Evka napsal:
Pořád nevím kam strčit Brother Cadfael a Strawberry Hill.Potřebuji jen aby to nebylo jako pěst na oko.Mám jedno volné místo za Gartentraume se Spirit Freedom/taky netuším jak budou ty dvě spolu vypadat/ a druhé je u The Alnwick rose.
K tomu prvnímu místu mám ještě na výběr buď Baronne Prevost nebo Yolande d´Aragon,děkuji.
Evko, ty mi dáváš. Ber to - takhle u mne v Mrazově + to si myslím.
Ode mne se asi smysluplné odpovědi nedočkáš, "jedu" teď v kontrastech.
S.Freedom nemohu najít.
Dvě poslední neznám.
Takže asi takhle - B.Cadfael i St.Hill jsou podle mne dost vzrůstné.
B.C znám od Dresly z pole, má vysazeno více sazenic ve středovém kruhu, jako solitéra. Znám ho z II. kvetení, vysoký, mohutný, uzavřený keř. O květech u sebe jsem tu loni mlela dost. Moc nenamrzl, teď raší naprosto šílenou barvou, ječavou.
St. Hill podle mne ( mohu mýlit ) jde x tomu do široka, květy velké ( klopil je ). Na mne až moc velké.
Pak znám Gartentraume ( namrzá, nejspíš nebude nikdy vysoký, u mne letos asi úplně fčudu ). trpí na déšť, nádherně voní.
The A.Rose mám novou, loni jsem ji okukovala u Dresly i u Pelců. Pěkný typ keříku ( normál ), sladší růž. barva květu ( pamatuju I. kvetení, proto jsem si ho brala ), snad bude fajn.
Já bych nasadila :
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.139058 ( takhle měl asi u mne barvu )
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.185012
a asi bych doplnila nějakou drobnokvětkou ( Sibelius ? )
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.30217&tab=36
St. Hill bych asi dala k The Alnw. ( připadá mi, že ale budou splývat ) + Yolande d´Aragon
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.151328
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.162013
www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.35260&tab=36&qn=1&qc=0
( já bych asi dala
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.174680
+ něco hodně světloučkého )