Oluschko, na tvůj žlutý koutek p.t. už se moc těším. V tom polostínu určitě vynikne.
Jano V., vidíš, a já ti posílám dif né trenýrkovou Red Eden Rose

).
Miško, nezapomínej, že dřevěné hrábě nejsou plastový rýč.
Podmínka vykvetení platí pouze pro d.h.

Eglantyne je zlobič.
Jano H., asi před třemi roky Austin Jr. v předmluvě katalogu uvádí,
že bude při výběru novinek dáván větší důraz také na zdraví jejich keřů.
V té době už asi věděl, že mají na polích v devítiletých testech plno nadějných
zdravých záležitostí, takže asi i proto letošní popisky ohl. dobrého zdraví.
Bylo to avizováno, a - myslím - patří to k přirozenému vývoji mladé růžové líhně.
(často lidi polemizují, zda staré A. sorty jsou stahovány z komerč. důvodů.
jsem asi jeden z mála, co si to nemyslí a vidí v tom zlepšující se odolnost i růst,
A. se stále ještě učí a někam posouvá, viz. Olivia - možná nás to nej teprve čeká).
Máš trenýrkovou Thomas á Becket?
Květo, ano, Francine Austin jsem posouval celkem nedávno, zrcadlově jsem vysadil
druhou - obě od Šípa. Zatím k tomu nemohu nic říci, nesleduji je (tj. ani nevlažím).
Někde "tam sou".
U Hyde Hall u mne nastal "Syndrom Obřích Sazenic". Byla od Š. opravdu převeliká,
obrostla (ale jen pár cm, jen lístky a dál už nic) a stojí.
Teď si u ní udělala WC toulavá kočka, tak že by ji tohle nakoplo??

Stejným SOSem u mne trpí nová Thomas á Becket. Taky obří sazenice od A., taky stojí.
The Albrighton Rambler nestojí, ta naopak vypadá, že si je vědoma své ramblerovitosti a jede.
Jsem zvědavson, zda bude mít opravdu takové pidi kvítky, jak je zmiňováno. To by bylo super.
Syndrom obřích sazenic před lety u mne postihl třeba i (Starkl) Eden Rose - za ty 4 (5) roky
je to (sic díky dvěma nezimám obalený, obrostlý) jednovýhon. Zlaté menší sazenice.
Tvé objednávací období si pam. ještě z Livingu. Letos (nebyl sníh) mi k chuti přišly zjara
všechny barvy. Dokonce i žluté talovíny, kt. jinak nemusím. Barvám zdar!
(PS: není to tím, že slizáčci si domeček střeží - nekonzumují? nebo že by byli tak mazaní
a maskovali neožraností svou přítomnost? pod svícnem je vždycky tma...)