Kika napsal:
Docitala jsem minulou diskusi a krasne vam to kvetlo.
A mela bych dotazy na dve ruzicky.
Honza moc chvalil Boscobel. Ja mam lonskeho novacka, udelal hezky soumerny kerik, ted prave jede 2. vlnu kvetu (1. vlna nebyla moc silna), ale strasne se mi kvety pali a rychle odchazeji. Honzo, muzes mi napsat, v jakych podminkach ho mas ty? Moc jsem se na nej tesila, ale zatim mi svoji krasu nepredvedl.
Harlow Carr, U Honzy nadherny, u me mrnka se svesenymi kvety. Je jeste mlady, ale vetvicky ma slabounke a diky tomu klopi. Bude to casem lepsi nebo ho podpirate? A vyskove pisi na HMF az 125cm, to teda u me nema ani nahodou, stezi 50 cm.
ad H.Carr - loni ( na jaře střih na cca 15 cm ) I.fl. cca 110, II. fl. cca 130. Ty slabší větvičky mu zůstávají i ve vyšším věku, samonosný, po dešti ale nezbytně potřeboval oporu, kácel se.
Letos okudlaný na úroveň země + studené a suché jarní měsíce = 60 cm. Deštivý červenec, nyní před květem cca 80 - 90 cm.
--
ad Boscobel - Kiko, v nížině vím, že jej mají tři majitelé. Žádný z nich s ním není spokojený. Netoleruje vysoké teploty, netoleruje déšť, málo kvete.
Můj navíc v uplynulých suchých létech i velmi špatně přirůstá. Prostě ho nedonutím. Letos dost pršelo, ani to s ním nehnulo, pořád trucuje.
-
ad Queen Anne - mám ji totál zdravou.