bradhal napsal:
Zdravím.
Neplánovaně se ukázala možnost výstavby jakože pergoly a bude se hodit k ní dát něco nového jako doplněk k Darlow Enigma a Guirlande d´Amour. Chtěla bych nějakou Lensovu, nebo aspoň z jeho nabídky. Uvažuju o Petite de Terre Franche a Brigitte de Villenfagne. Můžete mi někdo posoudit, kolik VONÍ? Díky.
Bradhal, Brig. nemám, Petite nevoní.
Má ale jiné přednosti...
jj, shodou náhod jsem při kolečku focení Petite de Terre Franche v poslední době fotila.
údaje pro porotu, důkazní materiál : (

)
blíž na f. je vždy Petite de Terre Franche. Druhá běloba je pak Annelies, za ní Pomponella.
Místo je na celodenním slunci, fotívávám tam večer, páč občas zapadající slunce krásně keře prozáří.
U nás klasicky neprší, místo jsem letos ještě nezalévala. Předjarní pohnojení ( jako vše ostatní ). Letos růže neomrzly, klasický střih.
Studený a poměrně mokrý květen růžím vyhovoval, jsou narostlé ( zejména Annelies, od ní to není žádoucí. Zarostla cestu, chlapi nadávají a protahují se před Petite. ).Všechny bez opor, Pomponella má obruč.
Místo : 20 cm hodně vylehčené zeminy, pak navážka. Klasický čurbes z dávného stavění. Petite je na tom ještě hůře, trůní na místě, kde jsme zbourali kozí chlívek. Pár cm země, pak zbytky cihel.
17,6 v podstatě obě v plném květu, Pomponella začíná
20,6
to je to prosvítající sluníčko, U Petite jsou vidět dva pruty do nebes, pokvetou později
23,6
dnes, 25,6 - Annelies dokvétá, Pomponella kvete, Petite si ničeho nevšímá.
detail květů, dnes
Petite je méně mrazuodolná, ale přežila dostatečně i zimu 2011/12. Poměrně rychle v sezóně se dostane zpět.