Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: O růžích

O růžích 18. dub 2016 17:25 #305746

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Kájo! Neříkala jsi náhodou, že už nic? :laugh:

O růžích 18. dub 2016 18:02 #305748

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
- říkala , ale to je nová za scíplou . a stejně ji asi neseženu . taky už nedojdu od vlaku do Hornbachu . takže je to ve hvězdách . :P
Poslední úprava: 19. dub 2016 19:21 od Kaja.

O růžích 19. dub 2016 17:57 #305790

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11815
101_0789.jpg

takhle už vypadá austinka Alan T.
Následující uživatel poděkoval: JitkaU2, Kaja, sany, Jikra, Ajka, alenak, Marta, JUDY

O růžích 19. dub 2016 18:36 #305794

• Kaja
  • Platinum Boarder
DSCN6896.jpg

jo už jsou některé hezky olistěné - tohle je Goldfinch a vlevo Pomponella
edit - tak je to jenom Goldfinch . už mám halucinace. Pomponela je kousek dále vlevo.na fotce není vidět.
Poslední úprava: 21. dub 2016 12:22 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: JitkaU2, sany, Jikra, Ajka, alenak, Marta, JUDY

O růžích 21. dub 2016 11:32 #305896

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Jitko, ad Jalitah - to jsi tuším již druhá..
Kájo - Marie Antoinette - ( vím, že ji tu někteří pěstujete ) .. ale v podstatě na ni slyšívávám samé stížnosti. Kdyi jsem ji dostala co by nechtěnku ( nespokojenost původní majitelky ), měla jsem ji cca 3 roky. Ani tady nebyla spokojená, nerostla.

po této zimě mají potíže - psala jsem výše Charleston ( díky nevyzrálým výhonům ), asi jsem přišla o B.Doux.
Kromě nich ještě Blue for You - nedává sucho a horko. Po loňském létě silně proschla, zbyl pouze jeden živý klacík u obou sazenic.
a Jacqueline du Pre - přesazovala jsem starou sazenici, loni. Sucho, horko, navíc místo pod jabloní, kt. jí užírá vodu moc nerozdýchává. Žije, ale...
--

Kájo, na stáří tvých růží jsem se poptávala kvůlivá tématu : " jak vlastně dnes růže má délku doby dožití".
Mám ten dojem, že u některých růží se doba, kdy růže je pěkná, poněkud pokrátila. Kdyby těch 20 - 30 let... jak se uvádělo kdysi...
( jako jsou růže, které stářím jsou čím dál pěknější, ale některé zestárnou až moc rychle. Onehdá jsem četla, jak na určité podnoži + vlivem podnebních podmínek má růže na Floridě životnost max. 4 roky. To si nedovedu vůbec představit.. )
Následující uživatel poděkoval: JitkaU2, Kaja, Jikra, Ajka

O růžích 21. dub 2016 12:29 #305897

• Kaja
  • Platinum Boarder
jo - pochopila jsem, proč se ptáš.- je to přes deset let- první angličanky .Eva T má nejstarší od Siebertse 8 let , jak mi psala . třeba New Dawn a M S.Tarouca jsou tady v zahradě 27. rok . hned jak jsme se nastěhovali . už jsou to staré křáky . ale kvetou . :)
ta Marie Antoinetta mně štve . měla krásný květ . bohužel :(
B.Doux pošlu Dresle řízky . tak si ji pak zajisti .
Poslední úprava: 21. dub 2016 19:52 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Ajka

O růžích 21. dub 2016 22:09 #305932

• zeuwicka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 472
Jitko pokud budeš chtít, pošlu ti pak od Jalitah řízky.. U mě je ok, na celodenním úpalu a hodně větrném místě.. Je to nádherná růže ;)

Jaj tak teď se děsím, Marii jsem brala na podzim.. Snad to nebude takový chcípáček jako Garden of rose, nad ní jen přešlapávám a nějak nevím, co s ní.. Stále stejná výška, nějakých 15cm a po letošním střihu jen tak tak čouhá něco ze země..udivila mě, že i tak loni kvetla jak o duši, květy teda jen asi 1cm...
Poslední úprava: 21. dub 2016 22:17 od zeuwicka.
Následující uživatel poděkoval: JitkaU2, Ajka

O růžích 27. dub 2016 07:58 #306202

• Kaja
  • Platinum Boarder
DSCN7058.jpg

chvilku přestalo pršet , tak jsem vám vyfotila ty šťavnaté napučené růže .. doufám , že je ještě nešlehne mráz . ;)
DSCN7059.jpg

pergolu jsem samozřejmě nestihla natřít . ted´už se nedá
DSCN7060.jpg

Mariatheresia se opět asi předvede
DSCN7068.jpg

a tohle je chudinka ošmikaná C.P.Margaret . velmi rozpačitě obrůstá .
DSCN7078.jpg

tohle celé je Larissa. - ted´ už by fakt jen chybělo aby zmrzly :whistle:
Následující uživatel poděkoval: Jana V., zeuwicka, mišpule, Jikra, alenak, Marta

O růžích 27. dub 2016 08:24 #306209

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Taky jsem to byla včera obhlídnout, musela jsem konstatovat, že většina vypadá po tom razantním stihu prostě báječně šťavnatě ( miluju lesklé čerstvé listy, vypadají tááák zdravě ;) ).

Možná díky tomu chladu se zatím nijak extra neobjevily ani mšice. Letos jsem viděla při střihu na některých růžích ty přezimující kolonie mšic, většinu jsem odstřihla, zbytek jsem pak oběhla Pirimorem a zdá se, že je zatím klid ;)
Následující uživatel poděkoval: Kaja

O růžích 27. dub 2016 08:45 #306211

• Kaja
  • Platinum Boarder
no a to je dobře , že ty mšice nejsou . ony ty postřiky na jaře i když se přidá smáčedlo sjedou po těch hladkých listech a je to na nic.nebo to zůstane flekaté .takhle je to nádhera.zvláště ve slunku se listy jenom třpytí . :kiss:
Moderátoři: Eva L., Květa