Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Hortenzie II

Hortenzie II 06. zář 2016 21:01 #312798

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Jo, tak s tím sudem poblíž to uzaléváš ;) . Ta zateplená fasáda tolik nehicuje, to spíš ten kamennej obklad..
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Genovesa

Hortenzie II 06. zář 2016 21:05 #312799

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Jani fotka zkresluje asi, ten sokl má tak 35 cm.

Hortenzie II 06. zář 2016 21:23 #312801

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7633
Jano, já bych Ti doporučila stojáka Pinky Winky, nemohla jsem ho tenkrát sehnat a nakonec jsem koupila ohlodek :silly: , hlavně že ho budu mít.Už bych to nikdy neudělala, 2 roky mě trvalo dát keřík trošku do cajku, aby to bylo koukatelné, pochopitelně včetně přesázení, bylo to moc na větrném místě a jednou přišla v létě vichřice a já měla listy od větru potrhaný. Hned se přesazovalo :laugh: . Teď jsem s PW moc spokojená.Přiznávám, přednostně dostává vodu, protože nám neprší a květy bez vody nebudou nic moc ;)
Geno, nevím, nechci Tě zrazovat, asi bych k domu VF nedávala, nejen že se rozvaluje, když je mladá, musí se zapěstovat kmínek zdřevnatět, který tu váhu květů udrží a to nějaký čas trvá. Ale myslím, že na place, nechráněná domem by měla určitě víc vody, včetně rosy. Latnatky vodu potřebují, z čeho by udělaly ty krásné květy. Minimálně 3 roky jsem ji v květu svazovala, teď už ne, drží sama.
Taky stříhám na 2 očka, někdy i míň. Když jsem s nimi začínala, nechávala jsem je víc a byla to chyba.No furt se učím ;) Ať Vám rostou :)
DSCN7861.jpg
Pinky Winky, no lepší foto nemám
DSCN7849.jpg
V. Fr.
DSCN7848.jpg
VF nad plot ji nenechávám
Poslední úprava: 07. zář 2016 00:04 od alenak.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Genovesa, jaru20

Hortenzie II 06. zář 2016 21:50 #312804

• Genovesa
  • Platinum Boarder
Ch jo, Alenko, já vím, že to se mnou i s VF myslíš dobře. Jenže ty tvoje úžasné fotky mě spíš utvrdily v tom, abych ji tam nechala. Ta tvá je nádherná! Jsem připravená ji přesadit, když ji nebudu stíhat zalívat. Ale takto ji budu mít přímo proti posezení na terase. No, nebyla by to nádhera? A bude na očích, abych ji pořádně zalívala. No, uvidíme, jak se jí tam povede. Vím, že to asi není dobrej nápad. Jenže to jsem celá já. Jak sesedne zemina, pořádně zamulčuju ještě.
Jak jsi zapěstovávala ten kmínek prosím, pokud stříháš na dvě očka? Nějak jsem to nepochopila.

Hortenzie II 06. zář 2016 22:01 #312805

• alenak
  • Platinum Boarder
Já Ti ji zítra vyfotím, teda když se to podaří, jak vypadá dole. Ona sama sílí, letama. Nevím přesně kolik ji je, asi 6letá. Je fakt, že přesadit se dá vždycky všechno :laugh: Dříve jsem stříhala méně - chtěla jsem ji hned větší, což byla blbost. Neměla problém, když jsem střihla do staršího dřeva, obrazilo to taky.
Poslední úprava: 06. zář 2016 22:04 od alenak.
Následující uživatel poděkoval: Genovesa

Hortenzie II 06. zář 2016 22:15 #312806

• Genovesa
  • Platinum Boarder
To by bylo prima, děkuji.

Hortenzie II 07. zář 2016 07:57 #312809

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
AlenoK, díky :) , na P.W. si brousím zuby už delší dobu ;) , tak až uvidím někde slušnou, tak asi neodolám.

Pink Diamond je v podmínce,, letos sice udělal krásné palice květů, ale válí se po zemi hned od začátku. Loni dostal podporu, protože byl nováček, ale letos už jsme myslela, že bude stát sám....

Hortenzie II 07. zář 2016 08:56 #312813

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
A nějakou nižší, kompaktní, bílou (třeba zelenající, ale ne růžovějící) doporučíte? Odpovídá tomu Bobo? Kterou jinou?

Hortenzie II 07. zář 2016 12:19 #312818

• Genovesa
  • Platinum Boarder
Měl by. Květa psala, že moc nerůžoví.

Hortenzie II 07. zář 2016 23:17 #312828

• alenak
  • Platinum Boarder
Geno, myslela jsem dnes na tebe s foto VF, ale vůbec se nedařilo, na foto není nic vidět, :silly: snaha byla, no nic.Osobně bych asi řešila vysadit k domu na slunce a sucho pyracanthu - hlohovec, snese velké sucho, dá se říci celý rok bez údržby, nenáročná, dokorativní,na podzim kuličky - když je neozobou kosáci, stálezelená, bíle kvetoucí -mám ji taky těsně u domu,v suchu, celý rok nezalévám, byla mě poraděna a brblala jsem tenkrát, ale pak jak šel čas, tak jsem byla ráda že ji mám. Dnes jsem moji hortenzii ráno nezalila, celý den bylo u nás krásně, sluníčko - no navečer chudák vypadala. Prostě chce vodu a péči.Taky uvaž opad listů, čas, kdy bude holá, než naraší atd.Je to na tobě :)
Poslední úprava: 07. zář 2016 23:30 od alenak.
Moderátoři: Eva L., Květa