Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: O růžích

O růžích 03. dub 2015 14:09 #295595

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
DSCN2762.jpg

DSCN2758.jpg

u Austina
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Adriana, Evka, Lukáš, AlenaC, Iveta, Jarka, Jikra, Ajka, alenak

O růžích 03. dub 2015 17:40 #295602

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Kájo,díky za připomínku růží u Austina. :) Hlavně Tess..ta jeho v květináči se mi moc líbí.Původně jsem ji chtěla jako keřovou,ale jelikož jsem se inspirovala přidáním Falstaffa ke Gertrudě,tak jsem Tess musela přesadit a nachystala jsem ji hned opěru pro vedení jako pnoucí,tak uvidím jak to půjde. ;)

O růžích 03. dub 2015 17:44 #295603

• zeuwicka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 472
Taky jsem u nich objednala a hlavně kvůli pastele a piánům ;) tak koukám, že teď díky KR se bude mít pán co otáčet :laugh:

O růžích 03. dub 2015 17:51 #295604

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Adriano,na ty záhony se Spirit of Freedom a s Novalisem se už moc těším. :)

O růžích 05. dub 2015 19:42 #295677

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Jé, Kájo, a nedívala ses jim pod sukýnky kolik sazenic v těch květníkách vlastně mají zasazeno ?
Tip - jedna to určo není..
--

heh, Adriano, údivem nedýši. No to je změna, teda.
a já se domívala jak dáme řeč o nějaké oranžádě.
( objednávala jsem u nich kvůlivá Laduree, kromě nich a Guillota jinde nebylo ).
Ty Harkness jsou také pro tebe ?
--

na jiné téma - jak tak teď mlsně chodím okoukávat jak opučávají.. zjistila jsem, že mám dvě růže navíc.
Zaboha nemůžu přijít na to, o jaké se jedná, nepřiřadím je ani podle seznamu nakoupených. Ach ta paměť..
Blízko jedné z nich jsem našla cedulku Country Girl, o které jsem byla přesvědčená, že trůní v zcela jiné části zahrady.
Tak buď je to ona - a v tom připadku jsem měla zatmění při sázení, páč netuším, co mne k umístění zrovna tam vedlo
nebo to není ona ( ale přece mi ceduli nepřivál vítr přes půl zahrady )... a pak zase nevím, co je to za růži, o které jsem se 100% jistotou domnívala, že je zasazená C.Girl.

no, to bude ještě dobrodrůžo..
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Evka, Ajka, alenak

O růžích 06. dub 2015 06:43 #295687

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Květo nedívala jsem se - ale určitě je jich tam víc . jako všude u něho v zahradách . v jednom obloučku u toho jezírka jsem napočítala dokonce 11 sazenic .
Následující uživatel poděkoval: Jarka

O růžích 06. dub 2015 14:16 #295703

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
Adriana napsal:
...a pak fialovky do stříbrně/fialového záhonu před domem na obecním, doplním růžemi, inspirovaná famózním Květiným vítacím s Novalis a spol.- myslím že tento vstoupí do "Zlatého fondu KR" :laugh:
Nejsi sama. Když jsem zakládala nový Modrý záhon, tak ten "famozní" vítací jsem měla na monitoru snad 100x!
Hlavně ale nechápu, proč mám právě NOvalis jako jedinou z tohoto záhonu od podzimu pouze založenou na šikmo za Violettou :blink: ?! Což je vlastně podobná situace, co tu popisuje Květa při ohledání těch 2 NN růží.

Ještě se vrátím k založení růží do nádob na dočasnou dobu. Já jsem to zatím udělala tak, že jsem je přesadila do většího květníku a ten založila do země (rozuměj do záhonu, kde je momentálně volno). Počkám na vykvetnutí a pak se rozhodnu, kam je definitivně usadím. Tím si myslím, že je budu míň strestovat přesazením, než vyzdvihnutím z volné země po tom řekněme půlroce. Nepřetrhnu ani malý kořínek.
Zatím je to ve fázi zkoušení, tak nemůžu stopro napsat, že to funguje lépe tak nebo onak.
Následující uživatel poděkoval: Adriana

O růžích 06. dub 2015 15:19 #295704

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7633
Miško, takto jsem experimentovala vloni a bylo to dobrý, plný květináč kořínků a na podzim to šlo na stále místo :ohmy:, alespoň jsem viděla barvu růže a nemusela na podzim přesazovat ze země, že se tam nehodí :(

O růžích 06. dub 2015 21:27 #295711

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
To je přesně ono, co si myslím, že by bylo tímto způsobem výhodné.
Navíc mám jeden záhon v lehce toulavém stínu, takže nebudou ani moc vysychat a pálit se na celodenním slunci.
Vlastně tu růži můžu přesadit na konečné místo i během celé letní sezony. Vychytat vhodnou předpověď se srážkami a oblačností alespoň na 3 dny dopředu a myslím, že by to taky snesla.
Jen jsi zeminu v květníku kontrolovala, aby nebyla přeschlá? Nehnojila jsi ji?
Děkuji.

O růžích 06. dub 2015 22:34 #295717

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7633
Hlavně jsem to dala do velkého květináče, když bylo sucho tak jsem to prolila,nehnojila jsem, protože se mi několikrát stalo v přemíře snahy o rychlý růst spálení a následné zpomalení :( holt za blbost se platí, ale určitě jsem ji prolila Lignohumátem, na to nedám dopustit, takový slabší roztok, světlý čaj, teď jsem si kupovala nový, nějaký Profi lignohumát a je dost slabý, no já ho vypotřebuju. No já sázím dle lunárního kalendáře a počasí a ne před úplňkem,po úplňku, i velký věci, ale vždy ze země do země, moje zásada :)
Moderátoři: Eva L., Květa