Evko, dotazované
edit : pokud jsou v příspěvku zmiňovány přírůstky, pak jsou myšleny po odkvětu I. flóru, po střihu. Letos se obrážení po I. flóru věnuji ( pozoruji ), ptž. některé růže vlivem sucha a horka sedí nebo mají přírůstky minimální.
Na jaře byly zmiňované růže stříhány na obvyklou výšku, tj. cca 20 - 30 cm.
Minerva při 38,5 st. ( tj. ta nejhorší vlna veder ) květ drží 3 dny, pak poloopálený opadá.
Palais dtto.
Novalis - květ drží, ale ožahlý nebo ožahlé konce = zšedlé.
Přičemž -
Palais Biron - myšleno I. flor ( to byly teploty kolem 36 st. , v současné době na II fl. ještě v poupatech, přírůstky po střihu cca 50 cm, současná výška 170 cm.
Novalis - začíná II. flor, první květy, kt. vykvetly ještě v horku byly krňavé ( i o velikosti pouhé 2 cm )+ ořízlé ( tj. jako kdyby byla horní část květu uřezaná nožem ). Jednalo se ale o mizivé množství květů, víc jich nestihl rozvinout. Nyní jsou květy v pořádku.
Minerva - skoro po II. floru.
Obě mají obvyklou výšku ( u mne ), tj. cca 150 cm, přírůstky po střihu normální délky.
Charles Rennie Mackintosh mne letos trochu zlobí. Není to jeho vinou, alébrž tím, že ho totál přeroste a podusí Midsummersnow. Njn, se spolehněte, že růže bude mít 80 čísel podle papírů, nakoukanou ji máte..
Takže Ch.R.Mackintosh dělá dlouhé poloohnuté výhony do chodníku aby měl vůbec šanci vykvést. Kvete, ale keřík není kompaktní.
Letos jsem fotila násadu poupat, možná mám vyfocen celkový pohled rozkvetlého ještě mobilem ( ale fotky nejsou stáhlé do PC, proces

)
takže tady jsou každá zvlášť + Palaise Birona jsem dávala
tady je pak pohled ale z opačné strany - tzn. k nikoliv od Ch.R. Mackintosh