Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Tantau III - růže dle šlechtitelů

Tantau III - růže dle šlechtitelů 03. pro 2017 23:08 #321265

• Malajkaa
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 4
"Kaja" viděla jsem fotku , kde jsou v záhonu nizoučké...

Vypadá to spíš jako na poli - ve školce. To není záhon.
Míša M.
Následující uživatel poděkoval: Dita

Tantau III - růže dle šlechtitelů 04. pro 2017 02:11 #321267

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Ninkwen,
MariaTheresia
- u mne cca 80 ( a nižší ) v I.fl. ( stříhaná ), v II. fl. vystřeluje prutovité trčavé výhony. Souměrné, výška lehce nad metr.
- velmi dobře snáší horko a sucho, květy mají dlouhou výdrž. Vzhledem k počtu poupat kvete dlouze.
S deštěm je to již horší ( naducánek, holt ).
- nevoní, zdravá.
Fotka z I. fl. letošního roku. Jsou na ní dvě rostliny, jedna podnožová ( šípek ), druhá pravokořenná ( páč mi podnož zcela užrali hryzci ). Rozdíl mezi nimi nepozoruji.

DSCN5457.jpg

fotky z let. II. fl. asi ani nemám, ptž. se věčně stříhaly nacuclé, nerozvité.

Mám ji ráda, v suchu výtečná.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, alenak, Marta, rok.zaruka, Dita, Malajkaa

Tantau III - růže dle šlechtitelů 04. pro 2017 06:52 #321269

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Malajko - to přece není podstatné , jestli na poli nebo jinde- ale je bohatě kvetoucí a nízká - pak rozdíl k té velké . a tak je to i u některých jiných .prostě střih
Poslední úprava: 04. pro 2017 06:53 od Kaja.

Tantau III - růže dle šlechtitelů 01. led 2018 17:06 #321496

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Když jsem si před třemi lety kupovala Camelot, byl to poslední pokus o popínavku. Kromě Dortmund, která je opravdu odolná a vydrží všechny nástrahy počasí, ty ostatní (např. Aloha a Laguna) nevydržely tužší zimy. Camelot má v popisu větší mrazuodolnost a tak jsem to riskla.
Vyrostla doslova bleskově do 2,5m, dobře opakuje a je dokonale zdravá. Jemně melírované květy se mi moc líbí a navíc ještě voní.

Camelot.jpg

Příloha Camelot2.jpg nebyla nalezena.

Následující uživatel poděkoval: Kaja, quendery, Kika, Láďa, alenak, Marta, alcearosa, rok.zaruka, LucieT, Dita

Tantau III - růže dle šlechtitelů 05. led 2018 21:50 #321549

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7633
Evo, taky chválím Camelot, zvlášť jeho mrazuvzdorost. Mám ho asi o 1 rok starší, ze začátku květ vydržel 1 den, mám ho blbě nasázený, hned u domu, na slunci. Letos jsem ho na jaře hoodně ostříhala, roste jak blázen a překážel.Prospělo mu to, kvetl hodně. 2 roky mluvím o tom, že ho přesadím :laugh: . Květy, jak se usadil drží více a voní. Po silném kvetení 1. fl. pak sice kvete, ale spíš prokvétá. :) Zdraví taky u mně potvrzuji.
DSCN9045.jpg
Poslední úprava: 05. led 2018 22:00 od alenak.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Láďa, Marta, alcearosa, rok.zaruka, Dita, Malajkaa

Tantau III - růže dle šlechtitelů 06. led 2018 06:50 #321551

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
camelot_2018-01-06.jpg

celek.jpg

potvrzuji chválu na Camelot - mám taky .je už dost vysoko narostlý . ale splývá s jednoukvetoucí Marieta Silva Tarouca.
Poslední úprava: 06. led 2018 10:27 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., quendery, Láďa, alenak, Marta, alcearosa, rok.zaruka, Dita

Tantau III - růže dle šlechtitelů 06. led 2018 08:24 #321552

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Camelot jsem vysadila k plotu,na stejnou stranu oblouku , kde už je starší Coral Dawn. Ta kvete časně, špatně se vyvazuje a trčí vysoko nad obloukem. Má ale krásné romantické květy a zatím kvete bohatě. Camelot měl být její pozdější náhradou. Na jaře hodně sestříhaný se 2.rokem parádně rozvětvil a protože má poddajné prýty vyvázala jsem ho vnitřkem oblouku. Z druhé strany oblouku je Parade, která se tvarem květů neruší s Coral D. a kvete spolehlivě až do mrazů. Barevně je teď oblouk tón v tonu ,ale tvarem květů s Camelot nsourodá kombinace. Estét by zaplakal. Zatím se sice s CD trochu míjely s dobou kvetení, tak uvidím letos. Camelot je vydařená zvlášní růže, moc se mně líbí, jedna z mála neměla ČS a překvapila mně vitalitou.

P1020237.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, quendery, Láďa, alenak, Marta, babkaela, rok.zaruka, Dita

Tantau III - růže dle šlechtitelů 08. led 2018 23:33 #321584

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7633
Midsummer jsem kupovala z rychlé potřeby, nic o něm nebylo, tantau růžím se tu daří a hlavně zdraví bez postřiků. Tato růže má lepší 2. fl., sice to druhé kvetení je hodně syté, ale zato dlouhotrvající.
Ale l.kvetení se taky dokáže velkými teplotami spálit. Psalo se o růži, že voní, teda nic necítím, upřednostňuju její zdraví a tak ji ponechávám, i když jsem ji po 2 letech přesazovala :laugh:
DSC03071.jpg
1. fl.
DSC06031.jpg
2. fl., :)
Následující uživatel poděkoval: Eva L., quendery, Lukáš, Láďa, Marta, babkaela, rok.zaruka, Dita

Tantau III - růže dle šlechtitelů 30. led 2018 10:45 #321681

• fanynka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1611
Moc bych si přála Sweet Haze, mám takový kouteček ...

Renato, prosím, podařilo se ti sehnat zdroj?
Mám šanci koupit ji někde v obchoďáku, u domácích růžařů jsem ji nenašla.

Dík všem za tip, fanynka

A ještě jedna věc. Plno chvály na Ascot, mám jeden od Starkla a neroste, neroste, chytá čs a vůbec.
Už to není nováček, měl by být usazený.
Poslední úprava: 30. led 2018 10:49 od fanynka.

Tantau III - růže dle šlechtitelů 30. led 2018 10:59 #321682

• LucieT
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 907
fanynka napsal:
Moc bych si přála Sweet Haze, mám takový kouteček ...

Renato, prosím, podařilo se ti sehnat zdroj?
Mám šanci koupit ji někde v obchoďáku, u domácích růžařů jsem ji nenašla.

Dík všem za tip, fanynka

A ještě jedna věc. Plno chvály na Ascot, mám jeden od Starkla a neroste, neroste, chytá čs a vůbec.
Už to není nováček, měl by být usazený.

Fanynko, já po ní taky moc toužila. Objednala jsem si nakonec tady: www.agel-rosen.de/Gartenrosen/Bodendecker/Sweet-Haze-02297/
Nevím, jestli se vůbec dá koupit u nás v ČR. :(
Moderátoři: Eva L., Květa