Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: USA, Nový Zéland aj. - růže dle původu

USA, Nový Zéland aj. - růže dle původu 30. led 2017 08:11 #315854

• LucieT
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 907
Děvčata děkuji moc za vaše reference. Myslím, že je rozhodnuto, dám ji k Lady Emmě Hamilton, plánovala jsem k ní Blue Eden, ale Old Port se mi líbí o chlup víc. Je fakt, že tady na Kroměřížsku jsou zimy spíš mírné, ale zase víceméně bez sněhu, vždycky hned roztaje. Tak snad to bude vyhovovat. Jdu psát Věrce. :)

USA, Nový Zéland aj. - růže dle původu 23. úno 2017 13:12 #316617

• Viki
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 273
Dobrý den, jsem tady nová. Chtěla jsem se zeptat na růži Big Purple. Nedaří se mi ji sehnat na internetu, Pelcovi ji mají už vyprodanou. Nabízí ji spousta menších zahradnictví, ale za poloviční cenu. Myslíte, že budou stejně kvalitní?

USA, Nový Zéland aj. - růže dle původu 23. úno 2017 13:34 #316619

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Viky, kvalita růže nezávisí na zdroji a na prodejci. Např. z e-shopu můžeš dostat luxusní sazenici, ale taky zmetka. Samozřejmě je ideální, když si ji můžeš vybrat a koupit osobně. Jestli máš možnost některé z těch zahradnictví navštívit, pak je to bez rizika.
Následující uživatel poděkoval: Viki

USA, Nový Zéland aj. - růže dle původu 23. úno 2017 13:56 #316620

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3699
Viki, Big Purple má zahradnictví Franc v Kamenných Žehrovicích shop.zahrady-rostliny.cz/ruze/?pageindex=2 , nevím odkud jsi, je to blízko Kladna. Budu tam brát na jaře nějaké růže pro kámošky, kdybys to měla daleko a nikde jinde ji nesehnala, tak ti ji koupím a pošlu. Tohle zahradnictví mám prověřené :lol:
JInak tě mezi nás vítám :)
Poslední úprava: 23. úno 2017 13:57 od quendery.

USA, Nový Zéland aj. - růže dle původu 23. úno 2017 16:48 #316625

• Viki
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 273
Quendery, děkuji za nabídku. Asi si ji v tom zahradnictví na podzim objednám, když ho máš prověřené. Šlo mi o to, že jsem si v 1 zahradnictví před lety koupila 2 růže za 60Kč :-), Graham Thomas a Falstaff, ale bez cedulky David Austin. Až doma, když jsem se podívala na net jsem zjistila, že nějaký pan Austin existuje, ale podle cen jsem pochopila, že ty moje pravé austinky nejsou. Ten Graham Thomas je po několika letech sotva půlmetrový, téměř nekvete, úplný chcípáček... Fastaff je o něco lepší. Tak jsem si říkala, jestli ten Big Purple za 150,- bude třeba kvalitnější, než ty za 80Kč. Po zhlédnutí těchto, Austinových a dalších stránek jsem růžím propadla, loni jsem si koupila u paní Stupárkové Lady of Shalott-nádherná, košatá, krásně nakvétala, Queen of Sweden - je to takové koště, ale kvete krásně a Summer Song. Na podzim mi přibylo dalších 5 austinek:-) Uvidím jak přežily zimu. V diskuzi mě zaujala i ta růže Old Port, ale mám pidizahrádku, navíc samý jíl - jsem z Valašska, tak si jámy na růže připravuji přes léto...

USA, Nový Zéland aj. - růže dle původu 23. úno 2017 16:57 #316626

• quendery
  • Platinum Boarder
Víš ono, jak píše Eva to o ceně někdy není, spousta austinek je vypěstovaná u nás ze zakoupených oček a jsou mnohdy životnější, než ty z ciziny.
U France mají docela výběr, ale myslím, že pořád mají pro e-shop podmínku pro zasílání objednávku minimálně za 500,-. Ale možná tam najdeš i nějakou jinou, nebo něco jiného ;)
Pokud chceš kupovat až na podzim, podívej se u p. Šípa, má výběr a určitě ti tady potvrdí i ostatní, že růže jsou opravdu pěkné a nejen austinky. Podzimní nabídku dává většinou v květnu, jestli se nepletu.....
Samozřejmě záleží na tom, kde máš svoji zahradu......ta moje je např. na kraji křivoklátských lesů, mám tu spoustu kamení a nikdy mi například růže neudělají takový velký keř jako u děvčat třeba z Moravy. :whistle:
Omlouvám se osazenstvu KR.....nechtěla jsem odpověď dávat jinam, aby Viki - nováček - nemusela hledat. :blush:
Poslední úprava: 23. úno 2017 17:07 od quendery.

USA, Nový Zéland aj. - růže dle původu 23. úno 2017 17:32 #316628

• JUDY
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1146
I já Tě vítám Viki a přeju Ti, ať krásně zblbneš jako my tady všichni. :) Není cesty zpět :woohoo: . Jinak France mám prověřeného taky :whistle: .
Následující uživatel poděkoval: Regina, Viki

USA, Nový Zéland aj. - růže dle původu 23. úno 2017 18:54 #316636

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Judy, díky i takhle za to zblbnutí. :laugh:

Quen, když už se to tu trochu narušilo, jen krátce. Ten Franc v Žehrovicích, to to ten, který před lety stále inzeroval v Zahrádkáři zajímavá semena všelijakých jehličnanů? Jinak jsem do nabídky koukla. Zasnila jsem se u Novalis.

A Viki samozřejmě taky vítám.

USA, Nový Zéland aj. - růže dle původu 23. úno 2017 19:01 #316637

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Viki - taky tě vítám . a zrovna ti doporučím Hornbach Ostrava . jsou tam dvě prodejny. já kupovala růže vždycky kolem 19 .3 . to obyčejně navezli Tantau a i jiné . když jsi z toho Valašska - skoro jako já , máš to asi blízko a není nad podívání na vlastní oči .

USA, Nový Zéland aj. - růže dle původu 23. úno 2017 20:02 #316638

• quendery
  • Platinum Boarder
Regino, o semenech nevím....asi to byl někdo jiný. :dry:
Poslední úprava: 23. úno 2017 20:02 od quendery.
Moderátoři: Eva L., Květa