Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže VIII

David Austin - Anglické růže VIII 28. srp 2017 13:23 #320451

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Ildico, tak si najdi Kájiny fotky, máte podobné podmínky a půjde ti totéž, co jí. Angličanky obecně mají vláhu rády, půjdou ti dobře ;) .
Pokud jsou na plotě, bude to fajn. Výjimkou je plot sousedící s otevřenou plání, odkud v zimě na zahradu proudí ledový vzduch - v takovém případě vybírej z růží, které mají uvedenu teplotní zónu Z5. Ostatní mívají v takovém místě v něktrých letech tendenci namrzat. Totéž platí pro ledové kotliny apod.
A ještě jeden poznatek. Všechny moje růže, co mám na plotě, kvetou mnohem víc směrem na druhou stranu :unsure: . Letos mě dokonce soused pošťuchoval, jestli se k nim nechci přijít podívat, jak jim to krásně kvete :P . Tak s tím tak trochu počítej, ať pak nejsi zklamaná :whistle:

David Austin - Anglické růže VIII 28. srp 2017 13:27 #320452

• Ildico
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 1
Jani děkuji moc :) :)

David Austin - Anglické růže VIII 28. srp 2017 16:05 #320456

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3690
Ildico, taky tě vítám.....tiše závidím, že teprve začínáš a máš místo :laugh: ...... co se týče The Wedgwood Rose, tak u mně se tedy jako pnoucí netváří, spíš keřovka tak do 120 cm......ale jistě se tu najde někdo další, kdo ji má. Držím palce ať ti všechno krásně roste. :)

David Austin - Anglické růže VIII 28. srp 2017 17:44 #320459

• Ildico
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 1
Děkuji quendery. Místa je až moc, vůbec nevím, kde začít :-D do růží jsem se úplně zamilovala a musím je mít hned a ve velkém množství :-D sice s růžemi jsou mé praktické zkušenosti nulové, ale zato mám nadšení a doufám, že se to naučím - hlavně co se řezu týče. Zahrada bez růží by byla moc smutná, jsou to prostě královny ;-)
Následující uživatel poděkoval: quendery

David Austin - Anglické růže VIII 28. srp 2017 21:57 #320461

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Ahoj, lidico. Růži The Wedgwood mám zatím jen 2 roky a tyto zkušenosti. Je to krásná voňavá růže s velmi křehkým květem.Někdo zde psal, že na slunci se pálí. Já mám zahradu orientovanou na jih a růži vysazenou za hustou borovicí, která ji chrání od nejprudšího slunce. Zaskočilo mně, že už prvním rokem vyhnala do výšky tak, že přerostla obelisk. Prýty má málo ohebné, ženou trčivě vzhůru, ale třeba se to napřesrok spraví razantnějším řezem.
Letos jsem ji musela po prvním kvetení zkrátit na 1/3 výšky a už opět má 3m a nasazeno na další kvetení. Je hodně vitální, to by se ti mohlo hodit, ale květům horko nesvědčí, rychle vadnou.Já jiné vhodnější místo nemám, ale myslím, že by ji vyhovovala stěna chráněná před prudkým poledním sluncem.

David Austin - Anglické růže VIII 31. srp 2017 16:02 #320483

• Vendy
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2275
Lady of Shalott - už hezky usazená, u mě třetí sezona. Moc krásný habitus a letos furtkvetoucí. Mám z ni radost, hezky se na ni kouká.

20170813_121047.jpg

20170813_121244.jpg

DSC_0539.jpg

Lady Emma Hamilton stejně stará. Výhony do červena, oranžový květ je takový teplejší kolikrát jakoby s růžovou, tmavě zelené listí a teda klopí. A má ČS.

20170813_121118.jpg

Grace - letos totál namrzla, seřezaná k zemi a ačkoliv jiným angličankám to seřezání vůbec nevadilo a narostly téměř do svých původních rozměrů, Grace to moc nerozchodila. Ale jestli mi odejde úplně, já tomu tvaru květu neodolám ...

DSC_0576b.jpg
Následující uživatel poděkoval: quendery, Kika, Ajka, alenak, Marta, alcearosa, ibiska, rok.zaruka, Dita

David Austin - Anglické růže VIII 31. srp 2017 16:20 #320484

• Vendy
  • Platinum Boarder
Crocus Rose - moje jediná kontejnerovka od Austina. Teda od Chládka :-) A asi nejdražší. Nevím zda je to jejím stářím (dle prodejce už byla 3 letá myslím?), nebo prostě odrůdou, ale je to fakt krásný mega keř. Občas trpí padlím, letos zatím nic nepozoruju. Nádherný keř, nádherný květ. Furtkvetoucí. Nekecám, žádné pauzy nemá, když začne na začátku sezony dokvétají furt další a další květy.

DSC_0602.jpg

DSC_0556b.jpg

DSC_0601.jpg

A ještě přidám nováčka - Francine Austin stromková.

Tak to je moje nová láska. Vítací růže. Koruna ve výšce hlavy, naproti vstupním dveřím. kdykoliv přijdu domů, zabořím nos do jemných voňavých květů, kterých má od června pořád dost. Zdravá

DSC_0571.jpg

DSC_0573_2017-08-31.jpg
Následující uživatel poděkoval: JitkaU2, Kika, Ajka, alenak, Marta, alcearosa, ibiska, rok.zaruka, Viki, Dita

David Austin - Anglické růže VIII 31. srp 2017 16:48 #320487

• Dita
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 676
Vendy, jsou všechny nádherné, fakt pecka! ;) Tu Crocus Rose máš pořád v nádobě nebo je zasazená v záhonu? Jeden má radost, že se růži tak daří, když už to tolik stojí, že!?
Následující uživatel poděkoval: Vendy

David Austin - Anglické růže VIII 31. srp 2017 21:05 #320489

• Vendy
  • Platinum Boarder
Ta šla do záhonu hned :) V květníku mám jen stromkové, ty se zas bojím do záhonu dát :-)

David Austin - Anglické růže VIII 31. srp 2017 21:36 #320493

• Vendy
  • Platinum Boarder
Ještě musím přidat Molineux - měňavka sluníčková letos moc pěkná.

DSC_0593.jpg

DSC_0594.jpg

DSC_0603_2017-08-31.jpg

DSC_0578b.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Ajka, alenak, Marta, ibiska, rok.zaruka, Dita
Moderátoři: Eva L., Květa