Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Trvalky III

Trvalky III 09. zář 2016 10:02 #312859

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Bradhal, dělala jsem loni v srpnu stonkové řízky. Ze strachu, aby neuhnily, jsem je dala do čistýho perlitu a udržovala vlhký ( dám kytky v perlitu do kontejnerků a ty postavím na nějaký tác nebo misku a v té udržuju cca 1 cm vody). Úspěšnost vysoká. Ale zrovna tak jsem píchla ulomenou větvičku jen tak na kraj květináčku a chytla se taky.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: bradhal

Trvalky III 09. zář 2016 11:25 #312860

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
Díky za radu. Dneska jsem si přikoupila Herbstfreude a Garnet Brocade, tak to asi cvičně zkusím. Letos mám takový řízkovací rok, růží tu pod flaškama už pěkné hejno, trvalky taky nějaké, no experimentuju pro radost.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Ajka

Trvalky III 09. zář 2016 14:31 #312864

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
varouch napsal:
Genovesa napsal:
Moc se mi líbila Varouchova kombinace agastache, šanty a řebříčku (měla Teraccotu, ta u nás samo nebyla k mání).
A já ji mám, mohla jsem ti ji poslat. :) Řebříčky - bacha na padlí. Pár mi jich letos padlí chytlo, chci zkusit napřesrok kopřivovou jíchu.
Věrko moc děkuju, když já jsem si na ně našla místo až posléze. Až když jsem se rozhodla přemístit na radu Květy Agastache kousek vedle od té hortenzie. Muž se uvolil, že udělá ještě záhonek na druhé straně výklenku pro suchomilky. Ten Walther by se měl Terakottě podobat. a když se nebude hodit, jaro to jistí :D.

Trvalky III 10. zář 2016 20:12 #312886

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Walthera Funcke mám taky, sázela jsem ho narychlo do neplánovaného záhonu, aby jen nezarůstal plevelem. Tak jsem vzala všechno, co jsem měla na jipce (tj. neprodejné, protože nepěkné, zakrnělé apod.) a zasadila to. Je víc sytý, oranžovější, ale s agastache myslím půjde taky dobře. :)

P1110332_s.jpg
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Ajka, Genovesa, alenak, Marta, alcearosa, luci, jaru20

Trvalky III 11. zář 2016 10:49 #312902

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
DSCN1966.jpg

DSCN2008.jpg

po ostříhání znovu kvete Campanula Lactiflora
Následující uživatel poděkoval: Evka, Ajka, Genovesa, alenak, Marta, alcearosa, luci, jaru20

Trvalky III 11. zář 2016 10:58 #312903

• Kaja
  • Platinum Boarder
DSCN2024.jpg

DSCN2020_2016-09-11.jpg

DSCN2022.jpg

rozchodníky jsou přes den plné včel -- ale co to mám za sorty nevím .. ta největší je snad Matrona
Poslední úprava: 11. zář 2016 10:59 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Ajka, alenak, Marta, alcearosa, jaru20

Trvalky III 12. zář 2016 07:42 #312916

• Ajka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3936
Ostrožka. Chybička se vloudila, označením bílá, :silly: vykvetla do lila fialově. Ale je krásná.

DSCN7844.jpg

DSCN7845.jpg
Následující uživatel poděkoval: Kaja, varouch, Evka, Genovesa, alenak, Marta, alcearosa, luci, jaru20

Trvalky III 12. zář 2016 09:20 #312918

• Kaja
  • Platinum Boarder
DSCN2053_2016-09-12.jpg

DSCN2054.jpg

jedna ostrožka z výsevu - nevím jestli bílá - má malilinko stínek do modra ..
Následující uživatel poděkoval: Evka, Ajka, alenak, Marta, alcearosa, luci, jaru20

Trvalky III 23. zář 2016 08:40 #313139

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Genovesa napsal:
Jani to se neomlouvej, já jen, že jsem z ní nadšená. Nevím, ale řekla bych, že ta moje o moc tmavší není ani ve skutečnosti, ale fotila jsem v poledne na slunci, možná proto vypadá bledší. Mám ji od jara, narostla obdivuhodně na novou sazenici. Jen teda doufám, že mi ji Midsummersnow nepohřbí. Max ji budu muset vydolovat a posunout.
Ten dochan mám moc ráda, ale popravdě nevím, jestli ho nemám vykopat. Je za ním Pastella vlevo, vpravo Midsummersnow. Se bojím, jak se rozroste, že bude vadit růžím. Nějak moc se mu tam daří, no. :ohmy:
DSC08582.jpg

Geno a co je ten dochan na kultivar? Některé jsou hodně vysoké, některé ne. U některých bych měla spíš strach, že ho časem Mis..snow pohltí ;)
Následující uživatel poděkoval: Marta, alcearosa

Trvalky III 23. zář 2016 13:25 #313141

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Jani kultivar netuším, v květu může mít tak 85 cm odhadem. Jinak je nižší. Pokud pohltí růže dochan, tak to bude v poho. Mám jich na zahradě několik, dostala jsem před pár lety darem jeden kus a rozsázela jsem je. Hlavně, aby neotravoval růže. Takhle já to mám furt, nasadím trvalky, protože záhon je prázdný. A pak růže vyrostou a já nevím, kam s trvalkama :whistle: . Se budou muset nějak porovnat B) .
Moderátoři: Eva L., Květa