Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Zima 2010-2011 co nám přežilo a co už je v háji

Re: Zima 2010-2011 co nám přežilo a co už je v háji 25. dub 2011 19:09 #251001

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Judito, mám asi 5ti cm listy, ale je ta nejběžnější....
Šalvěje taky jedou z úplně suchého dřeva.
Zuzko a nemáš lalokonosce? :evil: :evil: :evil: Já myslím, že mi postupně likvidují skalkové azalky, ty velké to zatím ustály. Až letos z té bídy odkvetou, chci je vyrýt a zkontrolovat kořeny a taky je dám, pokud bude ještě co, někam víc do stínu. Mám je normálně přistíněné vrbou, ale v tomhle horkém jaru nejsou stíněny vůbec - vrba ostříhaná :down tak nevím, v čem je chyba.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Zima 2010-2011 co nám přežilo a co už je v háji 25. dub 2011 19:17 #251003

• mrk
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 348
mne tiez neprezilo cervene krasnoocko, co tu ukazovala danah a ani sasanka honorine jobert. ruzovy platycodon. su to chulostivky? (okrem toho mi asi neprezili gaury, penstemony, ale to som ani necakala, tie sa tu uz ohovarali dost :) )
a materiny dusky ziju, aj salvie, aj buddleje, aj levandule (okrem jednej snad z desiatich)...dokonca aj vresy, napriek tomu, ze vyzerali uplne sucho, tak sa pomalinky zacinaju zelenat, tak snad z nich nieco bude. iba irsky vres sa zda, ze to neprezil. minuly rok tiez nie, tak tomu uz neverim.

Re: Zima 2010-2011 co nám přežilo a co už je v háji 25. dub 2011 20:24 #251010

• ZuzanaCh
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 670
danah, ty kořeny byly netknuté. A všechno ostatní - ronďáky, kapradí, hosty, čechravy... na tom záhonu prosperuje ....

Re: Zima 2010-2011 co nám přežilo a co už je v háji 25. dub 2011 21:30 #251014

• Rhea
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 834
Danah, mé phloxy jsem po zimě také téměř oplakala a některé z nich už teď kvetou! Tomu bych nevěřila. Neustále mě fascinuje životaschopnost rostlin. Jsem dřív neměla možnost kytky zblízka a opakovaně pozorovat, teď si to užívám a fascinuje mě to.
Následující uživatel poděkoval: Emilka

Re: Zima 2010-2011 co nám přežilo a co už je v háji 26. dub 2011 05:28 #251023

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Nj, taky zařvaly obě krásnoočka (žluté i červené), samosebou agastache (i řízky :blush: , mě to přes zimu fakt moc nejde, no), nejsem si jistá echinaceami Green Jewel a Flame Thrower, respektive asi 15cm od jedné cedulky se cosi zelená, ale ani druhá cedulka není daleko :).
Přežily nakonec 3 levandule (jedou ze starého), dtto salvie offic. Kupodivu se na probraly devaterníky (hodně váhavě), z skoro metrového koláče mateřídoušky zbyly dvě větvičky, a z malé panašované raší 3 pupeny. Tymián zdechl, floxíky to rozchodily všechny (hlavně blbě vypadaly ty drobné douglasii)
Anemone Whirlwind taky marně hledám :(

Re: Zima 2010-2011 co nám přežilo a co už je v háji 26. dub 2011 07:01 #251027

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
U mě jsou v pánu žlutá krásnoočka co sem vám na podzim přibalovala do balíku:)
Perfektně obrůstá Zagreb - doporučuji ale to červené je asi taky ko už druhé takže nebrat,....
Zbytečná investice.
Echinacei ´Meringue´, ´Flame Thrower´,´Green Jewel z podzimu obrůstají dvě ale nevím které,....zelená to bude určo.... ostatní mrňky z podzimu nevím nevím,... sou extra v záhonku tak snad zesílí pak půjdou na místo, nejspíš jsou ko obě penyseta, ale obrůstají mi pidi Hakanoe, levandule žádná mrtvá, ztratil se mi kamzičník,...mám mrtvej zeleno bílej břečťan všech 5ks,.. 4 roky staré, odešly debécie, vřesovce jsou v pohodě fakt divná zima,... malé botanické rododendrony jsou ko, šalvěje krom jedné všechny mrtvé. Zato meduňa a máta,.... ty jedou,... gaury všechny mrtvé ale to sem čekala.
Bergenie mi narostly do krásných koláčů ale asi nepokvetou nebo či co?

Re: Zima 2010-2011 co nám přežilo a co už je v háji 26. dub 2011 21:37 #251160

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
ad platycodon - ten růžový jsem nikdy neměla. Občas kdosi říkal, že je choulostivější než modré a bílé. Jinak mně ještě platycodony neraší, jsou jedny z nejpozdněji obrážejících kytek.

Zima mi ani tak velké ztráty nezpůsobila jako prudké slunce a sucho nyní. Neskutečně trpí skoro všechny stínomilky. Z jednoho trsíku brunnery mám lísteček, druhá sice kvete, ale je tááák umrněná. Plicníky:down, rezavé lístky, popálené, trsíky občas proschlé.
Sasanky nenacházím dvě ( multifidu a pallidu ).

Echinaceu G.Jewel mám od podzimu také ( Basík, že ? ), byla nejslabší ( dva proutky ). Nesázela jsem ji, byla doma.

Re: Zima 2010-2011 co nám přežilo a co už je v háji 27. dub 2011 08:22 #251175

• Milena
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 119
kamzičník mám též v háji, panašované břečtany taky fuč, iberka uschla a co mě nejvíc mrzí, tak pět let starý ořechoplodec celý totálně uschl.
Komule davidova se zatím taky netváří živě, kokardy raší jen sem tam. Fakt divná zima.
A ještě z ploviny uschlý nebo omrzlý letitý červený roubovaný acer. :evil: :evil: Nandina domestica taky hotová po pár letech. Škody jsou fakt dost velké. Ale zase bude aspoň důvod k nakupování:laugh: :laugh:
Poslední úprava: 27. dub 2011 08:24 od Milena.

Re: Zima 2010-2011 co nám přežilo a co už je v háji 27. dub 2011 08:55 #251177

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Květa napsal:
Sasanky nenacházím dvě ( multifidu a pallidu ).

Echinaceu G.Jewel mám od podzimu také ( Basík, že ? ), byla nejslabší ( dva proutky ). Nesázela jsem ji, byla doma.

Nj, a.multifida se mi taky nikde neobjevila (i když, já mám fakt problém s tím, že něco odešlo při stěhování a bůh ví, co jsem pak kam zasázela/nezasázela ;))

A jj, GJ od Basika, stejně jako Flame Thrower. Byly sázené tak 30cm od sebe a mezi nimi se po zimě ocitla cedulka s GJ. Jedna z nich raší, netuším která :D

Re: Zima 2010-2011 co nám přežilo a co už je v háji 27. dub 2011 09:09 #251179

• mrk
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 348
ja mam platycodon aj biely aj modry, tie uz rasia, ale ten ruzovy (sadeny na jesen, ostatne som mala o rok skor) som uz vytiahla zo zeme, mal take nejake ziadne (zhnite?) korene. mate ho niekto? ci to bolo tym, ze len nebol dostatocne zakoreneny, alebo uz nekupovat, lebo je fakt chulostivejsi?
Moderátoři: Eva L., Květa