Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Růžové kombinace

Re: Růžové kombinace 04. srp 2012 23:30 #282140

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Heleno,
a) Pretty Sunrise jsem ti chtěla navrhnout též, mám ji v polostínu ( možná až moc velkém ), květy bývají vyšisované ( dost do banánova + s malinou ).
Neučinila jsem tak, páč neustále uvažuju o tom, že ji tam, kde je zasazená vlastně mučím. U EvyL ( a v Hradci ) na plném slunci kvete daleko lépe, tam se teprve ukazuje jak moc květuschopná krasavice to může být.
Jako u mne dobrá, ale trápím ji.
b) Hot Choco.
Nejspíš musím předeslat, že mám asi z lidí kteří sem chodí, jedny z nejtvrdších přezimovacích podmínek.
Na hnědky ujíždím.
Porovnávám podmínky své a EvyL ( její stopro o kousek mírnější, více sněhu, tepleji ). Hot Choco ( a Hnědku ) jsme měly pořizované obě ve stejnou dobu - tj. 2 zimy u každé.
Hnědka a HC loňskou u mne namrzly, dost. Poučena jsem obě před letošní ( ano, snad byla mimořádná ) přikopčila.
Hnědka nepřežila vůbec, HC se mátoří jen velmi pozvolna, těžko.
Čímž chci říct, že nějaký obr keř u něj nehrozí, namrzne. Pak než se vzpamatuje, vykvete, vyhodí kandelábry a vykvete znovu...
Musím s tím u sebe počítat, nasypat kolem něj Sněžku.
V teplejších koutech může být bez problémů.
U mne měl cca 1,2 m.
c) co máš s tímto koutkem v úmyslu ? porýt, propojit ho trvalkami nebo nechat tři samostatné keře ? Nejde mi do hlavy, proč třetí chceš nízký ?
Následující uživatel poděkoval: helena

Re: Růžové kombinace 05. srp 2012 08:35 #282152

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Květa napsal:
c) co máš s tímto koutkem v úmyslu ? porýt, propojit ho trvalkami nebo nechat tři samostatné keře ? Nejde mi do hlavy, proč třetí chceš nízký ?

Začnu od Adama: Vymyslela jsem si, že spodní část zahrady, podél tří plotů, bude lemovat záhon s růžemi a trvalkami, a to jako celek ve tvaru podkovy, šíře cca 1,5 m (na koncích více). Občas je přerušovaný vzrostlými keři nebo stromem. Není to tak úplně na škodu, protože takto si můžu udělat barevné sekce (oranžády, růžovky,...). Jenže... člověk míní a ono nic. Přesně to se mi stalo loni na podzim. Nebyla jsem schopná patřičnou plochu oddrnovat, s vypětím všech sil jsem udělala čtverce pro růže a zasadila je. Na jaře se to také nepovedlo. Snad to do příštího roku bude.
Dole je středem borovice a vpravo od ní jsou ony tři růže. Sice to není na fotkách moc patrné, ale GdF je více uprostřed a Escimo je v popředí, proto snaha o menší vzrůst. Malinoviště půjde pryč, měl by tam být živý plot (východ), který odstíní ruch. Stín hodně dělá vpravo vzdálenější prastará a hodně poničená třešeň, která by se měla v zimě pokácet. To by znamenalo - více světla (hurá) a možnost pokračování vpravo od GdF (hurá, hurá).

Děkuji za postřehy s Pretty Sunrise i Hot Coco.
Největší problém je opravdu slunce. Už teď pozoruji, jak sluníčko zvolna klesá a zastínění se v některých místech prodlužuje. :( Zimy jsou tvrdé, ale většinou (letošní patří k výjimkám) jsou se sněhem.

Re: Růžové kombinace 06. srp 2012 20:12 #282218

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Heleno, co se mne týká, zasadil bych tam místo Escimo Molineux (Austin ) - pokud by nevadila výraznější, žlutá a nižší růže.
Ona Escimo má docela výrazně lesklé listy (to mi ke Ghislaine de Féligonde moc nesedí) nebo se pletu?
Poslední úprava: 06. srp 2012 20:14 od HonzaPM.

Re: Růžové kombinace 07. srp 2012 06:25 #282232

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Honzo, díky. Za nimi je Graham Thomas. Moc žluté najednou. Jinak s lesklými listy máš pravdu.

Re: Růžové kombinace 26. srp 2012 16:19 #282865

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Pro Evu Baronesse (vlevo)a Pomponellu květy vedle sebe :)

baronesse.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Květa, mišpule, Evka, Lukáš

Re: Růžové kombinace 02. zář 2012 22:50 #283123

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
ech, když tu přetřásáme žlutá/růžová.. jsem si uvědomila, že mám ..:lol:

P1120376.JPG

a to jsem ještě dala tři úplně odlišné typy květů k sobě
a zamíchala do barevných heucher a keřů

P1120430.JPG

prosím nekamenovat :silly:.. mně to vyhovuje
Poslední úprava: 02. zář 2012 22:51 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: zdenka, fanynka, Vlaďka, helena, Kachnishte, mišpule, Evka, Lukáš

Re: Růžové kombinace 03. zář 2012 08:24 #283126

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Myslím,že vlastnoručně vytvořená zahrada je obraz duše,tohle je život sám :up
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka, mišpule, Evka, Lukáš

Re: Růžové kombinace 03. zář 2012 12:49 #283140

• Kachnishte
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 621
Teď nevim, kde přesně probíhala diskuze růžová + žlutá, ale dám to sem. Fotky jsou přesvětlené, ale celkem situaci mapují.

IMG_8387.JPG

IMG_8391.JPG

růžovo-žlutý záhon. netvrdím, že se mi to nelíbí - líbí. ale přešoupu to. záhon je založený vloni na podzim, takže jsou to mládata. pokud se v tom dá trošku vyznat, tak na horní fotce zleva - Maria Antoinetta, Bouquet Parfait, Generous Gardener (po dešti bez květů), Complicata a nn žlutá. Dál jsou v záhonu ještě Pilgrim, nn růžovka a Louise Odiere. Bílé fleky jsou plnokvětá řimbaba a velké zelené listy mangold :D
Poslední úprava: 03. zář 2012 12:53 od Kachnishte.
Následující uživatel poděkoval: zdenka, Vlaďka, helena, mišpule, Lukáš

Re: Růžové kombinace 03. zář 2012 17:40 #283144

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11815
Květo krásný

Re: Růžové kombinace 03. zář 2012 19:09 #283147

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
Kachnischtě, mangold! :up