Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže VIII

David Austin - Anglické růže VIII 24. čec 2017 14:23 #320093

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
A ještě zkušenost s angličankou The Mayflower, která je subtilnější. 2 roky v nádobě sice prosperovala, ale teprve v zemi se rozkošatila , narostla a mnohem více kvetla.

David Austin - Anglické růže VIII 24. čec 2017 23:52 #320096

• Anonym
Dakujem vam velmi moc za Vase rady, velmi si to vazim. Prehodnotim svoje predstavy a vymyslim nieco ine:)) Este mam otazku, ci pestujete v kvetinacoch nejake austinky. Na ich stranke maju specialnu sekciu vybratych ruzi, ktore su vhodne do kvetinacov...len ci je to naozaj realne:) Dakujem Vam moc....bohuzial ma limituje velkost zahrady.

David Austin - Anglické růže VIII 25. čec 2017 23:37 #320108

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Asi by bylo dobré to dát do nějaké obecnější diskuse ( nenašla jsem ale žádnou přímo o vysazování růží), ale vzhledem, že je to na Austinových stránkách, dám sem : www.davidaustinroses.co.uk/advice-and-in...a-potted-shrub-rose/
P.S., tušíte někdo, kde se dají v ČR sehnat ty jeho mykorhizní houby? Ráda bych to vyzkoušela ;)

David Austin - Anglické růže VIII 26. čec 2017 08:13 #320112

• JUDY
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1146
Ahoj Jani, co jsem zahlídla, tak tady: www.anglickeruze.cz/vyziva/50-anglicka-r...-shropshire-lad.html

David Austin - Anglické růže VIII 26. čec 2017 09:25 #320114

• Jana V.
  • Platinum Boarder
JUDY díky :) , zadávala jsem evidentně špatné slovo do vyhledávače, všeruby mi "nevypadly" :whistle:
Si tam snad vážně něco objednám :whistle: ( jen tedy nemám páru co a kam to šoupnout :unsure: )

David Austin - Anglické růže VIII 29. čec 2017 18:43 #320182

• ibiska
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 1248
Sir John Betjeman velmi špatně přezimoval. První kvetení víceméně vypustil... teď už je to lepší. Mám 3 keře. Začíná u něj černá skvrnitost. Nestříkám, zatím ale žádná hrůza.

sjb290720173-kopie.jpg
Následující uživatel poděkoval: Marta, Viki

David Austin - Anglické růže VIII 30. čec 2017 15:35 #320207

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Ibisko, u mě byl loni také celý flekatý. Vzala jsem ho z jara na 5cm a od té doby, co začal kvést, ještě nepřestal B) .

Mám zřejmě místo na jednu nízkou růžovou austinku, chtěla bych nějakou z těch novějších. Můžete prosím doporučit, která u vás roste a kvete nejlépe? Výška tak do těch 80-90cm maximálně.
Díky :)

David Austin - Anglické růže VIII 30. čec 2017 15:58 #320208

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Jani, jsem moc spokojená s Princess Anne. Co ty na to ?

PrincessAnne.jpg
Následující uživatel poděkoval: Viki

David Austin - Anglické růže VIII 30. čec 2017 16:12 #320209

• Jana V.
  • Platinum Boarder
EviL., tu jsem vyhodila :unsure: , vůbec se jí tu nedařilo :angry: , trpěla na ČS, květy se pálily, ikdyž byla ve stínu....
Možná špatný výběr místa, ale moc se mi nelíbila ani ta barva ( třed květu mívá takový zvláštní tón načervenalé barvy).
Ale každopádně díky za odezvu :) . Pro úplnost uvedu, které nízké růžové austinky mám:
Mary Rose, Royal Jubilee, Sir John B., John Clare.

David Austin - Anglické růže VIII 30. čec 2017 20:58 #320214

• ibiska
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 1248
Jano V. Honza zde již několikrát chválit Queen Anne. Já ji mám třetím rokem a jediný problém je ten, že se líbí velmi včele čalounici, která mi každé jaro tuto růži plení. Jinak ale i já doporučuji, já ji mám tak max. 80 cm. Není to teda žádná novinka...
Jinak lze určitě doporučit i Princess Alexandra of Kent. Z novinek nic nemám. ;)
Moderátoři: Eva L., Květa