Lenka napsal:
Já zatím nic nevykopávám, ale obávám se, že úmrtnost bude veliká hlavně u věcí sazených na podzim - kvůli zmrzlému prosinci nic nestihlo prokořenit a únorové holomrazy to dorazily. Za definitivně mrtvou jsem prohlásila zatím jen tu žlutou delospermu, o které jsme se tu už někde bavily - tu už nechci. Pravděpodobně mrtvé jsou ořechoplodec, čtyři mochny křovité (pátá trošku obráží), několik levandulí, šalvěj, smil, hortenzie a možná taky jedna růže. Heuchery obrážejí, ale jsou hodně proschlé. Denivky v pohodě, už jsou veliké, ale mám jen obyč. otužilé sorty. Ovšem zase mi hryzci sežrali minimálně půlku modřenců a orlíčků, taky pobleklu v záhoně a u zeleniny půlku křezu

, letos kupodivu nechali celkem na pokoji tulipány a dokonce i jednu v záhoně zapomenutou lilii nenašli. Ale mám radost, protože zimu v pohodě přestály moje pracně a draho sehnané bluebells - hyacinthoides nonscripta. No a to zbylé pořád doufám, že ještě obrazí.
Tak musím trošku poopravit svoje předchozí lamenty - nepřežila jen ta delosperma a ořechoplodec, jedna růže stále váhá, ale jinak vše ostatní obrazilo, i když něco dost váhavě. Ty požrané orlíčky se naštěstí stihly vysemenit, modřence nejspíš taky, jen rostou na úplně jiných místech, a pobleklu mi myšáci jenom přestěhovali, ale statečně vyráží. Dokonce jsem úplně vyšokovaná z toho, že mi přežila bílá gaura, kterou jsem kupovala v říjnu ve výprodeji za 10 Kč - i prodavačka tvrdila, že nemá šanci přezimovat. A vida ji, leze