Ahoj a zároveň Vám všem přeju vše nejlepší a mnoho pěstitelských úspěchů a radosti v tomto roce!!
Chtěla bych se zeptat Vás, kdo zimujete hortenzie ve sklepě... Jak je zalíváte teď, během zimy? Já mám hodně vlhký, dost tmavý sklep, teplota kolem 5st, dnes bylo 7st. Snažím se zalívat co nejmíň, protože tam je právě vlhko a nechci,aby to brzo začlo rašit, pak je to nevzhledné a vytáhlé. Tentokrát jsem zimovala na konci listopadu a dosud ještě ani jednou nezalila. Dnes jsem ale u některých zjistila, že mají vlhké až ohnilé některé větvičky a nebo na konci větviček je kapka vody..?!? Stalo se mi to občas i v loňských letech, ale to jsem dřív zalívala, tak jsem to přisuzovala přelití. Nemají žádné listy, jen vrcholové s poupatem - snad! A proto by přeci neměli teď potřeboat vodu, ne? Mám je radši přestěhovat na stejně studené, ale sušší místo? Já právě myslela, že by to ve sklepě mohlo vlhkomilkám hortenziím vyhovovat...
Mám tam i nasázené cibuloviny, vřesy, trávy, skimmie,jehličnany a ty všechny se zdají v pohodě. H. Vanila Fraise taky vypadá v pohodě, jen ty makrophyly...
Omlouvám se za elaborát, ale potřebovala jsem to trošku popsat. Budu moc ráda za vaše doporučení.