Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Trvalky II

Re: Trvalky II 24. bře 2013 18:39 #286986

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Miško,mi ten tvůj odkaz nešel otevřít,tak jsem si to našla v googlu a líbil by se mi ten první. :)
www.chicagolandgrows.org/perennials/blue_mound.php#
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 24. bře 2013 20:53 #286993

• tineli
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 22
Mišky odkaz nejde otevřít, protože je na konci ta tečka. Bez tečky v poho.
Poslední úprava: 24. bře 2013 20:53 od tineli.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 25. bře 2013 06:29 #286996

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Včera jsem zas hodiny seděla na nabídkou Krulichů a dělala selekci pro objednávku, protože je toho moc a moc, co by se mi líbilo.
Mimo jiné mě zaujaly zápleváky H. Tie Die http://www.zahradnictvikrulichovi.cz/prodej/Helenium-x-hybridum---Tie-Die
zaplevak

a H. Loysder Wieck http://www.zahradnictvikrulichovi.cz/prodej/Helenium-x-hybridum---Loysder-Wieck
zaplevak . Máte je někdo? Stojí za to některý z nich pořídit? Díky.
Poslední úprava: 25. bře 2013 06:33 od skalnička.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 25. bře 2013 06:52 #286997

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Skalničko, zápleváky jsou krásné.
Já je bohužel mít nemůžu. Učinila jsem několik pokusů a vždycky je šneci a slimáci voholili ještě dokud to bylo lupení u země :( . Jedině jako letničku, koupenou už vysokou. Jenže to co se prodává, má první rok pár stvolů a tak to moc úhledné není. Jejich kouzlo je v množství, tj. velkých trsech, kterých jsem se zatím nikdy nedočkala.
Musím se tedy spokojit s krásnoočky, které ty potvory celkem nechávají být.

Stejně jsem na tom s janebami, ty dokážou šneci obrat během noci dohola. Žluté rudbekie naštěstí nechávají být.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 25. bře 2013 07:59 #286998

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
Tak ještě jednou ten odkaz www.chicagolandgrows.org/perennials/midnight.php . Je to indigová barva jako džíny. A je jiná, než modrá všech ostatních trvalek. Proto tahle.
To co se líbí Evce je srovnatelná se šantou nebo modrou šalvějí, tak by mi přišla dost utopená.

Záplevelák mám jeden, cedulku už ne. Kdybych s ním nějak nešoupala, tak by byl pěkně košatý a tedy i hezky nakvetlý. Nechce moc sucho, pak vadne.
Máme podobný vkus, koukala jsem po stejném, Skalničko. A nad objednávkou jsem taky strávila kus času, zkusím už opravdu něco objednat.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 25. bře 2013 08:13 #287000

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Včera jsem zaúkolovala neteř v Chicagu,aby zjistila,zda jsou v jejich kšeftech k mání semínka.Mně by se moc líbila Lunar Eclipse a Royal blue.
Jen nevím,jak se k tomu děvče postaví,nepotetila se,nejradši v obchodech cvaká ramínkama,kytky jí moc neříkají.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 25. bře 2013 10:05 #287005

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
No, Miško, já objednávám u Krulichů snad už od prosince. Nejdřív jsem si udělala takový prvotní nástřel, co všechno by se mi líbilo. Bylo toho asi za 4.500 Kč :woohoo: A pak jsem začala redukovat. Jenže to šlo těžce...... Navíc na přelomu roku jsme měli dost velké vydání se zbudováním zimní zahrady, tak chci být teďchvíli "hodná a rozumná" a moc neutrácet za kytky. Tak jsem si dala finační strop a snažím se do něj vejít. Jenže jen těch phloxů, co je v nabídce!! Mám strach, že než objednám, tak už nic nebude.

Loni jsem si koupila první záplevák, tak zatím netuším, jak moc mu dají případně zabrat slimáci.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 25. bře 2013 10:27 #287006

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
Skalničko, nápodobně. Jen s tím rozdílem, že když tam naskočí cifra 2500, tak se leknu a uteču. A pak si nadávám, že už jsem to mohla dávno mít, že to nutně potřebuju a jdu to dělat znovu. A to si ještě plánuju 3 cesty do Ctěnic! A pak že budu špárovat. Ale ty phloxy je hřích je nemít.
Mišpule, já cvakám ramínkama i se ráda hrabu v záhoně, a obé je finančně náročné :sick: .
Edit: zahradničení bylo do doby zjištění stránek KR levnější :silly: .
Poslední úprava: 25. bře 2013 10:59 od Miška.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 25. bře 2013 12:05 #287007

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Moje drahá překvapila,odpověděla,že koupí :woohoo:
Poslala mi tenhle odkaz:
www.americanmeadows.com/perennials/baptisia
Ještě jsem ho ani nezkoukla dál,páč musím po úřadech,tak až večer.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 25. bře 2013 12:07 #287008

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Miško, já musím konstratovat, že před příchodem na KR ( a před tím ještě na Liv.) jsem to o moc levnější neměla, protože jsem zas čile objednávala z katalogů LG, Starkla a pod. a doplňovala náhodnými nákupy v OBI a Baum :S .
A když dneska zapátrám v paměti, tak z těch dob mi toho moc nevydrželo ( snad jen dvě hosty, 1 nebo 2 denivky, 2 tradeskancie, pár růží a pár keřů od Kastnera nebo z OBI). Zbytek zmizel většinou do pár let, protože jsem to objednávala hlavně podle obrázků (o stavu dodávaných nitěnek z LG nemluvě).
Jedině ten první nákup v okrasné školce v Žehušicích, který tvořil tu základní kostru zahrady, je tu ještě vidět ( jejich miminka postupně obsadila většinu zahrady). Ale to tenkrát měli nabídku jen v excelovské tabulce a všechno jsem si k tomu vyhledávala ;) .

Zato nákupy od dob objevení Liv. a následně KZ mám na zahradě povětšinou dodnes ( samozřejmě i zde nastaly úhyny, ale byly většinou způsobeny tuhou zimou, případně nešikovností zahradníka :unsure: ).
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa