Květa napsal:
c) co máš s tímto koutkem v úmyslu ? porýt, propojit ho trvalkami nebo nechat tři samostatné keře ? Nejde mi do hlavy, proč třetí chceš nízký ?
Začnu od Adama: Vymyslela jsem si, že spodní část zahrady, podél tří plotů, bude lemovat záhon s růžemi a trvalkami, a to jako celek ve tvaru podkovy, šíře cca 1,5 m (na koncích více). Občas je přerušovaný vzrostlými keři nebo stromem. Není to tak úplně na škodu, protože takto si můžu udělat barevné sekce (oranžády, růžovky,...). Jenže... člověk míní a ono nic. Přesně to se mi stalo loni na podzim. Nebyla jsem schopná patřičnou plochu oddrnovat, s vypětím všech sil jsem udělala čtverce pro růže a zasadila je. Na jaře se to také nepovedlo. Snad to do příštího roku bude.
Dole je středem borovice a vpravo od ní jsou ony tři růže. Sice to není na fotkách moc patrné, ale GdF je více uprostřed a Escimo je v popředí, proto snaha o menší vzrůst. Malinoviště půjde pryč, měl by tam být živý plot (východ), který odstíní ruch. Stín hodně dělá vpravo vzdálenější prastará a hodně poničená třešeň, která by se měla v zimě pokácet. To by znamenalo - více světla (hurá) a možnost pokračování vpravo od GdF (hurá, hurá).
Děkuji za postřehy s Pretty Sunrise i Hot Coco.
Největší problém je opravdu slunce. Už teď pozoruji, jak sluníčko zvolna klesá a zastínění se v některých místech prodlužuje.

Zimy jsou tvrdé, ale většinou (letošní patří k výjimkám) jsou se sněhem.