Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Růžové kombinace

Re: Růžové kombinace 05. zář 2012 10:17 #283175

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Nepadla ta zmínka (žlutou a růžovou k sobě spíše nee) v diskusi, kde Skalnička vybírala (růžové) růže do předzahrádky?
Myslím, že tenkrát tam Skalnička zmínila, že fasáda domu je růžová (mohu se samo plést) a tak (tuším Dresla) žluté růže
do výběru (raději) nezmiňovala.

Ono to je nejen o osobních preferencích a možnostech (my máme fasádu vyšisovanou, žlutou a miluji růže světle růžové),
ale i o zvyku (a době a náladě/rozpoložení, kdy ONO pozorujeme či tvoříme).

Např. když jsem poprvé viděl tuhle fotku ´Young Lycidas´ a ´Molineux´ pospolu, lehce jsem se orosil a pomyslel jsem si něco
o nekonečně velkém srdci mladé paní majitelky.
Mno a když se na tu kombinaci podívám dnes, po několika týdnech, připadá mi to neotřele originální a silně energií nabíjející.

www.facebook.com/photo.php?fbid=46020246...30794&type=3&theater
Následující uživatel poděkoval: helena, jana H, mišpule, Evka, Lukáš

Re: Růžové kombinace 05. zář 2012 17:55 #283193

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Teda Honzo, ty máš paměť! Je to přesně tak, jak píšeš. V předzahrádce mám jen odstíny růžové, k tomu tu a tam bílá a něco málo do modra. Já nikde na zahradě růžovou a žlutou nekombinuju. Nic proti této kombinaci nemám, ale prostě to není nic pro mě. Žlutou mám ráda, tak mám takový jeden čistě žlutý koutek.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re: Růžové kombinace 06. zář 2012 21:59 #283305

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Lukáš napsal:
Květo krásný

:laugh: :laugh: jste s Janou laskaví..
ne, ono to z větší dálky nevypadá špatně - Golden Years odkvétá do barvy Jude dO, a prostě Pretty Sunrise tam byla upíchnutá ( páč jsem nevěděla kam jinam ).

Kachni, líbí se mi, moc. Mj. jsem ráda, že džungloidní zahradu nemám sama. :lol:
Vždycky mne zajímalo - když vídávám mangold v kytkovém záhonu - řežete si ho i k jídlu ? nebo necháváte listy furt, páč jsou krásnou ozdobou ?
Mám ho moc ráda k jídlu, ale přestala jsem ho pěstovat, páč mi na něj neustále nalétávaly černé mšice. Stříkat jsem nechtěla a jako maso raději vepře.
Následující uživatel poděkoval: Kachnishte, Lukáš

Re: Růžové kombinace 06. zář 2012 22:08 #283307

• Květa
  • Moderator
HonzaPM napsal:
Ono to je nejen o osobních preferencích a možnostech (my máme fasádu vyšisovanou, žlutou a miluji růže světle růžové),
ale i o zvyku (a době a náladě/rozpoložení, kdy ONO pozorujeme či tvoříme).

Mno a když se na tu kombinaci podívám dnes, po několika týdnech, připadá mi to neotřele originální a silně energií nabíjející.

Honzo, souhlas.

K preferencím a možnostem bych ještě ( za sebe ) přihodila chtíč. TU růži prostě chci a zas až tak mne nezajímá, jestli bude (úplně ? ) ladit.

ad doba/nálada.. souhlas podruhé.
Mám dumací koutek ( tzn. dřepím na židli a mdlé barvy mne ukolébávají k nečinnosti ), odkrkací ( teda říkám mu jinak :lol:, = ty silně energií nabíjecí ) - do něj chodím řádit abych se vybila a veselý - tam chodím pro léto a poslední jsou ječavky. Ten slouží ke sběru odvahy.
Poslední úprava: 07. zář 2012 00:50 od Květa.

Re: Růžové kombinace 07. zář 2012 10:35 #283325

• Kachnishte
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 621
Džungle über alles :up Normálně mangold sklízím k jídlu - růže nestříkám. Mám ho kvanta - tady ukrojim dva listy, támhla další dva - po seříznutí krásně přirůstá. Jen je škoda, že prodávají tenhle krásný barevný namixovaný - člověk si nemůže vybrat podle záhonu barvu stonků :D

Re: Růžové kombinace 07. zář 2012 11:23 #283328

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Jo, mangold, to je věc... mám pocit, že poslední dobou ho dávám do každého jídla :laugh: Kachni, dyť já letos sehnala ten červenolistý samotný, ale už nevím kde :blink:
V kombinovaných růžovodžunglových záhoneh se mi moc líbí i fenykl, co tu někde zmiňovala Květa. Květo,č i vy ostatní, mělas ten červený bulvový? Mám jen světlou variantu, hodila by se ta purpurová. Chutná stejně? Světlý je ňamka i paráda.
Poslední úprava: 07. zář 2012 11:24 od Vlaďka.

Re: Růžové kombinace 07. zář 2012 14:01 #283333

• Květa
  • Moderator
Vlaďko - a máte ten mangold bezmšicový ? já ho opravdu kvůlivá nim přestala pěstovat ačkoliv ho zbožňuju.
Potupně kupuju listový špenát.

ad fenykl - Vlaďko, měla jsem tenhle - www.stauden-stade.de/shop-einzelartikel.cfm?id=1064
bulvičky nedělal. Nejkrásnější byl se semeny, ty jsem pak sbírala a používala na čaj. Po fazolích zabíral. :P

Re: Růžové kombinace 09. zář 2012 14:59 #283368

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Poraďte, prosím: mezi růže Souvenier de la Malmaison a Leonardo da Vinci bych chtěla dát buď růži John Clare nebo Sister Elizabeth. Na místo svítí skoro po celý den přímé slunce. Za těmito růžemi mám zasazenou růži Fantin-Latoure, která kvete sice jen jedenkrát, ale zato dlouho. Díky Hanka

Re: Růžové kombinace 09. zář 2012 16:52 #283370

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Kveto, ja mangold taky pestuju, a uplne bez msic.

Re: Růžové kombinace 19. říj 2012 16:19 #284449

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Ještě si dovolím otázku k Minervě: Barevně je kombinovatelná spíše se světlejší růžovou, bílou nebo i třeba s oranžovou (např. Lady Emma Hamilton)? Díky.
Moderátoři: Eva L., Květa