Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Růžové kombinace

Re: Růžové kombinace 19. dub 2012 05:48 #278080

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Pořád nevím kam strčit Brother Cadfael a Strawberry Hill.Potřebuji jen aby to nebylo jako pěst na oko.Mám jedno volné místo za Gartentraume se Spirit Freedom/taky netuším jak budou ty dvě spolu vypadat/ a druhé je u The Alnwick rose.
K tomu prvnímu místu mám ještě na výběr buď Baronne Prevost nebo Yolande d´Aragon,děkuji.

Re: Růžové kombinace 19. dub 2012 20:04 #278109

• vydrik
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 20
Muzu se na vas obratit s prosbou? Vcera jsme zrusili smrk a vniklo naaadherne misto pro soliteru. Vysvetlim situaci a zitra snad nafotim.
Jde se po chodnicku, ktery je pomerne tmavy, z jedne strany sousedova garaz a z druhe nas dum, chodnicek je lemovan zlute, tedy v budoucnosti, zlute tulipany ton v tonu, krokusy, pak Crown Princess Margaret a jine odstiny zlute a oranz a pak ma byt videt tato bomba a zacina nase zahrada. Moje predstava je, ze ta solitera by mela byt ze 3 ruzi, sadovka a vyrazna. Prala bych si asi Falstaff, nejakou ruzovku a nevim,myslite, ze by se hodila treba bila, zluta? Chtela bych, aby to bylo zajimave a vkusne, trochu protiklad proti cesticce ton v tonu zlutem.

Re: Růžové kombinace 19. dub 2012 20:19 #278110

• vydrik
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 20
Evko, ja touzim po Alnwick, myslim, ze je naprosto uzasna, videla bych osobne dobrou kombinaci s Brother cadfaelB) Ale ber to jako moje vytvarne citeni, jedna vyraynejsi a dve jemnejsi barvy
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Růžové kombinace 19. dub 2012 23:27 #278122

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Evka napsal:
Pořád nevím kam strčit Brother Cadfael a Strawberry Hill.Potřebuji jen aby to nebylo jako pěst na oko.Mám jedno volné místo za Gartentraume se Spirit Freedom/taky netuším jak budou ty dvě spolu vypadat/ a druhé je u The Alnwick rose.
K tomu prvnímu místu mám ještě na výběr buď Baronne Prevost nebo Yolande d´Aragon,děkuji.

Evko, ty mi dáváš. Ber to - takhle u mne v Mrazově + to si myslím.
Ode mne se asi smysluplné odpovědi nedočkáš, "jedu" teď v kontrastech.
S.Freedom nemohu najít.
Dvě poslední neznám.

Takže asi takhle - B.Cadfael i St.Hill jsou podle mne dost vzrůstné.
B.C znám od Dresly z pole, má vysazeno více sazenic ve středovém kruhu, jako solitéra. Znám ho z II. kvetení, vysoký, mohutný, uzavřený keř. O květech u sebe jsem tu loni mlela dost. Moc nenamrzl, teď raší naprosto šílenou barvou, ječavou.
St. Hill podle mne ( mohu mýlit ) jde x tomu do široka, květy velké ( klopil je ). Na mne až moc velké.
Pak znám Gartentraume ( namrzá, nejspíš nebude nikdy vysoký, u mne letos asi úplně fčudu ). trpí na déšť, nádherně voní.
The A.Rose mám novou, loni jsem ji okukovala u Dresly i u Pelců. Pěkný typ keříku ( normál ), sladší růž. barva květu ( pamatuju I. kvetení, proto jsem si ho brala ), snad bude fajn.

Já bych nasadila :
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.139058 ( takhle měl asi u mne barvu )
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.185012
a asi bych doplnila nějakou drobnokvětkou ( Sibelius ? )
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.30217&tab=36

St. Hill bych asi dala k The Alnw. ( připadá mi, že ale budou splývat ) + Yolande d´Aragon
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.151328
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.162013
www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.35260&tab=36&qn=1&qc=0
( já bych asi dala
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.174680
+ něco hodně světloučkého )
Poslední úprava: 19. dub 2012 23:39 od Květa.

Re: Růžové kombinace 20. dub 2012 05:34 #278123

• Evka
  • Platinum Boarder
Moc děkuji za návrhy.:)
Květo,já jsem si nakoupila růže podle toho jak se mi na fotkách líbily a při mém místě,které jim můžu věnovat mám většinu zasazenou "sbírkovým způsobem",proto prozatím potřebuji jen ,aby se barevně moc netřískaly a později je můžu eventuálně přesadit.
Mě ty fotky celkem dost rozčilují,když se tak markantně liší a jelikož jsem je neviděla naživo,nemůžu posoudit,které barvou odpovídají skutečnosti.Třeba u té Alnwick jsem doufala,že se budou blížit prvním dvěma odkazům a jen se hrozím,že nakonec budou nejblíže třetímu odkazu a to nejen u ní,ale u více mnou objednaných.

shop.mein-schoener-garten.de/pflanzen/en..._pid_1405_13663.html
www.havlis.cz/karta.php?kytkaid=1488

www.zahradnictvi-flos.cz/12160-rosa-the-...ida-austina-c-6.html
Poslední úprava: 20. dub 2012 05:36 od Evka.

Re: Růžové kombinace 20. dub 2012 07:51 #278130

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Evko, The Alnwick Rose je ve skutečnosti opravdu shodná, jako na obrázku Flos.

Historické, které zmiňuješ, mám od Dresly sázené na podzim, pěkně pučí, ale to je jediné, co k nim mohu napsat.

Brother Cadfael + Gartenträume - kombinaci obou krásek si směle umím představit a dokonce jsi mne inspirovala,
mám u Gartenträume místo a Brother Cadfael mám jednu založenou, takže už vím, kam s ní (předloňská mi zežloutla a odešla).
Barva květu ale nikdy není neměnná záležitost, v chladnu je např. Gartenträume taková studeně středně sytě růžová,
v horku je světlounká až korálová.
Habitus mají obě podobný - rovné pruty přímo nahoru, velké voňavé květy.

Rovné pruty přímo nahoru má i The Alnwick Rose, ale květy jsou menší, otevřenější a jinak uvnitř skládané.
Pokud jsi limitována prostorem, tak já bych k The Alnwick Rose klidně tu Strawberry Hill zasadil.
Strawberry občas (podle počasí) totiž mívá takovou tu lehounce jahodovou příměs v barvě květu, jako Alnwick.
Jinak Strawberry bude hustý keřík, Alnwick spíše jednotlivé rovné pruty. Strawberry má složitější stavbu květu.

Baronne Prévost a dva ks Yolande d´Aragon jsem vysadil k sobě a je tam u nich ještě Souppert & Notting.
Takže jsem na to zvědavson.

Spirit of Freedom se s Gartenträume krásně snese, ale květy jsou velmi těžké, klopí se k zemi, keřík bude chtít navíc oporu.
Květy se mi lepily.

Re: Růžové kombinace 20. dub 2012 13:44 #278139

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Prosím o radu. Vymyslela jsem následující kombinaci: v řadě zleva (sázené trochu cik cak), první a poslední jsou dané. Snesou se? Díky.

Lady Emma Hamilton www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.190187
Prieure de St Cosme www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.103298
Hot Chocolate www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.181001
NEBO
Darcey Bussell www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.176267
Queen of the Musk www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.165996

Re: Růžové kombinace 20. dub 2012 15:17 #278141

• Evka
  • Platinum Boarder
Honzo,děkuji za návrh,ale s Alnwick rose jsi mě moc nepotěšil,no až bude kvést uvidím.Strawberry Hill dám tedy k ní a Brother Cadfael nejspíš ke Gartentraume se Spirit Freedom,no a když mě budou zlobit klopením a lepením,tak je na podzim nahradím Yolande d´Aragon s Baronne Prevost.

Květo,Yolande d´Aragon k těm dvěma přidat nemůžu,protože je tam jenom jedno místo.Pro ní spolu s Baronne Prevost místo mám jen jsem myslela,že kdyby se Brother Cadfael nehodil ke Gartentraume,tak bych tam mohla dát jednu z těch dvou.
Poslední úprava: 20. dub 2012 15:18 od Evka.

Re: Růžové kombinace 20. dub 2012 17:45 #278150

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Heleno, myslím si, že barevně budou obě kombinace pěkné, určitě se snesou. Jen ve výšce vidím trochu problém. Prieure de St. C. a Queen of the Musk jsou obě dost vzrůstné a mezi těmi ostatními by trčely. Ale jestli s nimi počítáš do pozadí (pohledově), pak to nebude mít chybu. Ani jednu z těchto dvou růží nemám a tak netuším, jestli v našich klimatických podmínkách opravdu tak narůstají. Ale asi bude dobré s tím raději předem počítat.

Re: Růžové kombinace 20. dub 2012 18:19 #278154

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Evo, díky. Ano, měly by být více v pozadí. Těšilo by mě, kdyby opravdu alespoň trochu narostly. Ovšem nevím, nevím, nějak všechno pozoruji optikou letošní zimy a není mi do zpěvu.
Moderátoři: Eva L., Květa