Alenko, rajčata konzumujeme především čerstvě utržená, pak milujeme saláty na mnoho způsobů, a tradičně lečo, kečup. Já osobně mám ráda salát balkánský a jeden salát od kamaráda Chorvata, můžete vyzkoušet. Všechno se krájí nadrobno. Nakrájet cibuli, rajčata, papriky, okurky, ředkvičky, (ty dělají v salátu dobrou chuť),lahůdkovou cibulku s natí,přidá se konzerva tuňáku a mozzarella sýr. (Manžel nemusí tuňáka, tak jemu místo tuňáka dávám červené olivy,) zakapu olivovým olejem, okořením solí, pepřem a čubricou, nebo nějakým salátovým kořením, co má kdo rád. Někdy místo mozzarelly dám sýr balkán a dám vychladit.
Jirko, konopí dáváme do skleníku proto, abychom neměli molice a fakt dobrý, pomahá to. Kamarádka z našeho konopí dělala mast pro maminku a chválila si. Jak to dělala, nevím, dávala to do vazelíny a docela hezky to vonělo.