Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže VIII

David Austin - Anglické růže VIII 03. srp 2017 09:41 #320296

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Honzo, zatím na něm nění co fotit :whistle: :angry: , druhá vlna probíhá ve smyslu neuspořádaných kandelábrů vystřelených všemi směry. Zbytek keře zatím nekvete. Do výšky je to držené konstrukcí ašířku dělají momentálně ty samostatné kandelábry :unsure: .
Jsem letos totálně nezvládla její střih :unsure: ( tj. neostříhala jsem jí ani zjara ani po 1. floru, nějak chyběl čas a elán :( )

Pokud by nakonec 2. kvetení přeci jen stálo za fotku, tak jí sem dám ;)

David Austin - Anglické růže VIII 03. srp 2017 21:34 #320303

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 442
Honzo James je tak tmavý?....prosím dej pak fotky až nakvete více.....moc mě zajímá...děkuji :whistle:

David Austin - Anglické růže VIII 03. srp 2017 22:44 #320307

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Teď je opravdu hodně tmavá. Až nakvete víc - no, nevím. Je v polovysypaném květináči,
dnes tři květy opadaly a žádný nenakvetl - kvete průběžně, ale to víš, že na tě budu mysleti.

Tohle je úžasné video z prohlídky u Austina. Navíc Laura má nádhernou angličtinu,
milou a znělou a to, co říká je občas velmi poučné.

´James L. Austin´ 0:42 min (na začátku)

´The Ancient Mariner´ 1:28 min

´The Countryman´ 3:31 min

´The Generous Gardener´ 4:10 min

.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., quendery, Marta, alcearosa, rok.zaruka, bradhal, Dita, Malajkaa

David Austin - Anglické růže VIII 17. srp 2017 23:34 #320408

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Kika napsal:
Docitala jsem minulou diskusi a krasne vam to kvetlo.

A mela bych dotazy na dve ruzicky.

Honza moc chvalil Boscobel. Ja mam lonskeho novacka, udelal hezky soumerny kerik, ted prave jede 2. vlnu kvetu (1. vlna nebyla moc silna), ale strasne se mi kvety pali a rychle odchazeji. Honzo, muzes mi napsat, v jakych podminkach ho mas ty? Moc jsem se na nej tesila, ale zatim mi svoji krasu nepredvedl.

Harlow Carr, U Honzy nadherny, u me mrnka se svesenymi kvety. Je jeste mlady, ale vetvicky ma slabounke a diky tomu klopi. Bude to casem lepsi nebo ho podpirate? A vyskove pisi na HMF az 125cm, to teda u me nema ani nahodou, stezi 50 cm.

ad H.Carr - loni ( na jaře střih na cca 15 cm ) I.fl. cca 110, II. fl. cca 130. Ty slabší větvičky mu zůstávají i ve vyšším věku, samonosný, po dešti ale nezbytně potřeboval oporu, kácel se.

Letos okudlaný na úroveň země + studené a suché jarní měsíce = 60 cm. Deštivý červenec, nyní před květem cca 80 - 90 cm.
--
ad Boscobel - Kiko, v nížině vím, že jej mají tři majitelé. Žádný z nich s ním není spokojený. Netoleruje vysoké teploty, netoleruje déšť, málo kvete.
Můj navíc v uplynulých suchých létech i velmi špatně přirůstá. Prostě ho nedonutím. Letos dost pršelo, ani to s ním nehnulo, pořád trucuje.

-
ad Queen Anne - mám ji totál zdravou.
Poslední úprava: 17. srp 2017 23:36 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., alcearosa, Dita

David Austin - Anglické růže VIII 20. srp 2017 18:17 #320425

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 442
ráda bych se optala má li někdo zkušenost (alespoň převzatou nebo z doslechu) s austinkou Buttercup?....zajimá mě její schopnost opakovat kvetení, u austina je psáno ano, na hmf jen občas opakuje, na zahraničních forech jak kdo....zajímlo by mne v našich podmínkách jestli netušíte, je li aspoň v nějakém rozariu

David Austin - Anglické růže VIII 20. srp 2017 22:29 #320428

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7622
Roku, v HK asi není :(
Následující uživatel poděkoval: rok.zaruka

David Austin - Anglické růže VIII 21. srp 2017 17:49 #320431

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3690
Přátelé, mám velkou prosbu.....máte-li někdo The Albrighton Rambler uvítám jakékoliv informace....nějak jsem tu nic moc nenašla... mám ho na podzim objednaný, tak abych věděla, kde mu bude nejlépe. Díky moc předem :cheer:
Poslední úprava: 21. srp 2017 18:04 od quendery.

David Austin - Anglické růže VIII 28. srp 2017 10:41 #320445

• Ildico
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 1
Ahojte, jsem začátečník v pěstování růží a chtěla bych vás poprosit o radu. Chci si pořídit pnoucí růži ve světle růžové barvě, bude sázená na jižní straně, výška rostliny nehraje roli - místa je dost :) . Našla jsem Wedgwood Rose - myslíte, že je na dané stanoviště vhodná nebo máte jiný názor? Pokud má někdo s touto růží zkušenost, případně mi poradí jinou, která by byla na dané stanoviště vhodná, budu moc ráda :) . Předem děkuji :)

David Austin - Anglické růže VIII 28. srp 2017 11:13 #320448

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Ildico, vítej mezi námi :) .

Záleží částečně taky na tom, kde tu zahradu máš, jestli spíš teplá suchá oblast nebo chladnější s dostatkem srážek.
Obecně růže u jižní zdi mají mnohem horší podmínky - teplota tam bývá hodně vysoká. Doporučuje se tu konstrukci alespoň oddálit od zdi, aby jí nebylo moc horko. Ale třeba někde na horách to naopak může být výhoda.

David Austin - Anglické růže VIII 28. srp 2017 13:11 #320450

• Ildico
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 1
Ahoj Jani, děkuji za přivítání ;)
Jinak růže nebude u zdi, bude se pnout po plotě, bydlíme na severní Moravě, srážek je dost, nadmořská výška je kolem 350 m.n.m.
Růže by měly lemovat celý plot, je to asi kolem 25m, takže těch růží budu pořizovat více a proto bych v tomto případě nerada udělala chybu a vybrala si špatně.
Moderátoři: Eva L., Květa