Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Výsadba ve smíšených záhonech

Re:Výsadba ve smíšených záhonech 18. pro 2010 15:43 #239281

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Květa wrote:
Jen musím podotknout, že C.Matin je u mne slaďoučce růžový, v prvním flóru dokonce v květu jsou stopy bílé ( blend ) . V druhém se trochu bílá mění na žlutou.
Kt. z těch vyšších tě zaujala ?

JJ, fotky prosím, budu u Meill. šmírovat ;)

Z tvých typů budu určitě pořizovat GDF, jen bych jí asi spíš dala k Niagaře, a ve výběru je taky Bridge of Sighs. Ještě jsem myslela na austinku CPM, ale ještě mám pár dní na rozmyšlenou :D (třeba bude zase nějaká "hromadka" ;))

Ještě jsem zapoměla na trojici (sesazené do trojsponu po 50cm) drobet choulostivějších, které mám v té samé předzahrádce, jen přes "uličku" u domu (myslela jsem, že budou chráněnější, ale ono asi ne :dry: ).
A to:
www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.5920
www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.4323
www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.41191
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re:Výsadba ve smíšených záhonech 18. pro 2010 16:41 #239283

• zdenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
HonzaPM wrote:
Já teď na podzim (pře)sadil 3x Abraham Darby + 3x Mme Isaac Pereire.
Je to trochu odvážnější kreace, ale o to víc jsem zvědavej, jaké to bude. :)

... to jsem zvědavá na fotku, pokud ti nebude vadit kombinace teplé a studené barvy ... na mě by to působilo jako když dáš do kytice červenou a žlutou ... samo někdo to takhle má rád ...

Re:Výsadba ve smíšených záhonech 18. pro 2010 16:55 #239286

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Myslím si že 3x Abraham Darby + 3x Mme Isaac Pereire bude špíčkova kombínace, ja sí dala 3x Belvedere + 3x chartreuse de parme.
Amazonko a ta tvoje trojkombinace mě připáda taky hodně dobra, ted myslím na další ruže ktery chcí pořidít a jsou ruže ktery maji skoro stejnou barvu tak proč kupovat tři stejne když si mužu vzit tři jiny ale skoro stejny barevně. No to je muj novy napad nevyzkoušeny.

Re:Výsadba ve smíšených záhonech 18. pro 2010 17:20 #239288

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Jevgenije chtěla jsem pochválit fotku, byla jsem odvolána k práci, tak teď napravuji.
Spešl pro tebe ( když už ji tu Amazonka zmínila ) dám fotky Guillotovy/Massadovy ( vím, že máš tyhle růže ráda ) Odile Masquelier ( Dany Hahn ).
Jak zmiňoval dříve Honza tvrdost ( mně nevadí ) Kordesových růží, já v nich vidím kompaktnost... tak u Odile vidím ten francouzský šmrnc. Ale třeba je to klišé, třeba si něco namlouvám.
Odile mi omrzá k zemi, první kvetení je +/- ve výšce kolem 1 m. Druhé pak už výš. Letos jí do 2 m moc nechybělo.
Chtěla bych dát dvě f. - rozdíl v barvě mezi prvním a druhým kvetením. Ačkoliv jsem f. OdM už presentovala, takto pohromadě myslím ještě ne.
P1060983-790c754d0f11b432c99a5ea9479155c8.JPG

Re:Výsadba ve smíšených záhonech 18. pro 2010 17:21 #239289

• Květa
  • Moderator
druhé kvetení
P1070743.JPG

Re:Výsadba ve smíšených záhonech 18. pro 2010 17:25 #239290

• Květa
  • Moderator
amazonka01 wrote:
Květa wrote:
[

Z tvých typů budu určitě pořizovat GDF, jen bych jí asi spíš dala k Niagaře, a ve výběru je taky Bridge of Sighs. Ještě jsem myslela na austinku CPM, ale ještě mám pár dní na rozmyšlenou :D (třeba bude zase nějaká "hromadka" ;))
GdFelingode nebo Feuerwerk ?

K Niagaře myslím bude super !

Re:Výsadba ve smíšených záhonech 18. pro 2010 17:27 #239291

• Květa
  • Moderator
Jevgenija wrote:
ted myslím na další ruže ktery chcí pořidít a jsou ruže ktery maji skoro stejnou barvu tak proč kupovat tři stejne když si mužu vzit tři jiny ale skoro stejny barevně. No to je muj novy napad nevyzkoušeny.

Jevgenije, :laugh: dělám to také tak. V podstatě mám vyzkoušeno sázení stejné barvy. Z dálky vypadají stejně ( jako je tam skupinka ), z blízka se mohu kochat různými typy květů.

Re:Výsadba ve smíšených záhonech 18. pro 2010 17:43 #239294

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
Květo diky. OdM to je něco:blink: jako dvě ruže, neuveřitelny rozdil, je to těžko pochopit jenom podle fotek jestly je to muj sen nebo ne ale tím patráním už jsem si ušetřila dost chíb. Mě Massad připada jako alternatíva Austinu , Kordes se mi taky líbí ale ne vedle anglickych. Sazení stejny barvy mě ted napádlo protože vybíram mezí karamelovy, modry, oranžovy je jich spousta a vyběr je těžky, tak to je dobra zprava že z dálky vypádají stejně to bych šlo.:)

Re:Výsadba ve smíšených záhonech 18. pro 2010 17:47 #239295

• Květa
  • Moderator
Jevgenije, teď jsem koukala na Dreslin šuplíček - dám ti sem fotku celého keříku OdiledM. Je foceno až 20.11, dříve habitus v mojí džungli moc vidět nebyl.
Foceno jako důkaz, že ke dvěma metrům jí moc nechybělo ( Misc. vedle ) , přesto že na jaře ji musím stříhat skoro k zemi. Jedná se o dvouletou (:laugh: ) růži. Sázena byla na podzim 08.
P1070891-b6569d5c9df0c74db03fa97fd21c47b5.JPG

Re:Výsadba ve smíšených záhonech 18. pro 2010 17:54 #239296

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
Tak to je obr:blink: zasádít takovy tři vedle sebe a nemam pul zahrady. :laugh: koukla jsem hmf a tam napsano seed: Festivity × Abraham Darby ® pollen: Paul Bocuse ® × [Ispahan (damask) × Amber Queen ®] to je zajimavy mix.:)
Moderátoři: Eva L., Květa