Jirka napsal:
To Květa
Sibelius je nahoře, Verdi dole....
Jirko, určo se bude jednat o špatné značení, na dolní f. není ani jedna z nich.
Vyhledala jsem své fotky Verdiho ( zapadané časem ) - je to rychlejší než kdybych hledala opětovně ve svém archivu.
Květa napsal:
Amazonko,Verdiho i Dinkyho má Dresla několikátou zimu. Nic neříkala ohledně nemrazuodolnosti. Právě u ní jsem je loni viděla.
od spodu
Verdi
Dinky - je plnější než Verdi
Heavenly Pink
Souv. de Gr. ( utrhla jsem nějaký starší květ

)
Květa napsal:
přehled jednotlivých kvítků Lensových růží ( a moschata hybridů ) vč. dvou do této diskuse nepatřících - kt. mi doposavad rozkvetly.
Lensovky,moschata hybridy,
odspodu, zprava
Angella pro porovnání
Cornelia
'Queen of the Musk'
Alden Biesen 2x
Ballerina
Jean Stephenne
Prostřední řada , zprava
Pomponella pro porovnání
Claire Jolly
Heavenly Pink
Walferdange
Verdi
Hnědka
Lovely Fairy ( patří do drobnokvětek )
horní řada, zprava
Jet Spray
Souvenir de Greuville ( patří do drobnokvětek )
Easy to Cut
2x Bouquet Parfait
Květa napsal:
tady je f. soukvětí. Byla to růže zasazená I. rokem, tenkrát se opravdu místo kvetení věnovala bujnému růstu. Vyděsila mne, dala jsem ji Dresle. Dneska ( po určitých zkušenostech ) bych tolik nepanikařila, počkala bych.
A nakonec vytáhnu srovnávačku Dresly, na ní jsou "obě" růže.
dresla napsal:
.
Sibelius a Verdi pocházejí sice přímo z Belgie od Lense, ale mám pocit, že je to 2x stejná růže.
ještě bych měla jednu poznámku. Na f. mých a Dreslina Sibelia je rozdíl v barvě květů poměrně velký. Nejspíš ze všeho tam je, ale asi bych při rozhodování se až tak mu nepřikládala velkou váhu. Tyhle purpurové/modré růže sluncem a stářím šisují, myslím, že barevný rozdíl se stírá. Navíc, velmi špatně se fotí - kór srovnávačka - je velká pravděpodobnost, že alespoň jedna růže na f. barevně "ujede".
Celkem dost růží z Dresliny srovnávačky mám či znám - na f. se třeba stírá rozdíl mezi Fr. Valáškem a Ilmenau, Dinkyho mám intenzivněji červeného, Heinrich Karsch sice tuto barvu má, ale pouze ve stáří.... atd.
Vybírala bych opravdu spíše dle použití - habitu. S přihlédnutím, co s růží mám za úmysly - hnojím, zalévám, mrazy atd. vs. nic,
pozaďovka ( solitéra ) vs. metrový keřík.