Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Růžové kombinace

Re: Růžové kombinace 22. led 2012 07:06 #275965

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Květo,já ani nemyslela na to,že bys měla špatný foťák.Spíš jsem myslela jestli Kachniště nefotila za příznivějších podmínek pro sytost květů a jestli její foťák nefotí sytěji nežli je skutečnost.Vlaďka však ujistila,že ji má opravdu tak řvavou.
Moc zajímavé je tvoje pozorování o daleko méně červené u tvých růži nežli u Evy a Dresly.Takovéto postřehy "naživo" by mohly být hodně užitečné.
Poslední úprava: 22. led 2012 07:18 od Evka.

Re: Růžové kombinace 22. led 2012 19:20 #275983

• Kachnishte
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 621
Konečně jsem se k tomu dostala... Moje Welw. GG je opravdu velmi výrazná, právě jsem doufala , že bude víc jako u Květy odkvétat do lososova, ale to ona né... Mám ji vedle Pomponelly a bála jsem se, že se spolu barevně porvou, ale zatím mi to nevadí. Mám zahradu orientovanou jako mírný jižní svah, takže slunce má dost hlavně dopoledne, odpo cca od 15h ji stíní dům. Zem je spíš těžší, jílovitější, ale Ph ze mě nedostanete, leč do kysela přirozeně určitě nejde. Hnojení opravdu nepřeháním, zjara hrst hnoje a na zimu nakopčení kompostem, který jí pak rozhrnu. Hlavně mě fascinuje, když už ji tady tak probíráme, jak skvěle snáší zimy, ačkoli je vedena jako 7-ková růže.
Poslední úprava: 22. led 2012 19:23 od Kachnishte.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Růžové kombinace 23. led 2012 00:34 #275989

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
WWG kopčím ( jako jednu z mála ) od doby, kdy jsem ji zasadila, právě, bála jsem se Z7. Přežívá mi v podstatě to, co je pokryto zemí, sníh nestačil. Ale bála jsem se, že na tom bude hůř.

Re: Růžové kombinace 23. led 2012 10:49 #275991

• Kachnishte
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 621
Tak to je zvláštní... Letos jsem ji myslím ani nenakopčila rozmazlená loňskou zimou, kdy prakticky neomrzla... Pravda je, že je asi na dost chráněném místě, letos jsem k ní zkusmo zasadila natvrdo do země i rozmarýn v. Faust, o kterém p.Krulich tvrdí, že už ho myslím pátým rokem pěstuje venku a Faust to dává... Tak jsem na ně na oba velmi zvědavá. Asi dneska vyrazim na chvojí a oběma jim trošku přistelu, přeci jenom zákony zahrady jsem věčné a nekonečné :down
Poslední úprava: 23. led 2012 10:50 od Kachnishte.

Re: Růžové kombinace 12. dub 2012 23:31 #277900

• Květa
  • Moderator
Honzo, Munstead Wood jsem nakonec zkusila dát do společnosti Astronomie, S.Kneippa, Balleriny, Souvenir de Greuville a Princess Sibilla de Luxembourg. Kdysi jsem totiž nasadila Ballerinu a Souvenira k sobě, dnes bych to již neudělala. Při sazení jsem byla vedena touhou rozbít trojblok růžové ( splývají, velký růž. monolit v dálce ). Netuším, jak to bude vypadat, trojúhelník tmavé by měla dělat Mysteriuese, M.Wood a černý černý bez Eva.
Vešla by se mi tam ještě mezi Ballerinu a S.Kneippa jedna vyšší růže v tmavší růžové a možná dvě nízké. Momentálně se mi o nich nechce přemýšlet. Až jak to bude vypadat..
Poslední úprava: 31. srp 2014 14:01 od Květa.

Re: Růžové kombinace 18. dub 2012 21:59 #278070

• Květa
  • Moderator
HonzaPM napsal:

Já teď přešlapuju, kam dám Redouté. Na původní její místo jsem dal Ghislaine de Féligonde (Květo !)
a s Redouté si nevím rady, aby to místo bylo dostatečně repre. Ale už asi vím.

A vymyslel jsem, limitován prostorem, kombinaci Rosemoor, Lady of Megginch, Rose de Rescht - jejda, to jsem tomu asi dal.
No uvidíme, co z toho vybafne. :)

pokračuju tady, jo ?

a) Honzo, co jsi dal k Ghisl. ? Doufám, že se ti bude zamlouvat. Víš, že je to můj miláček.
Objevila jsem Pink Ghisl., slitňoším. Pak ale spočítám své bobánky drobnokvěté a kárám se.

Roos. + Lady + R.d.R. Honzo, pls, pak nezapomeň fotku. Lady of Megg. se mi barevně moc líbí, mám ji v zápisníčku.

Re: Růžové kombinace 18. dub 2012 22:06 #278071

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Květo, Ghislaine de Féligonde je v řadě - bohužel to jinak nejde - v uzoučkém záhonku u drát. plotu.
Žádná hitparáda, ale věřím, že to Ghislaine dá a bude skvostná.
Kolem ní je (musel bych se podívat přesně, kam jsem ji dal, umřela mi tam letos Sweet Dream, takže tuším letmo,
že na její místo - není jisté) Crown Princess Margareta (jestli je živá), Teasing Georgia, Port Sunlight, Winchester Cathedral a Goldspatz.
Jsou tam bílé velkokvěté klematisy (Miss Bateman), ty se pnou po tom plotě.
To je zároveň mé jediné "nažloutlé" místo. Jiné žluté růže už (krom jedné Golden Celebration v růžových floxách) nemám.
Uvidíme.

Fotka druhé kombinace určo bude
(Lady of Megginch ještě není jistá, koketuju s Alohou (Boerner) - silná vůně, je to u dveří, ale asi ne).
Poslední úprava: 18. dub 2012 22:16 od HonzaPM.

Re: Růžové kombinace 18. dub 2012 22:12 #278072

• Květa
  • Moderator
dík. Takže žlutooranžbílá. Ghisl. bude Austinkám dělat krásný obláček drobných květů.. Honzo, úplně to vidím :up

Re: Růžové kombinace 18. dub 2012 22:21 #278073

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Květo, taky to úplně vidím. Doufám, že se ostinky dostatečně zmátoří.
Teď fakt nevím, jestli Ghislaine je na místě místo Redouté (byla těsně vedle Winchester Cathedral)
nebo na místě Sweet Dream. Sám jsem zvědavson.

Jinak, Květo, tvoje kombinace Munstead Wood a Sebastian Kneipp - áááách. To je romantika na druhou.
Sebastian, když se povede, je skvostná. Podobnou krásku, jako je Mystérieuse, (noname Hornbach) jsem u M. Wood
měl loni, ale nějako semito nepozdávalo, takže už tam není. Je tedy fakt, že to byla těsná blízkost M. Wood,
možná to chtělo nějakou trvalečku a pod.

Re: Růžové kombinace 18. dub 2012 22:42 #278075

• Květa
  • Moderator
Honzo, díky. Jsem hodně zvědavá jak to celé bude působit. Doosazovala jsem v přední zahradě poměrně dost růží ( samo, mnohé pouze podle fotek ), do zapojené výsadby. Vopruz, musím říct.
a jestli je na podzim budu vyndávat... :angry: :unsure:
Myst. a M.Wood jsou na opačných koncích skupinky. Tak snad..
Ona tam asi bude největší neplechu dělat Nandine Xella-Ricci ( jiřinkovitá, světlounce okrová ). Chtěla jsem ji přesadit, bojím se na ni šáhnout, hodně namrzla.
Moderátoři: Eva L., Květa