LucieT, díky. Já už píšu málo, po těch letech na netu hrozně těžko hledám motivaci. Vypsaná.

EviL, vídíš, a já zrovna včera přišla s tím, že TOP 2018 otevřu, pak jsem se k tomu díky A. nedostala. Otevřu někdy následně, doufám, že příspěvky budou.
Aleno, ad Emily Brönte. Měla jsem ji již v košíku, nakonec nekoupila. Vzala jsem si místo ní The Mill On The Floss - jako jedinou novou A. po docela dost dlouhé době. Důvody jsou nasnadě. Nákupu A. se po zkušenostech dost vyhýbám, i když růže, kt. přišly na trh časově po Princess Anne mě nezklamaly. Lákal ( a vyptávala jsem se zde naň ) mne ještě James L. Austin ( hledám náhradu obdobné barvy právě místo Princess Anne ). Nakonec jsem místo něj zvolila Kaffé Fassett Rose s tím, že si ještě do doby než přijdou rozmyslím, čím P.Anne nahradím. Jestli Kaffé či další objednanou Scent of Women. No, nakonec Kaffé jsem zasadila jinam, Scent of Women mi přišla pouze jedna ( a tu jsem potřebovala na urgentnější místo ), takže P.Anne zůstala.
Druhým důvodem pak byla barva. Má v květu oranžovou, to bývají mrazově méně odolné růže. Na oranžády jsem byla navíc nazlobená. Mráz v zimě 2017/18 byl u nás pouhých -10 st. ( ale přišel pozdě, růže byly v míze ). Při střihu se oranžády zdály celkem OK, stříhala jsem tedy normálně. Všem "došlo", jenže než jim došlo, nastalo to dubnové léto + sucho. Nevzpamatovaly se z toho, nedohnaly, byly hrozně nízké. Nejhůř dopadla Susan Daniel, té zbyl jeden pahýlek.
Takže E.Brönte mám i nadále v hledáčku, uvidím v letech příštích...
jj, zkušenosti jsou nepřenositelné, musí každý si vyzkoušet na vlastní kůži. Namátkou - chválím tu Harlow Carr, Evě L neprosperoval. Věci mezi nebem a zemí...
Hyde Hall - mám jej 9 letý. Kdysi jsem tu popisovala. Krásně rostl, bohatý, vysoký, téměž nonstop kvetení. Nádhera. Pak jsem jej 2 roky z5 byla nucena ostříhat nakrátko ( namrzl + korová spála ). Nevzpamatovává se z toho. Místo klacků ze starého dřeva vyrážejí klacíky, nový výhon z báze mi nevytvořil. Nechce se mu.
---
ty A., u kt. uvádím T v min. příspěvku jsem dala pryč povětšinou z důvodu neschopnosti remontovat i přes zálivku. Kromě těch uváděných jich pár šlo kdysi dávno pryč i z jiných důvodů.
Dvě, se kt. jsem nespokojená v suchu, jsem nezmínila ( nebyly poptávány ). První je Gentle Hermione ( ani jeden nový lísteček po I. fl. ), druhým pak Rosemoor. Mívala jsem jej celkem pěkný, ale... Tomu déšť květy zničí, následně náchylnější na padlí. V horku a suchu byl v min. létech obstojný, letos to na něj bylo moc. Shodil listí horkem již v červnu, do konce roku jsem se dívala na holé klacky. OdTRUNěn. Gentle Hermione je v podmínce, uvidím následně. Pravdou je, že pokud je sucho, neopakuje nikdy ( celodenní slunce, vodu jí navíc vyžírá jabloň a miscanthusy ).
---