Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: O růžích

O růžích 11. čen 2014 21:04 #289743

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Květa napsal:
Minerva - v Lottum.

( Příp. bombardovat zdejší majitelku, :laugh: . Ale asi by musela teprve zahájit výrobní proces, nevím, zda má naočklé. )

vytáhnu Vissersovskou diskusi.
Ano, ano, je třeba majitelku naočkovat touto myšlenkou!

.. a to jsem si skálopevně myslela, že já a tyhle barvy - nikdy, vážně nikdy! A je to tu.

O růžích 12. čen 2014 07:37 #289769

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Varouchu, jj., nikdy neříkej nikdy. Taky se mi tyhle barvy nelíbí a hle už mi na zahradě roste ( zatím nekvete) P.Biron a Blue Eden :P . Když jsem je viděla naživo, jaké jsou to krásné vitální růže, nedalo se odolat.

O růžích 13. čen 2014 11:33 #289802

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Mišpul,jak jsem minulý měsíc ohýbala tu Mrs J Laing,tak vyrašená očka se přeměnila ve výhonky zakončené květními pupeny.Prostě stejný účinek jako u peggingu,až na to,že jsem cca za tři týdny vrátila výhony do původní pozica a tudíž nové výhonky rostou oboustrannně vzhůru.Nevím co to udělá dál,ale momentálně jsem spokojená.Až dokvetou nynější květy,bude pokračovat v kvetení právě z těchto výhonků. :cheer:

A radost mi dělá Harlow Carr.Mezi růžemi tak trochu zanikala,prostě jsem nebyla spokojená.Tudíž jsem si před domem z ní udělala plůtek z pěti kusů a po krajích,lehounce za nimi,mám po jednom clematisu Victoria,který začal otevírat první květy.
Kombinace se mi moc líbí,jen budu muset počkat,až růže zmohutní,teď jsou to jen malé ještě nezapojené keříky. :)
Následující uživatel poděkoval: mišpule

O růžích 13. čen 2014 14:25 #289806

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Přidávám se do pořadí na Minervu :blush: ;) , též bych ji moc chtěla.
Mám doma Rhapsody in Blue, jsem z ní unešena, škoda jen, že nejvíc nakvetla do těch veder, takže květy se pálily a rychle odkvetly.
A pak se mi líbí i Lavender ICe, kterou dávala Eva L. do Tantau :kiss:

O růžích 13. čen 2014 15:09 #289807

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
Minerva, Blue for You, Lavender Dream, Declic a Route66 - tyhle modré krásky mě okamžitě navnadily do růžažského bláznění. Tak moc, že jim věnuju 1 celý záhon v tomhle modrofialovostříbřitém tónu.
No a William Lobb, Rose de Resht a mnoho takových dalších.
Skalni, Rhapsody jsem moc chtěla, mám ji a moc se mi líbí, i když nevoní a vyhání kandelábry.

O růžích 13. čen 2014 20:03 #289816

• Iveta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 933
Přidávám se k ódě na Rhapsody, letos sice napadena Čs hned pri rozkvětu, ale dosud bývala zdravá, mám ji jako pnouci, tak ty kandelabry jsem u ni vítala, čím ti vadí, Miško? Mas někde fotku svého stříbřitofialoveho záhonu, prosim? Na teto kombinaci ujíždím uz třetím rokem a stále se nemůžu nabažit :woohoo:
Poslední úprava: 13. čen 2014 20:06 od Iveta.

O růžích 14. čen 2014 09:56 #289819

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
Rhapsody mám zatím komplet zdravou - ťukťuk.
Ten popisovaný záhon je ještě v takovém stavu: www.krasneruze.cz/index.php/forum/5-zahr...im-poradte?start=240 , takže je jen plán v hlavě. Osazovat začnu až koncem léta.

Ale bude to moc pěkná práce :) .
Následující uživatel poděkoval: Iveta

O růžích 14. čen 2014 10:49 #289822

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Miško, to bude sázeníčko. Do úrodného a do měkkého, ách.

Všimli jste si, jak letos hodně kvetou šípky? Jsou nádherné.
Loni to nestálo za nic a po krutozimě zrovna tak.

O růžích 14. čen 2014 10:54 #289823

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Tu pěknou práci ti Miško, v dobrém, závidím. Já už mám zahradu několik let založenou (nechci říct hotovou), takže růže dosazuju dle toho, kde je zrovna místo, nebo kde se ještě nechá "nějak" udělat, a pak taky dle toho, aby ladily s okolím. Takže snaha naladit záhon do té nebo jen oné barvy je u mě téměř už nemožné. Když k tomu pak připočtu různé šoupací manévry, aby se vešlo ještě i to, co během roku nasyslím, tak je vybíleno. :dry: ;)

Mám tomu rozumět tak, že růže do toho modrofialovostříbřitého záhonu už máš nebo ještě budeš shánět?

Mám od Dresly Pourpre Charmant, letos mi poprvé kvete , je naprosto zdravá a úžasná. Dávám fotky keříku a detaily květů, které jsou foceny
dvěma různými foťáky, takže je vidět i různé zachycení barvy. Barva je taková temná, určitě do fialova, ne do červena.

PourpreCh.jpg

Pourprech1.jpg

pourpre2.jpg
Následující uživatel poděkoval: mišpule, Evka, Iveta

O růžích 14. čen 2014 11:23 #289826

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
HonzaPM napsal:
..........

Všimli jste si, jak letos hodně kvetou šípky? Jsou nádherné.
Loni to nestálo za nic a po krutozimě zrovna tak.

Je to nádherné! Kochám se, kamkoliv jdeme nebo jedeme, je jich všude spousta, některé narostlé až do korun vysokých stromů ve starých ovocných sadech, některé zase krásně rozkladité "arching".... růžové i bílé. Připomnělo mi to, jak jsme chodili s babičkou pást ovce a kolem cesty bylo tolik šípkových růží.... :*)

Na pohled z dálky jsou krásné, ale při bližším pohledu zjišťuji, že jsou hodně napadené rzí a ČS. Nevím, jestli ty, co mi zasahují z lesa do zahrady, nebo jsou v těsné blízkosti, mám nějak ošetřovat. Přece jen ty zásahy do přírody..... při téhle příležitosti si vzpomínám, co mi říkala paní zahradnice v průhonickém rozáriu - jeden rok to je tak, druhý jinak, nějak to neřešila - oni to tam, jestli jsem to správně pochopila, nepostřikují.
Kirsten
Následující uživatel poděkoval: Iveta
Moderátoři: Eva L., Květa