Vendy, opravdu to vypadá na podrůstající podnož, bohužel to ve školce asi nevychytali a nechali jí jako řádnou větev. Pro strojním odlistění už pak ani není patrné, že to je podnož ( při podrobném pohledu by bylo jasné, že je to nasazené pod místem roubování, ale tak podrobně to asi v tu chvíli už nikdo nezkoumá). Takže tím pádem rozhodně nemáš růži I.jakosti. Můžeš to dle mě reklamovat a požadovat ať tedy doavatel poradí, co s tím máš dělat.
Já bych ( ale mohu se samozřejmě mýlit) odhrabala hlínu až k místu rozvětvení a planý výhon ufikla hned u kořene ( nůž by měl být lepší než nůžky, je třeba nenechat žádný zbytek větve). U výmladků se doporučuje vyškubnout, protože jinak bývá tendence z toho místa stále obrážet ( dělala mi to stromková růže). Jenže to musí být ten výmladek ještě čerstvý, tohle už je zdřevnatělé a myslím, že to jednak nepůjde vyškubnout a jednak bys mohla zbytek růže poškodit.
Kdyby to nebylo tak narašené, bylo by lepší to na tu "operaci" celé vyndat, ale to už by jí teď ublížilo. Leda bys jí pak dala do květináče a opečovávala, ale i tak je to risk