jdu vypotit sááhodlouhý příspěvek s žádostí o radu, názor. Potřebuju nakopnout nějakým směrem ( jakou barevností doplnit, rosvítit ), nějak se nedokážu překlopit z těch mých nesvítivých růž/bíl./modrých. Nemám žádný nápad...
Dávám celkovou f. záhonu pro představu. Fotka je srpnová ( tj. v podstatě nejbujnější vegetace ), silně zaverbenováno - ptž. v podstatě od růžového fleku ( Bonica ) až dozadu není nic moc zasazeného - vymrzly mi tam kosterní trávy, jsou tam nějaké trvalky + růže ( bílo/růž., bude post. doplňováno, jak mi co přijde pod ruku ). Čili v podstatě prázdno, nechala jsem verbenu růst skoro všude ( x plevelu ). S postupným doplňováním záhonu bude omezena.
Jde mi o ten kolmý konec, doleva od sloupku. Nejsem omezena ( do jisté míry ) prostorem , místo je velmi suché ( daleko pro hadici, kořeny trav + jabloň vypijí vodu ), kromě úplného levého kraje celý den slunce. Není tam z trvalek zasazeno nic, co by se nedalo přemístit, trávy + aster zůstanou v pozadí.
co "musím" zde zasadit ( systém cikcak řada, předpoklad, že díky podmínkám budou růže dosahovat 100 - 120 cm. Lze rozšířit vpřed i vzad o další řady ( nižší/vyšší ) :
Claire Austin
www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.44031&tab=36
Taxandria
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.61929.0 ( pokus, mj. nevím, jak bude mít velké květy )
Comte de Champagne
www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.35259.3
Parfum d'Orléans ( pouhých 70 cm, nemusí tam být )
www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.43330
Crocus Rose www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.33733.1&tab=36
pomlka,
Gentle Hermione www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.40463&tab=36
Geoff Hamilton www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.18265&tab=36
a místo... pokr. řůž./bílé růže směrem doprava.
Ztučnělé jsou zasazené, nerada bych jimi hýbala.
přece jen bych ráda skupinku odrazila nějakou kontrastní barvou.
Ale jakou ?
( bordo, modrá, červená ? )... potřebovala bych nakopnout nějakým směrem.. díky, pokud se tímhle budete zabývat..
----
hlavu mi motá ( jestli zasadit k předchozím ) růže, kt. jsem dostala. Jedná se o bezejmenou záměnu, loni zde byla určována jako Bernd Weigel ( zcela jistě není ).
první kvetení nový + stárnoucí květ
2.kvetení, dtto
...mohla bych tam přesadit Parade ( nebude u mne nikdy mohutná tj. hodně výhonů, hodně mi namrzá. Vyšší ano - cca 150 )
k dispozici jsou ( např. ) Burgundy Ice
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.37596.2&tab=36
příp.
Pink Home Run
www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.61233.2&tab=36
obj. mám i Oh Wow!
www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.61780.2&tab=36&qn=1&qc=0 ( měla by být vysoká /chá u mne /, v prvním kvetení světlejší, druhé to syté ). Uvádím jako krajní ( nejméně zapadající ) - aspoň myslím - možnost.