Jitko, ad Jalitah - to jsi tuším již druhá..
Kájo - Marie Antoinette - ( vím, že ji tu někteří pěstujete ) .. ale v podstatě na ni slyšívávám samé stížnosti. Kdyi jsem ji dostala co by nechtěnku ( nespokojenost původní majitelky ), měla jsem ji cca 3 roky. Ani tady nebyla spokojená, nerostla.
po této zimě mají potíže - psala jsem výše Charleston ( díky nevyzrálým výhonům ), asi jsem přišla o B.Doux.
Kromě nich ještě Blue for You - nedává sucho a horko. Po loňském létě silně proschla, zbyl pouze jeden živý klacík u obou sazenic.
a Jacqueline du Pre - přesazovala jsem starou sazenici, loni. Sucho, horko, navíc místo pod jabloní, kt. jí užírá vodu moc nerozdýchává. Žije, ale...
--
Kájo, na stáří tvých růží jsem se poptávala kvůlivá tématu : " jak vlastně dnes růže má délku doby dožití".
Mám ten dojem, že u některých růží se doba, kdy růže je pěkná, poněkud pokrátila. Kdyby těch 20 - 30 let... jak se uvádělo kdysi...
( jako jsou růže, které stářím jsou čím dál pěknější, ale některé zestárnou až moc rychle. Onehdá jsem četla, jak na určité podnoži + vlivem podnebních podmínek má růže na Floridě životnost max. 4 roky. To si nedovedu vůbec představit.. )