Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže VIII

David Austin - Anglické růže VIII 30. čec 2017 20:59 #320215

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Jano, na stránkách Austina jsem moc nižších růžových do 1m nenašla. Loni jsem od p. Šípa zasadila Maid Marion,Honza mně upozornil , že to není ona.Po roce květ vypadá spíše jako Princess Anne .Letos jsem Maid
Marion objednala pro jistotu od Pelců. Ta by se nehodila ?

David Austin - Anglické růže VIII 30. čec 2017 21:19 #320216

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Barevně by šly obě, jen tedy i Austin píše, že zdravotně "pouze" dobrá :unsure: ( u Maid Marion) nebo dokonce průměrná ( u Queen Anne), tak nevím, abych si nedotáhla domů potížistku :whistle:

Ona ta výška - u mě v suchu ty jeho růže nikdy nedosáhnou předpisové výšky :unsure: ( ostaně , i od jiných šlechtitelů jsou na tom podobně :whistle: )

David Austin - Anglické růže VIII 30. čec 2017 21:31 #320217

• ibiska
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 1248
Jano V. já jsem se zdravím u Queen Anne spokojená, taky jsem měla trochu strach. ČS až později v létě a nic hrozného. Letos zatím úplně v pořádku. Bez postřiku. Mám 3 keře. Mám doma sucho, je na plném slunci, obtěžovaná trvalkami, omlácená míčem od dětí... drží.
Následující uživatel poděkoval: Jana V.

David Austin - Anglické růže VIII 01. srp 2017 10:02 #320245

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Docitala jsem minulou diskusi a krasne vam to kvetlo.

A mela bych dotazy na dve ruzicky.

Honza moc chvalil Boscobel. Ja mam lonskeho novacka, udelal hezky soumerny kerik, ted prave jede 2. vlnu kvetu (1. vlna nebyla moc silna), ale strasne se mi kvety pali a rychle odchazeji. Honzo, muzes mi napsat, v jakych podminkach ho mas ty? Moc jsem se na nej tesila, ale zatim mi svoji krasu nepredvedl.

Harlow Carr, U Honzy nadherny, u me mrnka se svesenymi kvety. Je jeste mlady, ale vetvicky ma slabounke a diky tomu klopi. Bude to casem lepsi nebo ho podpirate? A vyskove pisi na HMF az 125cm, to teda u me nema ani nahodou, stezi 50 cm.

David Austin - Anglické růže VIII 02. srp 2017 07:44 #320259

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Jano V., já myslím, že ta ´Olivia Rose Austin´ je ti tam prostě tak nějak souzena, ne?

Kika napsal:
Honzo, muzes mi napsat, v jakych podminkach mas ´Boscobel´ ty?

´Harlow Carr´, vetvicky ma slabounke a diky tomu klopi. Bude to casem lepsi nebo ho podpirate?
A vyskove pisi na HMF az 125cm, to teda u me nema ani nahodou, stezi 50 cm.

Kiko, máš pravdu, ´Boscobel´ vedra nemiluje. Zrovna tak ´Summer Song´ (potížistka od přirození).
Já je mám v podmínkách 620 nad mořem. To asi stačí, viď. Tady nikdy nebude takový pažák.
Nenajdeš u mě nezamulčovaný záhon (chladněji v kořenech) a zrovna ´Boscobel´ je u dveří = zalévám.

´Harlow Carr´ dopřej dva roky klidu na růst. Mám ji od roku 2011, tak si to představ zpětně.
Nic nepodpírám a údaje o výšce na HMF nesleduji, se přiznám. :) U mě má tak 60 cm max.
Stačí mi, že přeroste levanduli, je na metr vyvýšeném záhonu, jsem spokojen. T.č. ostříhána.

Jinak děkuji, jsi milá. :kiss:
Poslední úprava: 02. srp 2017 07:45 od HonzaPM.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kika

David Austin - Anglické růže VIII 02. srp 2017 08:35 #320261

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Nojo Honzo, ať nad tím dumám horem dolem, vychází mi Olivia :whistle: . Hned jak je tenkrát přdstavil jako novinku, zaujala mě ona a The A.Mariner a už tenkrát jsem se nedokázala rozhodnout, kterou z nich :unsure: .

Tak ráda bych je nejdřív viděla naživo, ale zatím se nepoštěstilo. Olivii měl mít loni Flos ( e-shop tvrdil, že mají skladem 5ks, já nenašla ani jednu :angry: ). Zas tam nejezdím tak často, abych to mohal nějak víc sledovat. Další austinky poblíž mají v Lotouši, ale drží si stálý sortiment, poslední novinka , co zařadili byla M. Wood :unsure: ...

Už loni jsem přestala služebně jezdit po všech čertech, což je fajn, že mám víc času, ale nikam se pořádně nedostanu a že bych vyjela jen tak třeba do Všerub, to asi nehrozí. To by se musel vymyslet důvod a náplň cesty atd...

Dospěla jsem do stavu, že bych u nich asi spáchala objednávku :P ( jestli tedy mají ve stejných kontejnerech a stejném substrátu jako A., tak minimálně kvůli tomu to vyzkoušet), ale jakonapotvoru je nemají :whistle: .
Na jaro se mi čekat nechce, jarní sázení u mě nedopadá dobře :angry: .

David Austin - Anglické růže VIII 02. srp 2017 09:17 #320266

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Bych řekl, že ´Olivia´ je tvou jedinou volbou. :laugh:
Páč... ´The Ancient Mariner´, tak, jak jsem ji vysledoval,
má opravdu hodně velké květy (klopí) a vynikne až jako cca 150 cm sadovka.
Opora nutná. Víš?
Livka oporu nepotřebuje a je mravná (nízká) od nátury.

Jsou nesrovnatelné. Ty máš ráda to tmavé lesklolistí, to Olív má.
The A.M. mě přijde tak nějak "jedna z mnoha". A to bramborové lupení se taky časem přejí.

David Austin - Anglické růže VIII 02. srp 2017 09:32 #320268

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Honzo, díky :) .
Koukala jsem na ně teď dlooouze na HMF a taky mi vyšla Olivia :P ;)

U The A.M. by mi asi vadilo, že má těch květů málo. U The A.M. se mi moc líbí jak je poskládaný květ, ale kdyby jich bylo za sezonu jen pár, asi bych si to tak neužila. Podobně je na tom PAoK, krásný ( pro mě dokonalý) velký květ, ale žádné záplavy.

Pokud jde o lupení, mně je to celkem dost jedno. I u ostatních keřů a trvalek ráda střídám různé velikosti a textury lupení a i ta rozdílná lesklost je zajímavá, pokud to zrovna nekvete. Lilie taky mají lesklé listy a jak jsou teď pěkné v záhonu, ikdyž už nekvetou ;) .
U některých růží se mi ten lesk vyloženě líbí, u některých mi vyloženě vadí, že ho nemají ( třeba Kordesova Rosegrafin M.H.), ale třeba CPM ho nemá a není to vada na kráse ;) , naopak , u mě je aktuálně něco přes 2,5x2,5m a tak velkou lesklou hmotu bych si snad ani nechtěla představit :P

David Austin - Anglické růže VIII 02. srp 2017 10:30 #320272

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Honzo, dekuji :)
Boscobel, uvazovala jsem, jestli ho nepresunout jinam, puvodne jsem chtela na predzahradce jen ruze s nadechem do oranzova, coz teda Boscobel zatim nesplnuje, merunkove tony aby u nej clovek pohledal, spis mi hazi ruzovou s tony do fialova. Ale asi mu dam jeste sanci a uvidim. V tuto chvili mi tam kvete jen on a Pastella, jsou prvni mezi vsemi, co uz jedou 2. vlnu kveteni, tak to neni tak smutne.

Harlow Carr, prima, snad se casem pochlapi a bude tak krasny jak u tebe. Vysku u nej nepotrebuji, muze byt i mensi.

A jeste jsem chtela pochvalit tvoji reportaz o Susan Williams-Ellis, potrebovala jsem na podzim nejakou bilou a po nakonec zvolila ji, i kdyz ji nakoukanou moc nemam. A jestli bude takhle hezka, tak se na ni uz moc tesim.

David Austin - Anglické růže VIII 03. srp 2017 00:08 #320290

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Kiko, růží s nádechem do oranž. je dostatek. Tak ať máš při výběru šťastnou ruku.

Jano, keř ´Crown Princess Margareta´ 2,5 x 2,5 metru by mě určitě zajímal na foto. :P

Jdu přidat jenom takovou náladofku - květ ´Winchester Cathedral´ a květ ´James L. Austin´
dnes, po tropech, v květináčích orig. Austin obě, velmi dobře to zvládají.
Ani bílá, ani "tmavá" se nepálí. James má teď asi pět velkých květů a plno poupat.
Opakuje neskutečně rychle. Ze začátku jsem se bál lesklého lupení a nyní, po obrostu,
je přesně ve stylu těch bramborolístek - Winchester Cathedral, Mary Rose, Redouté,
Thomas á Becket, Cottage Rose, Countryman aj.

P2300240.jpg
Následující uživatel poděkoval: Marta, alcearosa, ibiska, bradhal, Dita, Malajkaa
Moderátoři: Eva L., Květa