Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže

Re:Jak se daří angličankám v ČR 25. úno 2010 18:56 #3490

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
L.D.Braithwaite
L-9edaa842e3eda5044e9f77b11f18b88f.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Jak se daří angličankám v ČR 25. úno 2010 19:10 #3491

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
Ahoj Evi, no to teda koukám jako blázen!!! Mně L.D.B. kvetl tak asi možná 5ti květy za celou sezonu!!! Vůbec, celý ten keřík má jen asi tři větve...vůbec neroste. A W.S. také. Slabé, jakoby nedoživené výhony, květy divně zdeformované....no uvidím, nahradit se dají vždycky, i když to nerada dělám. No a s tou výškou u Graham Thomas....jsi mě dostala! Mám ho u vchodu do skleníku, tak to vypadá, že budeme muset přestěhovat skleník!:lol:
Téma bylo zamčeno.

Re:Jak se daří angličankám v ČR 25. úno 2010 19:55 #3496

• Eva L.
  • Moderator
Romano, možná by se dal růst L.D.B. podpořit řezem, myslím hlubším. Funguje to i u jiných keřů a stromů (např. ovocných). Čím hlubší jarní řez, tím mohutnější letorosty. Ono se vůbec doporučuje u nově vysazených růží, jakéhokoliv typu, hluboký řez, aby se vyrovnal rozdíl mezi méně vyvinutým kořenovým systémem a mezi výhony. Založí se tak silný keř. Nevím, co by na to řekla Dresla, ale já bych teď na jaře šmikla obě, tj. L.D.B. i W.Sh. hlouběji, než je doporučováno pro sadovky. Nevadí, že už jsou tříleté. Totéž se chystám udělat u svého W.Sh. Nic se tím nezkazí, uvidíme, co to udělá. Zároveň s řezem je užitečné růžičku pořádně nakrmit, třeba Cereritem.

Chudinka W. Shakespeare 2000
r-49147bae3d3b366e013391b3aad78a9f.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Jak se daří angličankám v ČR 25. úno 2010 20:08 #3497

• Eva L.
  • Moderator
Aphrodite
r-cea1b333e8bae0aee10aab190f7483de.JPG

Tato fotka patří ještě k příspěvku o Tantauových růžích. Chtěla jse ji tam dodatečně napchat, nepodařilo se.
Téma bylo zamčeno.

Re:David Austin (GB) - Anglické růže 1 25. úno 2010 20:56 #3498

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Romano, odkud máš L.D.B.?

WS2000 mám od léta 2006. Poslední léto vyhnal od země 3 silné výhony zakončené neklopícími květy. Jenže se tíhou vylomily.
ws2000_8.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Jak se daří angličankám v ČR 25. úno 2010 21:16 #3500

• Vlaďka
Dreslo, u mne se takto tíhou vylamuje Falstaff. Docela mi bylo líto, snažil se prvním rokem, ale při každém dešti bylo po nádheře:(
Téma bylo zamčeno.

Re:Jak se daří angličankám v ČR 25. úno 2010 21:22 #3502

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Asi to bude chtít aspoň klacíky, nebo nějaký opěrný kruh. Těšila jsem se, že tři výhony dají základ pořádnému keři a houbeles.
Téma bylo zamčeno.

Re:Jak se daří angličankám v ČR 26. úno 2010 06:28 #3505

• ROMANA
  • Platinum Boarder
Ahoj Dreslo, všechny mám od pana Šípa. Už když přišly, byly tyto dvě slabé, oproti třeba Pilgrim, ta byla obrovská!!! Zkusím je víc střihnout, je fakt, že loni jsme je moc nešmikla, jsem zvyklá všechny dost na krátko, ale loni jsem si říkala, že je nechám vyšší, aby byly víc vidět:-) asi to byla pěkná blbost, co?:woohoo: Hnojím je každý rok, takovým nějakým speciálním hnojivem na růže, bývá ve velké krabici. Taky jsem si říkala, že potřebují čas, aby se ukázaly. Ta WS2000 mi přijde taková jako nedoživená, hubené a hrozně světlé větvičky, na nich pak malé zakrnělé květy....Ještě, že před nima mám Mary rose, ta má keř parádní a tak tyhle dvě chuděry zakryje. :whistle:
Téma bylo zamčeno.

Re:Jak se daří angličankám v ČR 26. úno 2010 07:09 #3507

• Eva L.
  • Moderator
Zaujala mě podivná shoda původu a stavu W.S. u Romany a u mne. Ten můj je rovněž od p. Šípa cca před třemi lety a zřejmě podobný "chcípáček". Může mít vliv na celkovou kondici a vitalitu (myslím i v budoucím vývoji růže) třeba podnož ? Někde jsem slyšela, že p. Šíp používá jiný typ podnože, než např. Pelcovi. Je to tak ? Může hrát roli i nějaký jiný faktor, třeba to, že tito dva pěstitelé používají očka z odlišných klonů téže odrůdy ? S angličankami od Pelců, včetně L.D.B., nemám problém. Omlouvám se, pokud plácám nesmysly, ale zajímá mě to už z toho důvodu, jestli mám uvažovat, podobně jako Romana, o vyhazovu W.S. na kompost. Dreslo, co myslíš ?
Téma bylo zamčeno.

Re:Jak se daří angličankám v ČR 26. úno 2010 07:41 #3508

• ROMANA
  • Platinum Boarder
Mám od Pelců předloni na podzim nasazenou Golden Celebration, je zatím teda slabá, klopí tím pádem velké květy, ale je krásně zelená a vyhání dost přírůstků. Zatímco ty dvě "mrchy" jsou pořád nemocné, nedoživené, nevyzrávající výhony nesoucí zdeformované květy. Tak nevím, ale péčí to není, ty ostatní jsou vitální, obalené květy. A s těma podnožema nevím, počkáme co napíše Dresla:-)
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa