ad England´s Rose - Honzo, nikdy jsem ji nezasadila. Pouze přeputovala k mé švagrové.
čili - poznání zero.
ad Pelcovi - jj, jenže.. při těchto příležitostech vidíš pouze momentální stav, daný dnem. Samo přínosem je, že se můžeš na růži kouknout zvočivoči. Vidíš květ, násadu, listí a tvar očkovance. Samo I. flóru, kdy jsou růže v tipťop kondici. Bezpochyby hodně plusové.
Ale to, co ( teda mě ) zajímá daleko více ( snášenlivost k suchu, opakování, trvanlivost, vlastně i zdraví.. atd. ) zůstává podíváním za jedno odpoledne skryto. To holt až přináší poznání po zasazení.
HonzaPM napsal:
Květo, ten květ ´The Mill on the Floss´ mi připomíná ´The Wedgewood Rose´
tak silně, až mě to samotného překvapilo. A vypadá docela veliký, že?
jj, taky mě překvapilo, jaký je květ. Mašli jsem si neházela, ptž. to jsou první květy, které bývají nestandardní. Víc než ty 4 ks nedala.
Náznak picotee kraječky měla, tak snad se o záměnu nejedná.
Má rostlina je navíc dost pro letošek zastíněná letničkovým tabákem - což si myslím, že bylo pro ujímání přínosem. = byla dost zastíněná.
Co mě překvapilo byla barva květu, celkem bleďule.
Kupovala jsem dvě rostliny, bledá byla i druhá u kamarádky. U ní bylo celkem deštivo, s ujímáním neměla potíže, rostlina jí kvetla opakovaně.
( výřez f. z letního kvetení )
dokonce mi posílala f. polorozkvetlého současného poupěte - včera. Moje znovu nenasadila.
nechám se překvapit jak se bude vyvíjet v následující sezoně. I kdyby zůstala takto bledá, vyrovnám se s tím, ale proti této f. je to setsakra rozdíl, že...
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.331087