Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: O růžích

O růžích 28. dub 2015 16:21 #296202

• Iveta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 933
Letošní první poupata na Jacqueline du Pre, GertrudeJekyll a Louise Odier, jsou to všechny už usazené dámy a nemusely kvůli korové spále podstoupit jarnî sestřih na ježka :cheer: hůře postižené- jako třeba Elfe teprve rašî ze starého dřeva....

image_2015-04-28-4.jpg
Poslední úprava: 28. dub 2015 16:22 od Iveta.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Evka, Lukáš, Kamcule1, Jarka, Jikra, Genovesa, alenak

O růžích 28. dub 2015 19:09 #296208

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Že by letošní vítěz(ka) :woohoo: ? Mám pocit,že se něco rýsuje na A.-M de Montravel.Musím omrknout,jak to vše poskočilo po tom dešti.
Následující uživatel poděkoval: Iveta

O růžích 28. dub 2015 20:12 #296211

• Iveta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 933
Mišpul, u mě bude první stejně jako loni Jacqueline, 4leta, nepřesazovana, slunné misto a navíc u přes den nahřáté terasy .... No nestojí všechny na stejné startovní čáŕe...letos díky razantnīmu střihu, novým prostokořkám a přesazovaným anglićankám očekávám velké rozdíly, aele zajímavé je, že vedle těchto dam v čele roste srovnatelný Eden Rose a ten zdaleka není tak bohatě olistěn, natoź s poupaty...

O růžích 28. dub 2015 21:27 #296213

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7633
Ahoj Petro, v červenci mívají na poli DOD Pelcovi, jestli to nemáš daleko, určitě se vyplatí zajet a podívat na kvetoucí keříky a přitom můžeš objednat, tak jsem to dělala i já, už vědí kde se co daří a poradí, já jezdila 2x, v červenci a znovu v září, kdy byl kolikrát velký rozdíl, to ještě byli v Sobotce. Určitě si poradíš, těch info je dnes kolikrát moc a praxe bída, hlavně že se prodá a že nepřijdeš podruhé jim nedojde. ;)

O růžích 29. dub 2015 07:48 #296224

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
U mne vede Colette. Předevčírem jsem objevila první poupata. Měla jen okrašlovací střih(suché větvičky). Hanka
Následující uživatel poděkoval: JitkaU2, Iveta, Jarka, Jikra

O růžích 16. kvě 2015 14:25 #296674

• Petra Z.
Děkuji všem za rady, už jsem se domlouvala u paní Filipcové na prohlídku v červenci, asi bude lepší si i osobně přivonět a vybrat :-))

Děkuji

Petra

O růžích 16. kvě 2015 19:10 #296677

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
ahoj - a jsi odněkud ze sev Moravy?? pokud chceš k Filipcům - nemáš daleko ke mně .. :)

O růžích 23. kvě 2015 20:48 #296819

• Jarka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 794
Hezký večer, můžu se zeptat, co se má dělat s rovnými a silnými výhony, které nejsou zakončeny poupětem? Jedná se o plané výhony a mám je odříznout? Některé rostou ze země, ale některé z bočních výhonů. Jsou silné jako prst, myslím, že tub růži hodně vysávají. Dík za radu

O růžích 24. kvě 2015 07:07 #296825

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Jarko, planý výhon odspodu rostliny by měl jinou barvu a obvykle i počet listů než zbytek rostliny.
Tyhle slepé výhony jsme hojně pozorovali v r. 2013 a úplně jsme nepřišli na to, čím je to způsobeno.
U mě to vypadalo spíš na problém s nedostatkem světla, ale mohlo by to být i nedostatkem nějakého prvku v půdě.

Nemyslím, že by ten výhon měl růži "vysávat". Pokud na něm není květ, netvoří se semena.

Pokud tě rozčilují, můžeš je zkusit zastřihnout. Mohlo by se tím urychlit aktivování spodních pupenů a růže by mohla rozvětvit a kvést na tom bočním obrostu.

Která růže ti to dělá?
Následující uživatel poděkoval: Iveta, Jarka

O růžích 24. kvě 2015 07:49 #296830

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Jarko,tady je citace z odkazu níže:" Při nedostatku dusíku se rostlina opožďuje v růstu, výhony jsou krátké, listy malé, světle zelené. Květy bývají špatně vybarveny, postrádají výraznější, čisté barvy. Tvoří se častěji slepé výhony, tj. takové, které nekončí květem."
www.ruze.cz/pestovani-ruzi/vyziva-a-hnojeni-ruzi/

Mě také vyhnala historická růže jeden výhon,který na jaře při řezu nevypadal nijak podezřele jelikož měl také trny.Teď jsem si všimla,že je jiný má menší listy a je víc zelený.Jenomže má i nějaký květní pupen,takže počkám až všechny výhony vykvetou,o co se vlastně jedná. ;)
Následující uživatel poděkoval: Jarka
Moderátoři: Eva L., Květa