Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Růžové kombinace

Re: Růžové kombinace 16. čen 2014 23:38 #289919

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Mam tu jednu prima kombinaci s achilleou (jedina, ktery se dobre dari z mnoha)
CPM, Emillien Guillot, Achillea (snad Teracotta).Docela jina barevnost nez tvuj dechberouci vitaci, vid Kveto, je to kapku "zhavejsi"
12.6.2014mirnyochlazeniporadsucho179.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., zdenka, skalnička, helena, mišpule, Kirsten, Mandalenka, Iveta

Re: Růžové kombinace 17. čen 2014 00:43 #289923

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
EvoI, se mi moc líbí.
Však ti mne těmi žhavými barvami pokoušíš :silly: ... já furt své smuténky...

( doděláno, doplněno, úf )

hodi se k sobe? 17. čen 2014 05:41 #289924

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Květo,moc hezký vítací záhon. :up Nemohla bys prosím u obrázků P1170382 a P1170743 napsat jména kvetoucích růži zleva směrem doprava?Jsem moc zvědavá na fotku,až tam budou rozkvetlé i La Roche Guyon,Ventilo a Monique Bouygues.Ta poslední mě zaujala pokud není v reálu světlejší než na obrázku a s nádechem k oranž tónu jako na guilottových stránkách.
Poslední úprava: 17. čen 2014 05:46 od Evka.

hodi se k sobe? 17. čen 2014 22:18 #289989

• Květa
  • Moderator
Evko, doplnila jsem u uvodní fotky, u další již nikoliv ( je stejná ). Právě pro větší přehlednost jsem byla včera za Popelku, přehrabovala se ve fotkách tak, aby byly vidět jednotlivé růže.
Dosazované ( mj. - La Roche Guyon,Ventilo a Monique Bouygues ) budou vidět nejdříve př. rok.

Monique - vývoj květu - dám do Massadovek.
Následující uživatel poděkoval: Evka

hodi se k sobe? 18. čen 2014 14:25 #290018

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
Květo, ta nebo ten Florenc s Herkulesem je pěkná kombinaace. U Dresly na poli byl Herkules nádherný a moc voňavý. A vůbec je ten Uvítací záhon v mých oblíbených barvách. Máš tam nějaké trvalky? Nebo čekáš, až se růže usadí?
Evai, taky hezký s tou Terracotou. Asi se budu opičit :) .

edit: trvalky jsem už zjistila pod poslední fotkou.
Poslední úprava: 18. čen 2014 14:27 od Miška.

hodi se k sobe? 02. čec 2014 12:53 #290497

• zdenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Objednala jsem si James Galway, Heinrich Conrad Söth ...
Hodily by se k Madam Isaac Pereire?
Potřebovala bych do řady růží k plotu (drátěný)...
Poslední úprava: 02. čec 2014 12:54 od zdenka.

hodi se k sobe? 29. srp 2014 23:17 #291913

• Květa
  • Moderator
Vytáhla jsem si tuto diskusi, přidám fotky s popisem osázení.
Je tam pár růží starších ( 5 i 7 letých ), většina ale byla doplňena a jsou to tedy růže rostoucí II. sezonu.

U hortenzie bude nahrazena Carefree Beauty Belle de Sardaigne ( to je to místo, kam jsem chtěla původně koupit Evu nebo Melinu - Tantau )

P1170901.jpg

zleva - letošní 2x Baronesse, bordo Princess Sibilla de Luxembourg,Souvenir de Greuville + Ballerina ( obě dlouho ), nízká bílá Yvonne Rabier, Hyde Hall, Munstead Wood + Let´s Celebrate, za posledními jmenovanými Taxandria ( uvidím, jestli ji tam budu moct nechat ), Sebastian Kneipp ( ten asi půjde pryč, páč mi omrzá ) a Astronomia. Není vidět Eliane Gillet, páč to je pomalouš v růstu.

P1170902.jpg

P1170903.jpg

P1170905_2014-08-29.jpg

se mi líbí, jak se kvítky proplétají

následující f. je cca o měsíc starší ( kvůli Ballerině kvetoucí na vyšších výhonech, je pozdnější )

P1180291.jpg

poslední f. je včerejší. Jsem se smála, jak mi roste Let's Celebrate našišato, páč je vydatně hnojena Bendou.

P1180721.jpg
Poslední úprava: 31. srp 2014 13:58 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., zdenka, JitkaU2, Kaja, helena, Martin, jana H, mišpule, Evka a tento uživatel má 2 dalších poděkování

hodi se k sobe? 30. srp 2014 20:42 #291932

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Květo,to je krása :) .Mohla bys prosím napsat,jak asi jsou růže na obrázku sázené daleko od sebe ? Neumím si to z fotky odhadnout.

hodi se k sobe? 31. srp 2014 13:50 #291948

• Květa
  • Moderator
Jani, vzdálenost se dá těžko popsat. :laugh:
Takhle - na délku má toto místo 3 ( 4 )m.
Růže jsou tam nahusto, o tom žádná :laugh:
pro doplnění - ono je to několikx překopávané podle toho, jak se na tom místě růžím vedlo ( nebo jak se mi líbily a tak ).
Nejstarší růže jsou tam 7leté - Ballerina + Souvenir. O nich je mi za tu dobu jasné jak vyrostou do výšky i šířky. Sibylle 3 roky = 2 proutky, trčavé ( zabírá cca 20 cm prostoru ) , Munstead Wood - 3 roky, ten ještě zabere ( doufám ) více místa. Sebastian Kneiip - 4 roky, zmrzá, příp. ho následně udusí Belle de Sardaigne.
Astronomia 5 let, u ní je také jasno.
Zbytek je dosazovaný, to jsou 2leté růže. Např. Let's Celebrate jsem tam ale dala jen zkusmo, že se následně rozhodnu, kt. tmavka tam zůstane - jestli Munstead nebo Celebrate.
..ale hýbej s ní, když se jí tam evidentně líbí :laugh: .
Velké obavy pociťuji pouze ze vzrůstnosti Taxandrie. Nikde na netu nebylo info jaké velikosti dorůstá, natož o habitusu. Jediné, čeho se člověk mohl chytit byla udávaná výška z L., tzn. 110 cm. A když jsem ji pak viděla letos v HK, protáčely se mi panenky.
Myslela jsem, že ji na podzim přesadím jinam - ale ona se mi tam hodně líbí. Má přepadavý růst, měkké větvičky, kt. se vplíží do sousedních růží. Kvete pouze na koncích větví ( jako moschata ). Rozhodla jsem se, že ji tam ponechám, uvidím, co udělá př. rok. Budu ji hodně stříhat... ale... no, uvidí se.
Původně jsem tam nasázela úplně jiné růže, dost předpisově, vyměřovala jsem si vzdálenosti. Jenže - rozměry na HMF jsou někde úplně jinde( než u mne ). Zrovna tady se mi hodí příklad - původně jsem tam zasadila Felicii. Podle HMF : Height of 3' to 8' (90 to 245 cm). Width of 4' to 9' (120 to 275 cm). Tak jsem jí nechala prostor, představa obr keře.. jak bláhové !
Checht, mám ji od r. 2008, méně mrazuodolná ( vždy k zemi ), umirněných 50 x 40 cm. :silly:

Takže zpět k původní otázce - růže jsou tam cikcak ve dvou ( 3 ) řadách. Byly tam původně i nějaké trvalky, ale deformovaly mi tvar keřů, jinde naopak byla prázdná místa kde akorát bujel plevel ( a blbě se to přes trny plelo ). Rozhodla jsem se trvalky odstranit a do proluk natemovat růže. Buď to půjde a holky si poradí .. nebo také ne..
Takže pokus co to udělá - U Šípkové Růži.
Poslední úprava: 31. srp 2014 13:53 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Martin, jana H, Evka, Iveta

hodi se k sobe? 31. srp 2014 14:39 #291952

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Květo,moc děkuji ! Potvrzuješ mi opět,že zahradnictví je nejvyšší forma prostorového umění :) .Já se jen nechci pořád vzdát těch trvalek mezi růžemi,asi i za cenu,že mi růže méně pokvetou.
Moderátoři: Eva L., Květa