Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: O růžích

O růžích 12. lis 2012 16:40 #285197

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Evko,tak já neodolala i přes nedostatek místa :) :) ,od loňska mám Johan W.von Goethe (sázený na jaře z 2l kontejneru) a Gospel(sázený na podzim prostokořenný).Po jednom roce nejde soudit,ale J.W.G. je silnější vzrůstem ,Gospel asi bude slabší.Gospel není tak krásný jako na Tantauových fotkách,je hodně do fialova,to se mi tak úplně nehodí.Obě růže mají hodně plné květy a voní opravdu krásně.Také jsou obě velmi zdravé.
Následující uživatel poděkoval: Kachnishte, mišpule, Evka

O růžích 12. lis 2012 17:46 #285199

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Jani,mě se na Gospelu líbila právě kromě stavby květu ta barva!To mě právě mrzí na těch fotkách u prodejců,že si objednám nějakou růži proto jaký má odstín a ten se může někdy v reálu hodně lišit.:angry:

edit:kvůli Camelot jsem si prohlížela tantaovy stránky a on tam o Gospel uvádí: ".. v teplém létě tmavě nachově fialové,..v pozdním létě a na podzim v silné fialové .",ale já se vždy dívám hlavně na obrázky!
Poslední úprava: 24. lis 2012 06:01 od Evka.
Následující uživatel poděkoval: jana H

O růžích 13. lis 2012 20:41 #285212

• Kachnishte
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 621
Páni, díky za informaci. Gospel jsem si malovala dát k Ascotu místo Souv. de Wil.Wood, že se bude jednat o růže podobné stavbou květu a téměř identické barvou. A ono ejhle... :down
Následující uživatel poděkoval: jana H

O růžích 15. lis 2012 07:53 #285242

• Evka
  • Platinum Boarder
Eva L. napsal:
Dieter Müller mám od jara a tak teď vím, jak bude jednou vypadat. Moc se mi líbí a hlavně nádherně voní.
DieterMller3.JPG

EvoL,má prosím hodně jiný odstín růžové než poulsenova Ghita a která se ti momentálně líbí tošku víc?Vím,že jsi dávala i její fotku,ale skutečné odstíny se mohou trochu lišit.
Následující uživatel poděkoval: Padretti

O růžích 15. lis 2012 15:10 #285246

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Evko, mně se zdají obě skoro stejné, tedy co do odstínu růžové. Však posuď sama.

Dieter Müller
DieterMller1.JPG

Ghita Renaissance
GhitaRenaissance1.JPG
Následující uživatel poděkoval: jana H, mišpule, Evka, Padretti

O růžích 16. lis 2012 15:07 #285260

• Evka
  • Platinum Boarder
EvoL,děkuji za obrázky obou vedle sebe,opravdu jsou si velmi podobné.Ghitu už mám v zemi,uvidím jak se jí bude u mně dařit a jestli bude mít stejný odstín.

Sadila jsem i England´s Rose a celkem mě zarazily její výhony,kdyby neměla visačku,tak bych řekla,že je to nějaká historická,což vidím u austinových růží poprvé.Ostatní austinky,které mám mají výhony podobné třeba čajovkám nebo floribundám.
Poslední úprava: 16. lis 2012 15:08 od Evka.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., jana H

O růžích 18. lis 2012 08:39 #285270

• Evka
  • Platinum Boarder
Evoi,na odkazu níže je fotka La Rose de Molinard z ruského webu a žádné pálení na květech není.Já jsem ji schválně přesadila,aby nebyla na poledním slunci,ale nevím jestli toho stínu teď nebude mít až moc,to uvidím příští rok.:)
fotki.yandex.ru/users/svetlik17970/view/413616?page=14
Čím častěji vidím obrázky Chantal Merieux,tím méně chápu jak jsi ji mohla dát pryč?;)
fotki.yandex.ru/users/protasova-l/view/660477?page=0

Mají tam i foto srovnání Tradescant s WS 2000 a WS 2000 s Darcey Bussel (na dlouhé zimní večery).
forum.tvoysad.ru/rozy-f3/rozy-ostina-chast-3-t10146-180.html
translate.googleusercontent.com/translat...qihTNetYajyqjlPJcNEA
Poslední úprava: 18. lis 2012 11:21 od Evka.
Následující uživatel poděkoval: mišpule

O růžích 18. lis 2012 21:01 #285276

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Evko, f.La RdeMol. z cervna uz jsem asi ukazovala, ale jeste jednou
18.6.2012054.jpg

takto byla v horkych dnech, mozna jsem mela upresnit, ze mela hodne i poledniho slunce a to je zrejme duvod, proc je tak unavena.Doufam, zes ji nepresazovala jen kvuli mym postrehum.To by me mrzelo, kazdy mame jine podminky.
Chantal Mer. narostla jako obri krovisko na nevhodnem miste a byla v kveteni (ktere mi jeste navic nijak zvlast nelahodi-davam prednost salkovitemu, poloplnemu) porad stejna, poupe-kvet, a ten drzel, zadny vyvoj, az temer do sediva.Tezko to popsat, proste jsem ji nemela moc rada.
Za odkaz na rusky str. dekuju, tuhle diskuzi jeste neznam.
Následující uživatel poděkoval: Evka

O růžích 19. lis 2012 04:15 #285277

• Evka
  • Platinum Boarder
Evoi,tu tvoji fotku mám v paměti,já je měla také na poledním slunci a květy měly stejný problém jako u tebe,proto jsem je přesadila.Jenže jsem měla volné místo o kterém si nejsem jistá jestli už nebude víc přistíněné než by bylo dobré.Včera jsem náhodně narazila na to ruské forum a fotku Molinard bez známek popálení,tak jsem ti ji chtěla jen ukázat.Já mám ty růže celkem tři a teprve teď mě napadlo,že jsem mohla jednu nechat na původním místě ještě jednu sezonu a srovnávat s těmi přesazenými,nejen připalování(jestli to nebylo jen třeba letošními extremními teplotami),ale i růst a podobně.;)
Poslední úprava: 19. lis 2012 04:25 od Evka.

O růžích 04. pro 2012 10:57 #285602

• Evka
  • Platinum Boarder
Máte prosím někdo růži Rosenfee,je tak krásná jako na odkazu níže ?
photo.qip.ru/users/karkela.fotoplenka/15...21611/#mainImageLink?
Poslední úprava: 04. pro 2012 10:58 od Evka.
Moderátoři: Eva L., Květa