Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Zima 2011-2012

Re: Zima 2011-2012 09. bře 2012 10:48 #276892

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Hespo,máš úplně pravdu.Od jihu přistíněná bobkovišeň,úplně nekrytá,zůstala celá zelená a nic jí není.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Zima 2011-2012 09. bře 2012 15:25 #276902

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Dopoledne jsem se náhodou podívala na vřesovce a jsou také silně poznamenané mrazem.Takže každoroční bohaté jarní kvetení se letos konat nebude.

Re: Zima 2011-2012 10. bře 2012 16:37 #276904

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Sundala jsem dnes chvojí už ze všeho.Levandule nevypadají nejhůř,gaura je umřelá.Austinky (loni sázené)mají živá očka těsně nad přihrnutím.To samé Pastella i ostatní.I přesazený veterán Pilgrim je naživu,jen dostane radikálnější sestřih.Hodně na frak dostala The Fairy white-oschlý skrčeneček.Růže založené v kompostu přežily bez úhony.To samé ibišky.
Zato hortenzie macroph.jedou od země.Z aukuby a jap.brslenu zůstaly zelené klacky s černými cáry listů.Skalníky jsou hnědé(neva,ty mám stejně v plánu zlikvidovat).Jelení jazyk-Asplenium scolopendrium minulou zimu pod sněhem dopadl hůř,než při letoš.holomrazech.
Nakonec to není takový horor,jak to původně vypadalo.
Následující uživatel poděkoval: jana H

Re: Zima 2011-2012 10. bře 2012 21:18 #276907

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Mispul, na gauru nepospichej.Podle me zkusenosti-rasi dost pozde a dlouho vypada, ze je kaput.Vloni jsem takhle jednu zjara vytahla a ouha, mela svezi koreny a zarodky puceni.
Následující uživatel poděkoval: mišpule

Re: Zima 2011-2012 13. bře 2012 23:45 #276986

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Vlaďka napsal:
Miško, já zase do těch míst kde mám Vib. bodn. zase s foťákem chodím často :laugh: , schválně jsem si ji dala tzv. na ránu, aby mi tam něco v zimě dělalo radost. Marně.

Květo Bridge of S. také až k zemi černá. A loňskou zimu jim v zahradnictví přežila v pohodě. Doufám, že to rozdýchá. Stejně tak nové Lensovky.
Nakopčené byly.

Uvažovala jsem nad tím, že mi přijde, že menší škody nadělala lošká dlouhá zima. Dvoudenní -22 dalo letos rostlinám větší ťafku.
No uvidíme,letos růže ještě neraší.

Mám ještě dalšího kandidáta na příkopovné - Lonicera fragrantissima. Opětně mám ráda listy, mají hodně tmavou - lahvovou - barvu. Několik let jsem tvrdila, že u mne nenamrzá, loni šel na 20 cm, letos vypadá podobně. Krásný, ale do ŽP nahouby.

Loňská zima u mne určo nadělala daleko menší škody - u nás byl vlastně skoro 3 týdny totál holomráz. Ať střihnu do jakékoliv růže ( vyjma Bonicy ), dřevo je namrzlé. Trochu jsem už zkoušela s nůžkama řádit, byla jsem zvědavá. Opravdu nic moc. :down

Vlaďko, Lensovky jsem moc nezkoušela. Na pohled vypadají dost rozdílně - jak která. Někt. jasně až k zemi, jiné - možná, možná...

Re: Zima 2011-2012 14. bře 2012 08:26 #276991

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Lensovky už mají u země pupenečky... ufff

Re: Zima 2011-2012 14. bře 2012 16:04 #276999

• Dida
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 68
Lidičky, poraďte:) - co dělat s talovíny, aby rostly a neztrácely se?! Tato úžasná jarní kytička mi nějak nejde. Zasadím spoustu hlízek a na jaře nic! Nevím, co jim vadí?? Asi přílišné sucho:( Tak poraďte, co dělat, aby šly??? po zimě zdraví Dída

Re: Zima 2011-2012 14. bře 2012 17:36 #277002

• Lenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 384
Dido, je to podobné jako u sněženek: v létě polostín, vlhčí zem, pomůže přirozený mulč v podobě spadaného listí, pak moc nevadí ani větší sucho - mám je na suchém jižním svahu pod obrovskou lípou, listí neuklízím, talovíny se množí.

Jinak tedy po obhlídce zahrady musím konstatovat, že letošní zima byla u mě alespoň pro růže MNOHEM horší než loňská. Připisuju to tomu, že po teplém lednu stihly některé expertky už narašit - a pak zmrzly. Letos mi třeba komplet omrzly všechny ramblery - zelené jsou max. 10 cm nad zemí - to se mi ještě nestalo. A přitom to jsou zrovna takové odolné: Veilchenblau, PHM, Bleu Magenta. Nejvíc mě mrzí Felicite et Perpetue - mám ji od podzima 2008 a ještě jsem ji neviděla kvést! Jediná pnoucí Dortmund zůstala skutečně celá zelená - je u zdi.
No a ani některé sadovky a tom nejsou zrovna nejlíp. Až k zemi překvapivě omrzla třeba i Babiččina voňavá - ale vlastně se ani tak nedivím, v lednu byla narašená nejvíc ze všech. Taky hlásím jeden tutový exitus: Compassion, ale ta si už dlouho koledovala. Zaplať pámbu za centifolie, galiky a alby, ty zimu zdá se neřeší.
Následující uživatel poděkoval: mišpule, Evka

Re: Zima 2011-2012 15. bře 2012 22:22 #277059

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
jdu ukázat černoty :sick:

P1100604.JPG

Dr. Massad

P1100602.JPG

Dr. Masad, Welwyn G.Glory,

P1100606.JPG

G.Hermione, G.Hamilton

P1100599.JPG

zeleně se tvářící Summer Wine - ale dřevo je hnědé

P1100591.JPG

zatím překvapivě dobře je na tom Pomponella
dřevo vypadá OK, ještě nehopám, můžou být namrzlé části stonků
dtto OK - teď - vypadá Grace, Guirlande d'Amour a Annelies
Následující uživatel poděkoval: helena, jana H, Evka

Re: Zima 2011-2012 15. bře 2012 22:28 #277061

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Ach,ach...Dr Massad...kez se vzbrabora!!!
Moderátoři: Eva L., Květa