Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže 2014

David Austin - Anglické růže 2014 13. kvě 2014 08:46 #288703

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
V Japonsku už proběhla jejich obdoba CHFS, a tak první neoficiální fotky
dvou ze tří novinek vypadají takhle (autor/ka: Mamiko Uemura, FCB):
aThePoetsWife.jpg

aOliviaRoseAustin.jpg

Autorka: Naomi Ito, FCB:
aThePoetsWife2.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Aglaé, jana H, Evka, Kirsten

David Austin - Anglické růže 2014 13. kvě 2014 09:30 #288704

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Oluschko, na tvůj žlutý koutek p.t. už se moc těším. V tom polostínu určitě vynikne.

Jano V., vidíš, a já ti posílám dif né trenýrkovou Red Eden Rose :)).

Miško, nezapomínej, že dřevěné hrábě nejsou plastový rýč.
Podmínka vykvetení platí pouze pro d.h. :laugh:
Eglantyne je zlobič.

Jano H., asi před třemi roky Austin Jr. v předmluvě katalogu uvádí,
že bude při výběru novinek dáván větší důraz také na zdraví jejich keřů.
V té době už asi věděl, že mají na polích v devítiletých testech plno nadějných
zdravých záležitostí, takže asi i proto letošní popisky ohl. dobrého zdraví.
Bylo to avizováno, a - myslím - patří to k přirozenému vývoji mladé růžové líhně.
(často lidi polemizují, zda staré A. sorty jsou stahovány z komerč. důvodů.
jsem asi jeden z mála, co si to nemyslí a vidí v tom zlepšující se odolnost i růst,
A. se stále ještě učí a někam posouvá, viz. Olivia - možná nás to nej teprve čeká).
Máš trenýrkovou Thomas á Becket?

Květo, ano, Francine Austin jsem posouval celkem nedávno, zrcadlově jsem vysadil
druhou - obě od Šípa. Zatím k tomu nemohu nic říci, nesleduji je (tj. ani nevlažím).
Někde "tam sou".
U Hyde Hall u mne nastal "Syndrom Obřích Sazenic". Byla od Š. opravdu převeliká,
obrostla (ale jen pár cm, jen lístky a dál už nic) a stojí.
Teď si u ní udělala WC toulavá kočka, tak že by ji tohle nakoplo?? :woohoo:
Stejným SOSem u mne trpí nová Thomas á Becket. Taky obří sazenice od A., taky stojí.
The Albrighton Rambler nestojí, ta naopak vypadá, že si je vědoma své ramblerovitosti a jede.
Jsem zvědavson, zda bude mít opravdu takové pidi kvítky, jak je zmiňováno. To by bylo super.
Syndrom obřích sazenic před lety u mne postihl třeba i (Starkl) Eden Rose - za ty 4 (5) roky
je to (sic díky dvěma nezimám obalený, obrostlý) jednovýhon. Zlaté menší sazenice.
Tvé objednávací období si pam. ještě z Livingu. Letos (nebyl sníh) mi k chuti přišly zjara
všechny barvy. Dokonce i žluté talovíny, kt. jinak nemusím. Barvám zdar!
(PS: není to tím, že slizáčci si domeček střeží - nekonzumují? nebo že by byli tak mazaní
a maskovali neožraností svou přítomnost? pod svícnem je vždycky tma...)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: jana H

David Austin - Anglické růže 2014 13. kvě 2014 10:06 #288705

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
Ach, ta Olivia mne láká! Poetova žena - no snad nezačnu ulítávat na žluté? ;) Vypadá dobře. A oba ramblery z posledních dvou let mne lákají také. Musím ale brzdit a počkat, jak se usadí ty nové růže.
Kirsten
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže 2014 13. kvě 2014 12:02 #288707

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
Máte prosím někdo Claire Austin a jak jste s ní spokojení? Pořád kolem ní kroužím a teď jsem na FB viděla fotky květů - ta barva i tvar jsou tak podmanivé! Pořád inklinuji spíše k růžím košatým, co vytváří široký a pevný keř. Jak je na tom s habitem Claire?

Zdroj: FB, autor Anne Maree Gamble
Kirsten
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže 2014 13. kvě 2014 13:40 #288710

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Honzo,Thomas á Becket by neměl mít přeci trenýrkovou barvu pokud stárne do karmínová,nebo ano?

Díky za foto Olivie,asi jsem vystřízlivěla,nemá nic společného s tím prvním obrázkem,kde střed byl sytější.Ne žeby nebyla hezká,ale to není bohužel odstín pro mně.Budu si muset počkat až Austin vyšlechtí něco i pro mně. :lol: Na tom druhém obrázku s detailem květu mi připomíná Gentle Hermione.
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže 2014 13. kvě 2014 14:12 #288711

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Honzo, na barvu Red Eden jsem zvědavá. Pokud bude mít odstín do růžova, tak by to asi nevadilo.
Omylem koupený Flamentanz se mi taky moc líbil, ale já mám všechny záhony buď do růžova nebo do žluta a ono se to s tím tluče. Takže Flamentanz putoval loni napodzim k mámě. Dala jsem si tu práci, vydolovala i s obrkořeny a nechala jsem mu cca metrové větve. Šel prakticky hned do země a krásně se chytil. Zrovna jsem ho o víkendu "kontrolovala" - určitě letos mámě pokvete :) . Takže kdyby Red Eden byl náhodou moc křiklavý, půjde za Flamentanzem ;) .

Ještě k tomu červenímu/nečervenému období. Mám tu dvě výjimky, které právě rozkvetly - a to darované velkokvěté máky. Bohužel se krásně chytly a vytvořily obrovské trsy a navíc je chodí dárce "kontrolovat" a obdivovat, jak krásně prosperujou :laugh: . Co s tím mám dělat :whistle: . Přeci je nevyhodím. Tak cca 14 dní, než odkvetou, koukám na druhou stranu, když jdu okolo a po odkvětu je beru u země a čekám a čekám.... :evil: .
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže 2014 13. kvě 2014 14:15 #288712

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Našla jsem odkaz,na kterém vypadá stejně jako na tom úplně prvním a pokud by byla v takovém odstínu i stavbě květu,tak bych ji samozřejmě brala hned. www.shropshirestar.com/news/2014/04/08/s...roses/b17b09e9b09-2/ a reckless-gardener.co.uk/index.php/david-...e-new-english-roses/ nebo rhs.photoshelter.com/gallery-image/Chels...Rx0/C0000T5a8b6cZI4M
Poslední úprava: 13. kvě 2014 14:17 od Evka.
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže 2014 13. kvě 2014 14:36 #288713

• Aglaé
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 197
Zdravím všechny, je moc milé se tu zase potkávat a dozvídat se všechny novinky.
Mně letos první vykvetla Winchestr Cathedral, ale květ je v důsledku dešťů mumifikovaný, tak zatím bez fotky. Myslela jsem, že vyhraje některá z červených, asi Dark Lady nebo letos hodně napučelý Brother Cadfael či Graham Thomas, ale ne, vyhrála to katedrála.
Jinak mám taky narostlé šlahouny,zde zvané "kandelábry", které normálně vyhazují až uprostřed léta.Je to tím teplem?
Celkově to na mě působí jako růžová sezóna plná příslibů, až tedy na čtyři růžindy, které trápí nějaká porucha růstu. Budu se muset poradit v příslušném vlákně.
Téma bylo zamčeno.

David Austin - Anglické růže 2014 13. kvě 2014 16:18 #288714

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Aglaé ahoj :) .

Evko, taky se mi Olivia líbí víc s tím tmavším středem ;) . Možná se stářím květů ten střed bledne...
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

David Austin - Anglické růže 2014 13. kvě 2014 19:22 #288715

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Honzo,to víš že Thomase Becketa nemám,loni jsem žádné Austinky nekupovala,zatím se jen rozhlížím :laugh: ..taky jsem hodně zvědavá,jestli kvítka Albrighton Rambler jsou tak drobná a něžná,jak si představuju....Pokud ano,bude čas na objednávku ...

Evko,myslím,že tmavý střed u Olivie bude ve skutečnosti jen neznatelný....
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka
Moderátoři: Eva L., Květa