Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Růžové kombinace

Re: Růžové kombinace 31. čec 2012 21:21 #282002

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Heleno, GdF mám zasazenou v té slze, kt. odděluje bůh ví co. Je to dost široký plac, spousta mačkajících se rostlin.
Mám tam skupinu růží - pokud centrem je Gdf a čelem se opíráš o slavobránu - pak za ni jsem letos dala pokusně Elmshorn ( moc se mi to nelíbí, ne proto, že by k ní úplně nešel, typem i velikostí květu je podobný, ale je dost růžový - aspoň v prvním kvetení byl. Na HMF i u Dresly je zachycen tmavší, do červena ). Levá a pravá strana je vidět pouze z tohoto pohledu, jinak vždy pouze buď jedna nebo druhá ( divnobarevná ) strana.
Vlevo od Gdf mám Cubanu a Blue for You.
Těsně vpravo u GdF je Odile Masquelier - barevně trochu splývají, ale Odilka má veliké květy, květní palice - prostě je jiná. Dál vpravo mám Summer Wine ( sázen ještě v bláhové naději na popínavku ). Z předního pohledu pak Hot Chocolade, Distant Drums ( moje divnobarvy ) a Susan Daniel. Ještě je tam Polka ( jarní, zatím nekvetla ).
Pokračováním měla být Cybelle, ale nevydýchala jarní sucho.
Následuje Mary Ann, Apricot Bells - ale to už jsme dost daleko.
Je to poměrně barevná směska ( zvlášť když se přičtou ostatní rostliny ), dost kontrastní. Mně to neva, koukám se tam když prší. Jak se neumím ničeho vzdát, jsem nedisciplinovaná a taky dost vrtkavá - růže doplňuje kde co.

mmch, ještě loni jsem měla Susan Daniel zasazenou v těsné blízkosti GdF. Měla jsem stejný pocit jako ty - mdlý, GdF se mi zdálo, že ji přehlušila. Susan D. jsem odšoupla.
Poslední úprava: 01. srp 2012 00:45 od Květa.

Re: Růžové kombinace 01. srp 2012 11:17 #282017

• Milada
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 178
Eva L. napsal:
Všem vám děkuju za tolik chvály, snad si ji ani nezasloužím. :blush: Abych řekla pravdu, spíš jsem čekala kritiku, protože moje koncepce květinové zahrady neodpovídá modernímu trendu smíšených záhonů, jak k nám dorazil např. z Anglie. Jenomže jsem nenasytný hamoun, líbí se mi obrovská spousta růží a toto je jedna z možností, jak je nacpat na plochu omezené velikosti. Ale v poslední době už brzdím, hranice možností je překročena. :(

Nádherné záhony, tak nějak bych si to představovala, jenom v menším na naší zahrádce. Jenom pochybuju, jestli se mi povede nějak zvlášť teplý a studený záhon, asi se spíš budu spoléhat že se to ztratí v množství. Protože studenou bílou chápu, fialovou a modrou taky , a vím, že oranž je teplá, červená by měla být taky-jenomže některý odstín mi do studeného záhonu vyloženě pasuje-nevím,no. Např. Citrónová žlutá na mě taky víc působí jako studená. Budu sázet intuitivně a pak uvidím, jestli se to i u mě tohle nějak vykrystalizuje:silly:
Poslední úprava: 01. srp 2012 12:14 od Milada. Důvod: chyba
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Re: Růžové kombinace 01. srp 2012 14:11 #282030

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Květo, moc děkuji. To je přesně to "nakopnutí", co jsem potřebovala. :laugh:
Cubana, Hot Chocolade, Distant Drums. Mám nad čím přemýšlet.

Re: Růžové kombinace 01. srp 2012 15:43 #282036

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Milada napsal:
Eva L. napsal:
Všem vám děkuju za tolik chvály, snad si ji ani nezasloužím. :blush: Abych řekla pravdu, spíš jsem čekala kritiku, protože moje koncepce květinové zahrady neodpovídá modernímu trendu smíšených záhonů, jak k nám dorazil např. z Anglie. Jenomže jsem nenasytný hamoun, líbí se mi obrovská spousta růží a toto je jedna z možností, jak je nacpat na plochu omezené velikosti. Ale v poslední době už brzdím, hranice možností je překročena. :(

Nádherné záhony, tak nějak bych si to představovala, jenom v menším na naší zahrádce. Jenom pochybuju, jestli se mi povede nějak zvlášť teplý a studený záhon, asi se spíš budu spoléhat že se to ztratí v množství. Protože studenou bílou chápu, fialovou a modrou taky , a vím, že oranž je teplá, červená by měla být taky-jenomže některý odstín mi do studeného záhonu vyloženě pasuje-nevím,no. Např. Citrónová žlutá na mě taky víc působí jako studená. Budu sázet intuitivně a pak uvidím, jestli se to i u mě tohle nějak vykrystalizuje:silly:

Každá barva může být jak ve studeném, tak i v teplém tónu, takže žlutá může být jak v teplém, tak studeném záhonku. Člověk to vnímá intuitivně, takže jsi správně citronovou zařadila do studených. Určitě to to půjde:)

Re: Růžové kombinace 02. srp 2012 11:59 #282053

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Ahoj Milado, je to tak, jak říká Amazonka. Určitě se ti kombinace barev podaří, stačí spoléhat se na svoji představivost a fantazii.
A hlavně - radost ze zahrady musí mít především její tvůrce, posudky druhých nejsou podstatné. :cheer:

Re: Růžové kombinace 02. srp 2012 19:00 #282061

• Milada
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 178
Amazonko,Evo,díky, prostě pojedu v režimu :líbí-nelíbí,a ono to nějak dopadne:up :laugh:

Např. v sobotu jsem jela ke Chládkovi koupit pro mamku jako dárek Novalis,ona tu barvičku miluje. Jenomže se mi tam v reálu zdála smutná, i když teda poupátka má nádherné. Koupila jsme Kosmos,ten mi neplánovaně tak padnul do oka! Zrovna měl dva kvítky ještě ne úplně rozvinuté,s tou červenou kraječkou,nebo jak to nazvat-fakt nádhera. Vůně taky krásná,chci tu růži taky. Novalis nechám uležet:P

Re: Růžové kombinace 02. srp 2012 23:36 #282067

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
helena napsal:
Květo, moc děkuji. To je přesně to "nakopnutí", co jsem potřebovala. :laugh:
Cubana, Hot Chocolade, Distant Drums. Mám nad čím přemýšlet.

Hot Choco a Distant Drums jsem k ní dávala spíš z nutnosti ( a/ chtěla jsem aby byly na ráně, abych na ně viděla i z dálky. b/ si myslím, že k GdF snad půjdou barevně. )

P1080640_2012-08-03.JPG

tady kvete ještě sama

tady už s Odile a Summer Wine - 13,6

P1090051.JPG

druhé kvetení ( jak nic nevytrhnu.. ). Možná bych měla vymyslet něco, jak více oddělit Blue for You. Seminechce.

P1090823.JPG

( vpředu Cubana, ve floxíku Blue for You, GdF, Odile, Summer Wine )

přední pohled - no, na něm není nic vidět, :silly: fotila jsem ve fázi "čekárny na podzimní dodávku růží"

P1090814.JPG

dvě růže v popředí tam již nejsou, resp. je to v současnosti dost překopané, na podzim jsem se tam vyřádila. Ukazuju kvůli květu Hot Choco.

Fotky jsou loňské, páč letos se růže v květu opravdu nepotkaly. A ZZ, že ( :unsure: ) - nejspíš jsem se příliš těšila. Nové růže jsou zakrpatělé.
Doufám, že se vzmátoří a př. rok to již bude ke koukání ( a focení ). Letos se tomuhle koutu s foťákem dost vyhýbám.
Poslední úprava: 02. srp 2012 23:37 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., zdenka, Vlaďka, helena, Kachnishte, evai, mišpule, Kirsten

Re: Růžové kombinace 03. srp 2012 13:25 #282081

• helena
  • Platinum Boarder
Květo, díky. U mě Odile nahrazuje Graham Thomas. Tvoje kombinace je lepší, ale asi ho tam ponechám.
Ta další do trojice by měla být barevně výraznější, což se mi právě nepovedlo.

29. 6., hodně kvete Ghislaine de Féligonde, Graham Thomas začíná (byl ostříhán kvůli pilatce). Třetí je Escimo. (Malinoviště a pozadí nechť neruší. Doufám, že příští rok tam už nebude.)
Tri_1.JPG

31. 7., GT už se rozjel. GdF zvolna končí s prvním kvetením.
Tri_2.JPG

Hot Chocolade se mi moc líbí barevně, ale teď jsem znejistěla, zda tam nebude moc vysoká a zda snese polostín.
Líbila by se mi tam i nižší Happy Chappy www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.200462.
A nebo možná Sedana (mají ji před Obecním úřadem v Průhonicích, jak jsem detektivním způsobem vypátrala). www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.153913
A nebo tam dám Aprikolu.
A_3_2012-08-03.JPG
Poslední úprava: 03. srp 2012 18:55 od helena.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., jana H, mišpule

Re: Růžové kombinace 03. srp 2012 20:57 #282096

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Heleno... a nebo tam dej Pretty Sunrise(Meilland), koukni na druhe kveteni, foto dnesni
3.7.2012srovnani021.jpg

3.7.2012srovnani024.jpg

tesi me tahle ruzicka, kvete, presto ze mela letos zanedbanou vyzivu a je barevne promenliva, kamaradka snad ke kazde ruzi, jen bilou si u ni nedovedu predstavit nebo nejakou lila
ted jsem si vsimla-vlaje tam verbena bon.-lila, ale to se promiji, je to vsetecka toulava
Poslední úprava: 03. srp 2012 20:59 od evai.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., helena, jana H, mišpule, Evka

Re: Růžové kombinace 04. srp 2012 06:30 #282118

• helena
  • Platinum Boarder
Evai, ta vypadá dobře. Díky.
Moderátoři: Eva L., Květa