Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže VIII

David Austin - Anglické růže VIII 02. led 2019 10:57 #324337

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Quendery, Hyde Hall máš nádherný, o takovém bych si mohla nechat jen zdát. :ohmy: A to je přesně to, o čem se tu bavíme, že podmínky máme různé a které to jsou, v tom aby se čert vyznal. S Květou jsme to nesčetněkrát probíraly a k žádnému výsledku nedošly. Asi je to někde mezi nebem a zemí.
Následující uživatel poděkoval: babkaela

David Austin - Anglické růže VIII 02. led 2019 12:25 #324338

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
LucieT, díky. Já už píšu málo, po těch letech na netu hrozně těžko hledám motivaci. Vypsaná. :blush:
EviL, vídíš, a já zrovna včera přišla s tím, že TOP 2018 otevřu, pak jsem se k tomu díky A. nedostala. Otevřu někdy následně, doufám, že příspěvky budou.

Aleno, ad Emily Brönte. Měla jsem ji již v košíku, nakonec nekoupila. Vzala jsem si místo ní The Mill On The Floss - jako jedinou novou A. po docela dost dlouhé době. Důvody jsou nasnadě. Nákupu A. se po zkušenostech dost vyhýbám, i když růže, kt. přišly na trh časově po Princess Anne mě nezklamaly. Lákal ( a vyptávala jsem se zde naň ) mne ještě James L. Austin ( hledám náhradu obdobné barvy právě místo Princess Anne ). Nakonec jsem místo něj zvolila Kaffé Fassett Rose s tím, že si ještě do doby než přijdou rozmyslím, čím P.Anne nahradím. Jestli Kaffé či další objednanou Scent of Women. No, nakonec Kaffé jsem zasadila jinam, Scent of Women mi přišla pouze jedna ( a tu jsem potřebovala na urgentnější místo ), takže P.Anne zůstala.
Druhým důvodem pak byla barva. Má v květu oranžovou, to bývají mrazově méně odolné růže. Na oranžády jsem byla navíc nazlobená. Mráz v zimě 2017/18 byl u nás pouhých -10 st. ( ale přišel pozdě, růže byly v míze ). Při střihu se oranžády zdály celkem OK, stříhala jsem tedy normálně. Všem "došlo", jenže než jim došlo, nastalo to dubnové léto + sucho. Nevzpamatovaly se z toho, nedohnaly, byly hrozně nízké. Nejhůř dopadla Susan Daniel, té zbyl jeden pahýlek.
Takže E.Brönte mám i nadále v hledáčku, uvidím v letech příštích...

jj, zkušenosti jsou nepřenositelné, musí každý si vyzkoušet na vlastní kůži. Namátkou - chválím tu Harlow Carr, Evě L neprosperoval. Věci mezi nebem a zemí...
Hyde Hall - mám jej 9 letý. Kdysi jsem tu popisovala. Krásně rostl, bohatý, vysoký, téměž nonstop kvetení. Nádhera. Pak jsem jej 2 roky z5 byla nucena ostříhat nakrátko ( namrzl + korová spála ). Nevzpamatovává se z toho. Místo klacků ze starého dřeva vyrážejí klacíky, nový výhon z báze mi nevytvořil. Nechce se mu.
---

ty A., u kt. uvádím T v min. příspěvku jsem dala pryč povětšinou z důvodu neschopnosti remontovat i přes zálivku. Kromě těch uváděných jich pár šlo kdysi dávno pryč i z jiných důvodů.
Dvě, se kt. jsem nespokojená v suchu, jsem nezmínila ( nebyly poptávány ). První je Gentle Hermione ( ani jeden nový lísteček po I. fl. ), druhým pak Rosemoor. Mívala jsem jej celkem pěkný, ale... Tomu déšť květy zničí, následně náchylnější na padlí. V horku a suchu byl v min. létech obstojný, letos to na něj bylo moc. Shodil listí horkem již v červnu, do konce roku jsem se dívala na holé klacky. OdTRUNěn. Gentle Hermione je v podmínce, uvidím následně. Pravdou je, že pokud je sucho, neopakuje nikdy ( celodenní slunce, vodu jí navíc vyžírá jabloň a miscanthusy ).

---
Poslední úprava: 02. led 2019 12:33 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, quendery, Láďa, alenak, LucieT

David Austin - Anglické růže VIII 02. led 2019 12:36 #324339

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
;) jo - a to nejen , že se některé někomu nedaří , ale ještě jak který rok .. to zas mám zkušenost já . C.P. Margaret byla roky krásná - a najednou po střihu kvůli spále ne a ne pořádně obrazit a je z ní koště s pár hrubými pruty.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Láďa

David Austin - Anglické růže VIII 02. led 2019 12:40 #324340

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Pokud mám A. zhodnotit celkově, pak kromě zmiňovaných LEH a Harlow Carr jsem byla nadmíru spokojená s -

Crocus Rose
Lady Salisbury

TOP :
3.John Clare
2. Charles Rennie Mackintosh
1. The Lady's Blush - tu dávám na první místo i díky tomu, že bych si ji normálně nekoupila. Mám ji díky Honzovi. Má jinak postavené kvítky na keříku, jak motýlci. Jemný čínský porcelán. Kvetla ve 3 vlnách, květ vydrží 2 dny, ale než výhon dokvete uplyne celkem dlouhá doba.

DSCN8924_2019-01-02.jpg

II. fl.,konec července, třicítky..
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Lukáš, Láďa, alenak, alcearosa, bradhal, LucieT

David Austin - Anglické růže VIII 02. led 2019 15:38 #324341

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7633
Květo dík, na obrázkách jsou krásné všechny jeho růže. U mne podmínky nemají, dala jsem si práci při sázení, když jsem si koupila Royal Jubilee, od začátku byla pěkná, stále nakvítala, ale 2018 jenom jednou, poté ani náhodou i přes péči. Tak se brzdím, vidím, co dokážou u Lukáše, to nemá chybu. Pro nás na rovinu a sucho asi šlechtěny nejsou, i když vyjímky jsou, ale najít je. ;)
James L.A. se mi moc líbí, mám ho v hledáčku, zatím jsem na něj nenarazila.
W. Shakespera mám letitého, ale nic moc u mě, zůstává že voní a je zdravý. Takže jich mám celkem 5, několik odešlo lety samo, tak mám brzdu :laugh:
Byla jsem se podívat na Desdemonu u Pelců, měli jich pár na poli, moc mě tam nechytla, i když vím od známé, která si ji přivezla z Anglie a plápolala, že je super...
DSC08087.jpg
R.Jubilee r. 2018
Poslední úprava: 02. led 2019 15:43 od alenak.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, quendery, Lukáš, Láďa, alcearosa, LucieT

David Austin - Anglické růže VIII 02. led 2019 16:34 #324342

• LucieT
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 907
James L. Austin - mám ho 1. sezonu, vytvořil úhledný keřík asi 1m vysoký, ne moc do šířky, kvetl ve 3 vlnách, vždycky pár kvítků. Na nováčka a suché léto myslím velmi slušný výkon. Barvička tmavě vínová, myslím že i voní, ale nejsem zaboha schopná si teď vybavit tu vůni.

A musím, ač velmi nerada, přiznat, že Rosemoor není úplně to, co jsem si představovala. Neroste, málo kvete a v září mu zežloutly listy a postupně do října opadaly, kvetl jen 2x, druhé kvetení bylo slabé, sem tam kvítek a od září nekvetl vůbec. A to jsem o něj tolik stála. :huh:

DSC_8811_2019-01-02.jpg

James L. Austin
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Lukáš, Láďa, alenak, alcearosa

David Austin - Anglické růže VIII 02. led 2019 17:18 #324343

• LucieT
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 907
James L. Austin - ještě jsem našla jednu pěknou fotku
DSC_8205.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Lukáš, Láďa, alenak, alcearosa, ibiska

David Austin - Anglické růže VIII 02. led 2019 20:53 #324344

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11815
DSC05180.jpg

DSC07649.jpg

DSC04569.jpg

DSC03410.jpg

DSC04568_2019-01-02.jpg

taky přidám Hyde Hall - je to dračice , kvete skoro neustále a je velice zdravá(má jen jeden preventivní postřik)
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Láďa, alenak, alcearosa, LucieT

David Austin - Anglické růže VIII 02. led 2019 20:57 #324345

• Lukáš
  • Platinum Boarder
DSC01446.jpg

DSC01212.jpg

DSC01445.jpg

DSC01447.jpg

DSC06505.jpg

Harlow Carr - jak ta kvetla , dělá menší keřík , květy jsou moc pěkný
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Láďa, alenak, alcearosa, LucieT

David Austin - Anglické růže VIII 02. led 2019 21:01 #324346

• Lukáš
  • Platinum Boarder
DSC01287.jpg

DSC01328.jpg

DSC01553.jpg

DSC02365.jpg

DSC01290.jpg

moje velice oblíbená Gertrude Jekyll - krásné květy s ještě krásnější vůní , u mě se dost roztahuje jak do šířky tak do výšky , občas má jen lehce černou skvrnitost
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Láďa, alenak, alcearosa, ibiska, LucieT
Moderátoři: Eva L., Květa