Dříve se zavařovalo daleko víc. Moje babička dělávala vždy rybízový džem - to bylo na celý den, obrovský kastrol, zatopit pod kamny, rybíz umlet na mašince, potom svářet na cestičku. Podělila nás celou rodinu, bylo to vynikající.

Druhá babička zase byla přebornice na ostružinové buchty a makové buchtičky se sirobem.

Letos mám zavařeno taky dost,spotřebu máme velkou, kdoví jaká bude úroda příští rok, po letošním přeplození.

Kájo, letos okurky jsem nedělala, zbylo jich dost od loňska, to jsem měla úlevu.

. Papriky plněné u nás nikdo nejí, to vůbec nevařím. Zato rajčata, ty taky měly letos úrodný rok.

Dnes jako poslední džem z bezinek. Byla fuška je vůbec sehnat, všechno u nás zaschlé. Tak alespoň mám z 1 kg, ty miluju s jogurtem, nikdo mi to nesmí jíst.