Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže

Re:Jak se daří angličankám v ČR 26. úno 2010 13:52 #3525

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Přidám ještě fotku květu. Nemáš náhodou The Squire vyfocenou?
the_squire7.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Jak se daří angličankám v ČR 26. úno 2010 14:53 #3526

• Zdenka
LBD mám taky od Pelců z předlicenčního období, barva v reálu jako WS2000. Fotka možná zkresluje.
Taky jsem si všimla těch praporků u poupat a přišly mi u angličanky dost divné. V tématu o historických růžích zde na fóru se psalo o růži s takovými praporky - snad Dresla určovala někomu nějakou starou..
Chtěla bych se zeptat, jestli ty praporky jsou charakteristické jen pro určitou skupinu růží nebo se takový znak objevuje u různých různých skupin?
LDBraitwait_s_levandul__1.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Jak se daří angličankám v ČR 26. úno 2010 17:27 #3527

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
tak hlásím, že já u ní praporky nemám, tedy u té L.D.B. Poupata má normální. Pošlu fotku W.S.2000, to byl asi jediný normální a krásný květ, jinak samá nedochůdčata:-)
W-6ba2056464d2562e372efb617e5c756b.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Jak se daří angličankám v ČR 26. úno 2010 19:13 #3545

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Dreslo, praporky by měla mít L.D.B., nebo The Sq. ? Jsem z toho nějaká popletená. Prohlížela jsem (lupou) fotku LDB v Encyklopedii a nemůžu tvrdit, že má praporky. Vložím ještě jednu fotku své LDB, kde je víc poupat. U poupěte vprostřed keře jakoby něco takového je. Kdyby praporky byly, tak co tedy mám ?

L-cc80c920da54d4fa03665b1afb8b52f0.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:David Austin (GB) - Anglické růže 1 26. úno 2010 21:13 #3550

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Máte nádherné fotky, všechny.
Podobné praporky mám u starší angličanky Othello.

Evo, prosím, nemáš ještě nějaké fotky Charles Austin? Vypadá totiž jako jedna moje nová No name.
Naprosto netuším, kde jsem ji vzal - výpadek, totální. Mohla by to být ona? Nevoní, je pěkná, zdravá.

A vůbec, nemáte některá někde nějaké růžové galerie? Rád si zaslintám. ;)

Edit 2010 - jedná se o růži Charles Austin
a_nezn__m__-2158b6a21fcc566f3248cb02fe29dee9.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:David Austin (GB) - Anglické růže 1 26. úno 2010 21:15 #3551

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
a ještě orosená po mrazíku

a_nov___no_name_rose.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Jak se daří angličankám v ČR 26. úno 2010 22:31 #3552

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Honzo, netroufám si vyslovit jednoznačný názor, ale mám dojem, že to Ch.A. není. Když nic jiného, tak vůně by rozhodla - Ch.A. krásně voní, jako ostatně skoro všechny austinky.
Lituji, ale jinou fotku nemám. Budu se muset letos v dokumentaci polepšit.
Galerií růží je spousta, Dresla tu má na některé odkazy. Já mám ráda taky ruský Websad. Texty tam jsou v azbuce, ale názvy růží jsou psané latinkou. Tak se mrkni:

www.websad.ru/fotobase.php?part=4
Téma bylo zamčeno.

Re:Jak se daří angličankám v ČR 27. úno 2010 05:59 #3559

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
Pro Honzu: tvá neznáme je krásná, vůbec neva, že nevíš jak se jmenuje, hlavně že z ní máš radost, ne? Taky mám plno růží, u kterých jméno neznám. Když jsem byla ještě mladší, žebrala jsem odvetlé růže, když se mi zrovna líbily a šoupla pod sklenici...mám jich takhle určitě kolem 50...jsou to taky bezejmenné, ale hlavně že kvetou. Postupem času jsem některé vykopala, když to byly právě takové, co špatně rostly nebo byly pořád nemocné. Některé jsou na nemoci víc náchylné, tak je lepší je nahradit odolnějšíma. I když já teda pořád stříkám, naši už ze mě mají srandu, loni jsem si koupila takovou tu autom.pumpu, 5 l, s popruhem na rameno, protože s tou malou jsem se skoro ulítala:laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re:Jak se daří angličankám v ČR 27. úno 2010 10:02 #3562

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Evo, na HMF to vypadalo, že praporky má The Squire, ale znovu jsem zkoumala a na všech fotkách rozhodně nejsou. Problém HMF je, že i tam mohou být zaneseny nechtěně chyby. Tvoje LDB předlicenční vypadá taky praporkově. Budeme v bádání pokračovat v červnu.

Honzo, do galerie jsem přidávala letní fotky z Cornwallu a zářijový východ Anglie. Je tam přes 2x200 fotek, ale nemůžeme najít posunovátko stránek (pracuje se na tom). Když budeš prohlížet fotku po fotce, tak se normálně posouvat budou. Jsou to zase zahrady, tedy nejen růže.
Ta žlutá růže - už jsi ji sem dával, viď? Jak jsem ti cpala Comtessu? Nemohu si pomoci, mě připomíná německé. Nebo Poulsen? Voní?
Téma bylo zamčeno.

Re:David Austin (GB) - Anglické růže 1 27. úno 2010 13:03 #3568

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Romano, díky.

Evo, díky. Nemůžu si pomoci, ale podle HMF ta moje na Ch. Austin odpovídá. Je teda hrozně proměnlivá. Viz. další foto.

Dreslo, ano - už jsem to sem vtíral a Comtessu jsi psala, podle HMF nesedí, tam je moc dožluta. Ale je to jedna z možností.

no_name.jpg
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa