Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Austin David - Anglické růže III/2012

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 09. čen 2012 09:17 #279885

• Mandalenka
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 55
Spirit of Freedom-co vím, jsou na ni rozporuplné reakce, především kvůli mumifikaci květů v dešti. Já ji mám od loňska a zatím jsem nadšená-sice trochu klopí, protože květy jsou obrovské, ale zdá se že se to postupně zlepšuje, jak sílí. Nádherně voní, hodně poupat a květy drží hodně dlouho, týdenní deště zatím zvládly, uvidíme co s nimi udělá deštivé léto (cítím že přijde...).
sof_zmensena.jpg

A další úžasná, myslím že zde neříkám nic objevného: Munstead Wood. Zcela plní očekávání, hodně květů, jsou dokonce větší než jsem čekala.
Další angličanky se zatím zabydlují, z na jaře zasazených jsou hrozně zpomalené James Galway a Port Sunlight.

mw_zmensena.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., fanynka, Aglaé, helena, mišpule, Evka, Kirsten

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 09. čen 2012 17:19 #279910

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Spirit Freedom už také co nevidět rozvine poupě jen škoda,že si neponechá sytost barvy poupěte.
SpiritFreedom.jpg

Po dvojí změně stanoviště už snad Gertrudu Jekyll nechám v klidu.:laugh:
gertrudajekyll.jpg

Honzo,dobře jsi mi doporučil Noble Antony dík,ještě se od zimy trápí v kontejneru,jen čekám jestli se snese se Spirit Fr. a Brother Cadfael,pak hned vysadím.
nobleantony.jpg
Poslední úprava: 09. čen 2012 17:19 od Evka.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Aglaé, helena, Kirsten, Mandalenka

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 09. čen 2012 18:22 #279924

• fanynka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1611
IMG_2569R.jpg

Crown Princess Margaretta

IMG_2561R.jpg

prvňáček Jude de Obscure
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Aglaé, skalnička, helena, evai, mišpule, Kika, Mandalenka

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 09. čen 2012 18:28 #279926

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
Golden Celebration
P1260722.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., fanynka, Aglaé, skalnička, helena, evai, Kika, Mandalenka

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 10. čen 2012 11:32 #279962

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
rosemoorkolaz.jpg

Rosemoor. Austinka s šarmem starých růží. Letos je spousta květů zdeformovaných mrazíky, spoustu květů padlo díky květopasovi a spoustu ožrali další brouci. chchchjooo. Naštěstí jich má tolik, že ještě zbývá množství těch, co provoní zahradu a udělají mi radost.
Poslední úprava: 10. čen 2012 11:35 od Vlaďka.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Aglaé, helena, Evka, Kika, Kirsten, Mandalenka

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 10. čen 2012 16:12 #279978

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
:laugh: :laugh: , jj verbena u mojí pidi princezničky je opět doooost hojná. Čeká na př. víkend, bude vyhrabána, transportována a podělována.
chicht, tady mi verbeniště ani moc nevadí, ale mrška - jedním z míst, kde vyklíčila nejhustěji je ( ZZ, jak jinak ) vnitřek ostnatého, k zemi připláclého a hustého trsu Swany. Ještě že netrpím nemocí Šípkové Růži.

ad Crocus Rose - taky ji mám na podzim sázenou, roste dobře. Zatím se nemohu kochat, první květy ( zatím všechny, u dost růží ) mám poničené podnebními vlivy. Nevím jestli víc mrazem nebo ostrým slunkem. Prostě nejsou hezké, ale taky se dočkám.

Vlaďko, (můj milovaný ) Rosemoor a s takovouhle sytou barvou. Ach. Můj se ještě po přesazení mátoří, už je lepší.

u mne z Austinek se ukázaly z novinek první koukatelné kvítky na

P1110119.JPG

Comtes de Champagne ( čerstvě rozvitý, tudíž - ještě - hodně žloutkový )

a také

P1110143.JPG

Mistress Quickly
Z té mám ohromnou radost, je taková veselá. Sice zůstala nízká ( je v tom nejvíce vysýchavém a exponovaném koutě spolu s Ebb Tidem + Pr.Alexandra of Kent ).. ale ona to dožene, měla by být vitální.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., HonzaPM, Aglaé, helena, jana H, Evka, Kika

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 10. čen 2012 16:31 #279982

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
A já mám zase radost ze Sophy´s Rose. Je sice ještě malá, ale už teď je vidět, že bude mít pěkný a nerozvalující se keř, květy neklopí.
SophysRose.JPG

SophysRose1.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Aglaé, helena, Evka, Kika, Mandalenka

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 10. čen 2012 16:51 #279988

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
EvoL,já jsem si ji právě na podzim koupila(Sophys Rose),protože se mi u tebe moc líbila a taky jsem moc spokojená.Ještě se mi líbila mimo jiné i John Clare,tak jsem zvědavá až rozkvete,už se chystá.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 10. čen 2012 16:55 #279989

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Květo, myslíš, že by tohle mohla být také ´Mistress Quickly´? Ve skutečnosti je barva světle růžová, list je sedmičetný a má takovou zvláštní vůni. Průměr květu je asi 7cm. Hanka
P6090009.JPG

P6100009.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 10. čen 2012 17:09 #279996

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Hanko, nevím. Šla jsem se podívat, M.Quickly sedmičetné lístky, středně zelené, má. Kvítek cca 5 cm.
Ale víc nedokážu popsat. Svou jsem brala na podzim u Dresly, že to bude Rosemoor v růžové. V chladu měla intenzivnější růžovou, myslím že plátky byly podtočené dolů.
Dresla ji právě chválila, jak rychle nasazuje květy ( ještě neodkvete a už vypučí nové ).
V loňském deštivu měla u ní tak 1,5 m ( na podzim ).

Budeme pozorovat, jo ?
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa