Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Porovnávání a vybírání růží

Porovnávání a vybírání růží 16. úno 2015 10:45 #294064

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
Ahoj Genoveso! :)

Giardina, stejně jako Lawinia a kordesky Cinderella, Princess Alexandra of Luxembourg atd. je u nás sehnatelná v ZC (u nás na jihu u Ferenčíků v ČB jsem ji okukovala, v Praze předpokládám, že ji budou mít u Chládků). V e-shopu ji nabízí Sieberz - http://www.sieberz.cz/termek/pnouci-ruze-giardina/ .

Edit: Jeden telefonát před odesláním a vida, už je můj odkaz zbytečný, Jana doplnila. :-)
Kirsten
Poslední úprava: 16. úno 2015 10:48 od Kirsten.
Následující uživatel poděkoval: Genovesa

Porovnávání a vybírání růží 16. úno 2015 13:22 #294065

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Ó jejej, já to věděla, že sem nemám lézt :sick: ! Ta Giardina je opravdu nádherná, jen nevím, jestli by můj muž snesl, že je na plotě :blush: . Jestli by ten plot netrpěl. Protože je novej, máš pozemek má přes 4000m2. Muž, když kopal podezdívku, mě zapřísahal, že na plotě NIC neporoste, protože na něj nehodlá dalších 20 let ani šáhnout :unsure: . Nicméně už tam stejně roste Madame le Coultre kousek vedle :silly: ...
Potřebuju opravdu odolnou růži, ta strana je dost větrná, sever je směrem za antoníčka a kolem domu jsou jen pole, takže místo je chráněné jen trochu sousedovic plotem. Z té strany vítr v zimě fakt dost duje.
Mohla by být i vyšší, ač jsem prapůvodně zamýšlela nizounkou. Na téhle straně domu moc nepobýváme, terasu máme na jih. Ale tak lidi nám sem hledí, to zas jo. Bylo by dobré, kdyby byla zdravá, nerada používám postřiky. A sehnatelná v ČR.
Přidávám umístění klematisu pro představu.
P1012285.jpg
Poslední úprava: 16. úno 2015 13:23 od Genovesa.

Porovnávání a vybírání růží 16. úno 2015 13:27 #294066

• Genovesa
  • Platinum Boarder
Velmi děkuji za recenzi zahradnictví Aronie, neboť jsem tam včera objednala 3 austinky - Graham Thomas do pozadí a ze dvou stran budou Emanuel a Darcey bussel. Manžel pro ně připraví záhon vedle vchodu naproti skalce
P1012321.jpg

.

Porovnávání a vybírání růží 16. úno 2015 13:55 #294067

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Jéžiš - tam se jich vejde !!! a ke sloupku u vchodu další klemík - :woohoo: :whistle:

Porovnávání a vybírání růží 16. úno 2015 15:43 #294076

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
O víkendu 8. a 9.2. měl Starkl dopravu zdarma u objednávek nad 790,- Kč. Třeba to ještě zopakuje. Chodí mi to na e-mail, kdyžtak dám vědět ;) .

Jestli nesmějí růže na plot, tak buď budeme vybírat ze samonosných sadovek, nebo manžel vyrobí nějaké podpěrné konstrukce ;) .
Edenka jako sadovka tvarovat půjde, Pomponela asi taky. Nebo třeba Gertruda Jekyl? Dala by se ještě přiobjednat v Aronii?
Poslední úprava: 16. úno 2015 15:50 od Jana V..

Porovnávání a vybírání růží 16. úno 2015 16:43 #294078

• Genovesa
  • Platinum Boarder
Kaja napsal:
Jéžiš - tam se jich vejde !!! a ke sloupku u vchodu další klemík - :woohoo: :whistle:
:D Ten sloupek snad zakryje Graham Thomas.

Porovnávání a vybírání růží 16. úno 2015 16:46 #294079

• Genovesa
  • Platinum Boarder
Možná bych u Starkla mohla objednat i nějaké rezistentní angrešty a růži bych přihodila. V Aronii můžu přiobjednat, ale pouze to, co není vyprodané. Budu se muset na ty růže znova kouknout pořádně. Něco mají i v Benedu, tam to mám kousek. Vonět tam budou ty tři austinky hned vedle u vchodu - G.T., D.B. a Crocus rose. Tak možná bych se bez vůně i obešla...

Porovnávání a vybírání růží 16. úno 2015 18:34 #294080

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11816
to by se sázelo Genoveso ;)

Porovnávání a vybírání růží 16. úno 2015 19:33 #294081

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Tak koukám do Aronie, co by měli. Tak co třeba tuhle : www.zahradnictvi-aronie.cz/zahradnictvio...ncesse-de-Luxembourg ( má Lukáš nádhernou)

Nebo angličanky
: www.zahradnictvi-aronie.cz/zahradnictvio...ka-ruze-James-Galway vysoký vzrůst štíhlý vysoký
nebo
: www.zahradnictvi-aronie.cz/zahradnictvio...-ruze-Darcey-Bussell( tomu metru nevěř, to tak možná v prvním kvetení)
nebo www.zahradnictvi-aronie.cz/zahradnictvio...ess-Alexadra-of-Kent
Nevím, jestli u vás není nějaká místní výjimka, ale proti nám na SV moravě dost prší, takže ten metr v prvním kvetení, pak budou vyšší. Kája má Princess A. of Kent taky vysokou ;) .
Gertruda by byla ještě vyšší, ale vyprodaná.

Porovnávání a vybírání růží 16. úno 2015 19:52 #294082

• Genovesa
  • Platinum Boarder
Já jsem myslela, že SZ není pro růže to pravé. Ale pokud tam pojedou, aspoň časem zakryju tu čističku. Tráva tam stejně moc neroste. Terasu máme na druhou stranu, ale tudy chodíme denně domů. To je fakt.
Moderátoři: Eva L., Květa