Honzo, kupodivu i mokrý karton celkem drží tvar, pokud je jen vlhký, ne pro.caný

.
Bylo to jen takové rychlé řešení z nouze ( na pár dní, než to poleví), páč nahlásili mrazy a mně bylo najednou líto přijít o ty krásné dlouhé větve

.
Každopádně to Edenka tenkrát zvládla i bez toho ( jak jsem posléze zjistila), naopak u nohou Rokoko zůstal jeden karton stát skoro až do jara a taky to ničemu nevadilo, páč byl prakticky jen opřený nastojato u zdi, po níž se "plazila" jedna větev ( víc jich chudinka po té kruté zimě neměla, ale letos už to byla pěkná hydřička ).
U nás toho moc nenaprší, karton nikdy nebyl tak mokrý, aby se rozmočil. Zrovna tak u nás prakticky nesněží, takže i ty bakule na těch mých dvou stromkových růžích jim nijak neubližují. Když náhodou napadne nějaký sníh, taky hned běhám a setřásám. Ale hlavně mají tyčku vyvedenou dost vysoko nad roubem v korunce, takže se ta případná váha trochu roznese. Ale především, balím až na poslední chvíli a velmi rychle zas rozbaluji.
Letos chci vyzkoušet experiment. Nebudu kopčit ( asi s výjimkou nováčků), sehnala jsem krásnou loňskou slámu ( no, takovou spíš řezanku

), chystám se jí namulčovat do záhonů v pěkně vysoké vrstvě a v některých jí pak nechat i v létě jako mulč proti vysychání ( tam, kde mezi růžemi nemám trvalky).