Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: O růžích

O růžích 05. lis 2012 14:16 #285054

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Dívala jsem se,že austinka Sir Edward Elgar je už vyprodaná,pokud jste ji někdo koupil,budu se moc těšit na reference v příštím roce.Moc se mi líbí,ale neměla jsem odvahu ji koupit z obavy jestli by u mně netrpěla čs,růže nepostřikuji.

O růžích 05. lis 2012 14:21 #285055

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Evka napsal:
Dívala jsem se,že austinka Sir Edward Elgar je už vyprodaná,pokud jste ji někdo koupil,budu se moc těšit na reference v příštím roce.Moc se mi líbí,ale neměla jsem odvahu ji koupit z obavy jestli by u mně netrpěla čs,růže nepostřikuji.
mam ho uz od lonska, v kybliku se mu velmi nelibilo, nema rad sucho. Vytvoril jeden umrneny kvet, ale CS nemel. Uz je v zahonku, tak doufam, ze se mu to bude zamlouvat vic a ukaze, co umi.
Následující uživatel poděkoval: Evka

O růžích 07. lis 2012 00:02 #285098

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Evka napsal:
Když jsem teď přesazovala růže,tak některé měly také takové kořeny a některé stejně staré růže měly dlouhé nažloutlé kořeny,bohužel si nepamatuji které odrůdy.Nevýhodou je,že se k růžím nepíše na jaké podnoži jsou naroubované,takže nelze posoudit,zda je to určitou podnoží,nebo určitou podnoží umístěnou pro ni v nevhodných půdních podmínkách či nedostatečnou výživou.

co vím, tak růže od p. Šípa a z Proplantu ( vč. kulatých 3l květníků z Bau ) jsou na páváku. Dlouhý kůl.
od Pelců a od Dresly jsou na laxe.

O růžích 07. lis 2012 04:48 #285100

• Evka
  • Platinum Boarder
Květo,dík až na to,že Dresla měla ještě minulý rok část na paváku a část na laxe.Ta tvoje Princess A. of Kent je na jaké podnoži?
Nemáš prosím foto kořenů paváku a laxy když se jim daří a naopak když se jim nedaří?Někde jsem četla,že jedna je vhodnější do jílovitých a vlhčích půd a té druhé se tam nedaří.

O růžích 07. lis 2012 22:19 #285112

• Květa
  • Moderator
Moje Princ.AofK je na laxe.

bohužel s fotkami když se jim daří sloužit nemohu. Nejspíš fotím pouze neúspěchy :laugh: .
Na páváku moc růží nemám - pár z Proplantu, nějaké snad od Dresly. Zdálo se mi, že pávák u mne moc nejde ( nedaří se mu i když by měl být pro písek dobrý ) nebo na něj nemám štěstí ( kultivarem růže ) nebo trpělivost.
Spíš to ber jako dost nepodložené povídání - růží na něm jsem měla opravdu mizivé množství.

Tady jsem dávala f. jak vypadal po 2 letech v zemi
www.krasneruze.cz/index.php?option=com_k...00&Itemid=112#278671
Poslední úprava: 07. lis 2012 22:20 od Květa.

O růžích 08. lis 2012 04:39 #285113

• Evka
  • Platinum Boarder
Květo,děkuji,já jsem měla při přesazování některé kořeny právě takové pahýly jako na třetím obrázku tvého odkazu a některé měly rozvětvené kořeny plus mladé rovné a dlouhé nažloutlé.
Ale nakonec je to asi úplně jedno,když stejně při objednávce netušíš na čem jsou naroubované.:)
Pro zajímavost,co ti vyrostlo z těch puků na odkazu,nebo jsi je pro jistotu hned odlomila?Mě vyrostly z takových puků u Mayflower dvě odnože(už je mám vysázené a když jsem viděla takové puky u Englantyny,tak jsem se zaradovala,že to také budou odnože - bohužel byly podnožové.:angry:
Tím když se jim daří jsem myslela i ty které přišly zrovna z dobré školky.Hlavně bych potřebovala vidět vedle sebe laxu a pavák,ovšem pokud je mezi nimi viditelný a lehce rozeznatelný rozdíl.
Poslední úprava: 09. lis 2012 07:23 od Evka.

O růžích 09. lis 2012 23:09 #285128

• Květa
  • Moderator
Evko, z těch puků vyrostlo nedomrdlé cosi - se zdeformovanými květy vzdáleně se podobající Well-Being.

Počkám do jara ( průběh zimy ), příp. ji ještě nechám rok v záhonu ( její místo nepotřebuju.. asi :laugh: Měla jsem místo ní objednanou růži, ale nebyla dodaná.

O růžích 10. lis 2012 18:41 #285137

• Evka
  • Platinum Boarder
Květo,prosím jak se ti jeví Palais Biron,čs,opakování kvetení,tvar keře,změna barvy při odkvétání apod.Mívá stavbu květu alespoň někdy jako na odkazu níže?
www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=21.148778

O růžích 11. lis 2012 06:14 #285141

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Evko, trochu předběhnu Květu. P.B. mám teprve první rok, na nějaké zevrubné hodnocení je ještě brzy. Tvar keře nemůžu posoudit, má zatím dva výhony. Kvetení ve dvou vlnách, napadení č.s. je průměrné - asi jako u většiny růží, tedy žádná katastrofa. Při odkvétání se barva mění víc do fialova, ale ne nijak výrazně. Tvar květu odpovídá tomu na HMF.
Na fotce je poněkud světlejší, než ve skutečnosti.

PalaisBiron3.JPG
Následující uživatel poděkoval: fanynka, Vlaďka, helena, mišpule, Evka

O růžích 12. lis 2012 16:00 #285195

• Evka
  • Platinum Boarder
To nevlídné počasí dává příležitost k slídění po netu a pak dochází k navyšování wishlistu.Moc se mi zalíbila Rosier Bienvenue® delrochipar,ale nejsem si jistá jestli bude mít opravdu studeně růžovou barvu nebo ta sytější fotka klame..Jinak květ je velký a moc se mi líbí jeho stavba. www.delbard-direct.fr/tous-nos-produits/...via+Shopping+Flux%29
a Soeur Emmanuelle www.delbard-direct.fr/tous-nos-produits/...oeur-emmanuelle.html
nebo Johann Wolfgang von Goethe Rose ® a Gospel www.rosen-tantau.com/shop/index.php?cat=...ea-roses.html&page=2

A těch nevlídných dnů do jara bude!:laugh: Ještě,že mě omezuje nedostatek místa.
Poslední úprava: 17. lis 2012 11:46 od Evka.
Moderátoři: Eva L., Květa