Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Růžové kombinace

Re: Růžové kombinace 20. říj 2012 18:55 #284485

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Vlaďko, ty tři spolu, ááách, opravdu upřímně.
Všechny je mám...

jj, je to o pocitech... u oranžád mne to táhne k bordové, nikoliv k modré. U meruněk broskví pak k lila ( zvonkové )
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka, helena

Re: Růžové kombinace 20. říj 2012 19:02 #284486

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Vlaďko, moc povedená kombinace. :up
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka

Re: Růžové kombinace 20. říj 2012 19:18 #284487

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Květo, nádhera. :up Tak sladěné to moje nebude. :laugh: Těším se na fotky, až to budou větší keře.

K Souvenir de G. - zatím ji nemám (ani objednanou), takže to ponechám otevřené. Měla jsem představu menších růžových (růžovo-bílých) plných květů. Heiricha Karsche mám a váhala bych... Queen of the Musk je u mě stále do růžova (viz poslední fotky z Růžové sezony).
Listí jsem neřešila, ale je pravda, že když se potom v reálu růže listy od sebe hodně barevně liší, ruší mě to, takže děkuji za upozornění.
Poslední úprava: 20. říj 2012 19:22 od helena.

Re: Růžové kombinace 20. říj 2012 21:11 #284491

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Kveto, dlooouho jsem koukala na tvuj zahon s Charlesem a spol. a rikam si, ze bych to necim rozsvitila.A protoze me tesi fialova a cervena, vsadila bych tam neco na ten zpusob.Ale tusim, ze pro cervenou moc nehorujes.Treba tuto, nahrada za tulipany
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.158288
nebo
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.119745
Bum, mam napady, vid.

Re: Růžové kombinace 21. říj 2012 11:20 #284500

• Květa
  • Moderator
jdu vypotit sááhodlouhý příspěvek s žádostí o radu, názor. Potřebuju nakopnout nějakým směrem ( jakou barevností doplnit, rosvítit ), nějak se nedokážu překlopit z těch mých nesvítivých růž/bíl./modrých. Nemám žádný nápad...

Dávám celkovou f. záhonu pro představu. Fotka je srpnová ( tj. v podstatě nejbujnější vegetace ), silně zaverbenováno - ptž. v podstatě od růžového fleku ( Bonica ) až dozadu není nic moc zasazeného - vymrzly mi tam kosterní trávy, jsou tam nějaké trvalky + růže ( bílo/růž., bude post. doplňováno, jak mi co přijde pod ruku ). Čili v podstatě prázdno, nechala jsem verbenu růst skoro všude ( x plevelu ). S postupným doplňováním záhonu bude omezena.
Jde mi o ten kolmý konec, doleva od sloupku. Nejsem omezena ( do jisté míry ) prostorem , místo je velmi suché ( daleko pro hadici, kořeny trav + jabloň vypijí vodu ), kromě úplného levého kraje celý den slunce. Není tam z trvalek zasazeno nic, co by se nedalo přemístit, trávy + aster zůstanou v pozadí.

P1120736.JPG

co "musím" zde zasadit ( systém cikcak řada, předpoklad, že díky podmínkám budou růže dosahovat 100 - 120 cm. Lze rozšířit vpřed i vzad o další řady ( nižší/vyšší ) :
Claire Austin www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.44031&tab=36
Taxandria www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.61929.0 ( pokus, mj. nevím, jak bude mít velké květy )
Comte de Champagne www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.35259.3
Parfum d'Orléans ( pouhých 70 cm, nemusí tam být ) www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.43330
Crocus Rose www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.33733.1&tab=36
pomlka,
Gentle Hermione www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.40463&tab=36
Geoff Hamilton www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.18265&tab=36
a místo... pokr. řůž./bílé růže směrem doprava.
Ztučnělé jsou zasazené, nerada bych jimi hýbala.

přece jen bych ráda skupinku odrazila nějakou kontrastní barvou.
Ale jakou ?
( bordo, modrá, červená ? )... potřebovala bych nakopnout nějakým směrem.. díky, pokud se tímhle budete zabývat..
----
hlavu mi motá ( jestli zasadit k předchozím ) růže, kt. jsem dostala. Jedná se o bezejmenou záměnu, loni zde byla určována jako Bernd Weigel ( zcela jistě není ).
první kvetení nový + stárnoucí květ
P1120070.JPG

P1120067.JPG

2.kvetení, dtto

P1130018.JPG

...mohla bych tam přesadit Parade ( nebude u mne nikdy mohutná tj. hodně výhonů, hodně mi namrzá. Vyšší ano - cca 150 )

P1130134.JPG

k dispozici jsou ( např. ) Burgundy Ice
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.37596.2&tab=36
příp.
Pink Home Run www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.61233.2&tab=36
obj. mám i Oh Wow! www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.61780.2&tab=36&qn=1&qc=0 ( měla by být vysoká /chá u mne /, v prvním kvetení světlejší, druhé to syté ). Uvádím jako krajní ( nejméně zapadající ) - aspoň myslím - možnost.
Poslední úprava: 21. říj 2012 12:18 od Květa.

Re: Růžové kombinace 21. říj 2012 11:31 #284501

• Květa
  • Moderator
evai napsal:
Kveto, dlooouho jsem koukala na tvuj zahon s Charlesem a spol. a rikam si, ze bych to necim rozsvitila.A protoze me tesi fialova a cervena, vsadila bych tam neco na ten zpusob.Ale tusim, ze pro cervenou moc nehorujes.Treba tuto, nahrada za tulipany
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.158288
nebo
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.119745
Bum, mam napady, vid.

:lol: :lol: Evoi, jsem se zasmála.
jj, pro červenou moc nehoruju ( vč. tm.červených Austinek ), nechávaly mne zatím chladnou. V podstatě jsem zatím k červené moc nedorostla, v záhonech mi chybí. Jsem k ní ale postupně dotlačována.

Massadovka se mi líbí tuze, už několikrát jsem ji měla v hledáčku ( zatím nekoupena ).
Podobně jsem měla už v košíku tuhle
Momo www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.42641&tab=36
pak jsem ji nekoupila...

do ukazovaného záhonu červenou zatím ale neplánuji. On má sloužit primárně k ukolébání ( tiše v sedě pozorovat houpání stvolů a nedělat nic... )... má být mdlý... ta červená by mne ještě ( proboha ! ) mohla vyburcovat k nějaké práci ...:laugh: :laugh:

Re: Růžové kombinace 21. říj 2012 13:07 #284503

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Květo,asi to není podle tvého,ale podle mého vkusu,ale rozhodně jsem pro něco výraznějšího a vyššího

www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.43492&tab=36

Re: Růžové kombinace 21. říj 2012 13:11 #284504

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Květi, asi bych volila červenofialovou růži. Bordo mi tam nezapadá a modrá by tam až tak nevynikla.
Vzhledem k mé "posedlosti" planými květy bych sáhla do téhle kategorie, ale stejně tak by tam šla i velkokvětka. Pokud jde u tebe Burgundy Ice do studena (jako u mě, ale viděla jsem jí i do teple bordova), volila bych jí, při nehorším i Pink Home Run by nebyla špatná (škoda že není o odstín tmavší).

Re: Růžové kombinace 21. říj 2012 17:11 #284509

• Květa
  • Moderator
díííky za nasměrování.
B.Ice - jaká u mne bude barevnost se uvidí, teprve objednána. Nejspíš ji na toto místo zasadím.
JanoH, ad W.Rover
tyhle jednoduše kvetoucí temnokvětky mám v hledáčku ( jako koupím, až na ni natrefím, až se bude hodit ), mám je v oblibě.
Wild Rover www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.43492&tab=36
Route 66 www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.36953&tab=36
Forever Royal www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.33744&tab=1 - bože to je barva
Night Owl www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.39492&tab=36

o posledních dvou vím kde je koupit ( ale už se mi nechce/-tělo nic pro letošek objednávat, finance se rozkutálely ), po W.Roveru se podívám

mám to chápat tak, že ani jednu z těch mých dvou nezařazených nebožaček ( Parade + záměna "Švícka" ) nenavrhujete do skupinky zařadit ?
nelíbí se ? nehodí se ?
( Parade může zůstat tam, kde je, ale co s tou Švíckou.... kam já ji upíchnu, hm :( )
Poslední úprava: 21. říj 2012 17:13 od Květa.

Re: Růžové kombinace 21. říj 2012 17:23 #284514

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
Květi,co oranžová nebo stříkaná (vícebarevná)?
třeba Hanabi? ještě teď mi kvete...

hanabi.jpg
Následující uživatel poděkoval: vydrik, mišpule
Moderátoři: Eva L., Květa