ad GdF - šířka. Mám ji (možná ) i tak širokou díky tomu stříhání - šmiknu či zmrzne a zacyklí se - nové pruty. Mívá jich hodně, ochotná.
= pro mne +.
Geno,

formulace zazdila, pobavila.
ad LEH - tos udělala dobře s těmi 2 ks. Lépe pak 3 ( trojpon ), dá se vždy dokoupit. Dělávám to pak u růží u kt. si ověřím, že jim mé podmínky a způsob zasazení ( otravuji trvalkami ) vyhovuje. Pozn. : u ní jsem si byla jistá, že nebudu přesazovat, druhou jsem dala dost blízko ( cca 30 cm rozteč ). U mne dostatečná vzdálenost, krásně se spojily = účel.
Pls. dnes nejsem na sloh, zkracuji, pokud bych byla nesrozumitelná, kopněte do mne.
Kiko :
1 ) žluté. ( včera jsem už vafla ).
Třeba počítat s možností žluté = méně mrazuodolné,nepopnou.
- k CPM asi Wollerton Old Hall. CPM u mne namrzá, WOL mrazy nezažil.
- záleží jestli tón v tón, ksichťákově podobné růže nebo kontrast.
- Snow Goose - záleží na podmínkách, u mne slabota v růstu. Dtto i další rostlina jinde.
2) růžové
hm. moc nepomohu, zřejmě
- LO. No, pokud říkám o GdF velká, pak LO je ještě větší/v roce. I 3 m jednoleté pruty. Rád ohnout, lépe kvete. Zeď by dal ( tj. min. 4 m rozpětí ). Neomrzá. Možný problém - zeď hřeje ( ? ) možný tepl. problém s květy v horku.
Teorie - měl by být rannější než moderní růže, ale v posledních 2 letech mi ( bohužel ) vykvétal spolu s nimi.
Je studeně růžový. A to je možný problém. Líbil by se mi v komb. Modrá/bílá/ sv. růžová - ale...
modrá se může upálit, bílá by se našla - ale zatím jsem nenašla vhodnou sv. růžovou růži, kt. by se mi k němu líbila.
Zkouším k němu načervenalou + Lady Salisbury, kt. mi připadá bar. neutrální.
--
ad J.Galway - můj asi = jednou namrzlý, vždy namrzlý. Kvete pouze nahoře. Nezkoušela jsem ohnout, není co.

. Jinde vysoký. Barevně - u mne teplý, k LO ... nevím... trochu se mi ježí chlupy.
To ale je fakt na vnímání každého.
R.Uetersen nemám.

až budu jsoucnější, slohově upravím.