Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Austin David - Anglické růže III/2012

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 08. čen 2012 11:40 #279801

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
ještě poznámka - páč opravdu někt. čerstvě zasazené růže nevypadaly příliš životně, postříkala jsem je cca před 10 dny Hycolem NPK.
+ trochu napršelo, ale nijak významně, v 10 cm hloubky je beton i nadále.
Ale růžičky se zvetily.

edit :
nejhůř ze všech nově zasazených růží je na tom u mne asi Princess Alexandra of Kent. Zůstal jí max. 10 cm špaček, jeden výhonek - ostatní zaschly.
Velmi brzo vyrostlo jediné poupě ( vyštípla jsem ho ). Po zásahu Hycolem NPK začala trochu růst.

P1110114.JPG
Poslední úprava: 08. čen 2012 12:00 od Květa.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., helena, Evka

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 08. čen 2012 11:42 #279802

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Martin napsal:
Pradou ale je, že Gertrude Jekyll sázená zároveň a která je na slunci už stihla dvakrát odkvést.

Martine, neprovokuj Sever, jo ? :lol:
Poslední úprava: 08. čen 2012 11:54 od Květa.
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 08. čen 2012 13:37 #279809

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
Martin stihnul provokovat i středojih :laugh: . Martine, růže Ti krásně rostou a kvetou. Předpokládám, že je to podzimní výsadba - v porovnání s mými taktéž podzimní máš hotové obry. A taky je máš hezky zakomponované s trvalkami. To Ty sám? Můj muž akorát řekne, že např. "tý bílý je moc,ne?"
Taky konstatuju, že tenhle týden, kdy se zakabonilo a něco vody spadlo, tak to byl hotový růstový balzám. Já zkusila zalít Lignohumátem, Hycolem příště. Je více druhů toho Hycolu, který používáte? A jak často aplikujete?
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Martin

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 08. čen 2012 15:54 #279812

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
Martin napsal:
Já mám James Gallway sázený na podzim, je poměrně dost přistíněný, ale prosperuje na výtečnou. Pradou ale je, že Gertrude Jekyll sázená zároveň a která je na slunci už stihla dvakrát odkvést.

Gertrude Jekyll
GJ.jpg

Moc pěkná Gertrudka! GJ je moje první austinka, mám ji moc ráda, bohužel jsem ji kupovala už nějakou umořenou a pak, jak už jsem někde psala, mi ji srovnali se zemí řemeslníci, když si dělali plac pro řezání krokví. Pořád je taková "tenká". Mám ji pokrátit, aby se začala větvit? Později sem nahraju fotku, ale teď se žene bouřka, takže možná budu brzy unplugged.
Kirsten
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 08. čen 2012 18:21 #279829

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
helena napsal:
Květa napsal:
Heleno, dtto.. nepřesazovat.

Vždycky když vidím toho svého - objeví se mi před očima keřisko EvyL. A věřím, že jednou bude úplně stejný. Jen holt potřebuje nějaký ten rok shovívavosti.

Květo, díky.

Evo L, mohu se optat na jakém místě Jamese Galwaye máš? Snese trochu stínu? Díky.

Heleno, J.G. je prakticky od rána na plném slunci, jen v poledne asi na 1 - 2 hodiny je zastíněný višní, která je asi 4m vzdálená směrem k jihu. Nicméně jsem přesvědčená, že i celodenní slunce by snášel výborně, je ve volném prostoru. V tvém případě je asi problematická ta jižní zeď. Jak je od ní daleko ?
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 08. čen 2012 18:29 #279830

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Eva L. napsal:
Heleno, J.G. je prakticky od rána na plném slunci, jen v poledne asi na 1 - 2 hodiny je zastíněný višní, která je asi 4m vzdálená směrem k jihu. Nicméně jsem přesvědčená, že i celodenní slunce by snášel výborně, je ve volném prostoru. V tvém případě je asi problematická ta jižní zeď. Jak je od ní daleko ?

Evo L., díky. Je vzdálen asi metr a mezi zdí a ním jsou dva vzrostlé keře šateru. Ale mám podezření, že se mu nelíbí ani půda, moc propustná. Zato Mary Rose nedaleko od něj to opravdu vyhovuje. :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 08. čen 2012 18:33 #279831

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Musím předvést Crocus Rose (Emanuel) od kaple. Jsou tam tři keříky. Velmi dobře přestály zimu a jsou nádherné. Určitě ji musím mít i na zahradě. Pro mě jedna z nejhezčích Austinových růží.
CR_4.JPG

CR_3.JPG

CR_2_2012-06-08.JPG

CR_1_2012-06-08.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., fanynka, Aglaé, evai, mišpule, Mandalenka

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 08. čen 2012 18:34 #279832

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
V posledních dvou teplých dnech rozkvetla Pat Austin. Přestože trochu klopí květy, mám ji moc ráda.
PatAustin1.JPG

PatAustin.JPG

Rozkvétá i Crown Princess Margareta. Bohužel je lákadlem pro brouky "smraďochy".
CrownPrincessMargareta.JPG

Další rozkvetlou austinkou je Princess Alexandra of Kent. Má krásný květ - stavbou i barvou.
AlexandraofKent.JPG

A na Gertrudě Jekyll přibývají další květy. Vůně je neodolatelná.
GertrudeJekyll1.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: fanynka, Aglaé, helena, evai, Martin, mišpule, Evka, Kirsten

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 08. čen 2012 20:37 #279850

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Crocus i Gertruda jsou fakt úžasné růže. Skoro vůbec neomrzly a kvetou ostošest. A to prosím Crocus napodzim sázený.

Květo, když vidím tu Princezničku, představím si ji za chvíli utopenou v té verbenní loučce co se tam rýsuje. Nešálí mne snad zrak? ;)
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 08. čen 2012 21:21 #279856

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Taky jsem si vsimla, jak u Kvety zacinaji radit vebeny, to bude hezky husty.
Kveto, vzpominas, jak jsi vloni resila, co prisadit k Lady E.Hamilton?Ja jsem od ni odstehovala ptarmicu a nasadila rebricky.Jsou to nejake Tutti Frutti, cedulky vzal vitr, ale bude to pekne "v tonu"
8.6.2012009.jpg

zacina Evelyn
8.6.2012012.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: fanynka, Aglaé, helena, Doubravka, mišpule, Evka, Mandalenka
Moderátoři: Eva L., Květa