Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Hortenzie

Re: Hortenzie 25. říj 2012 18:25 #284699

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
taky jsem se vsech zbavila. Nechala si jen tri rizky (velke nesly dat do nadoby), a ty budu prenaset a na jare balit do textilu. Jinak mam paniculaty.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka, Kirsten

Re: Hortenzie 25. říj 2012 18:50 #284700

• mrk
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 348
u nas sa vyskytuje nejaka macrophylla, ktora pravidelne zarucene kvitne. vzdy som ju tu obdivovala v mnohych zahradach, pytala som sa, co s nimi robia. zakazdym som dostala odpoved, ze nic :-) az sa mi raz podarilo najst ju vyhodenu na miestnom smetisku a uz som ju mala dve zimy a obe zimy kvitla. a to minula zima bola poriadna. neprikryvala som ju, nic. naproti tomu mam aj endless summer, ktora prikryta bola a napriek tomu nemala jediny kvet. (je pravda, ze bola viac na slnku, nez ta NN, aj to je mozno "pomohlo")
ak ma naucite, ako a kedy odobrat odrezky a budete chciet, rada sa s nou podelim. je to taka obycajna, na zaciatku kvitnutia je do fialova, potom zruzovie. nic nepridavam, len na jar pohnojim hnojivom na rododendrony.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Hortenzie 25. říj 2012 19:40 #284702

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
I tady u Berounky mame na zahrade 4 velky macrophylly, kazdy podzim k nim valim suchy listi z dubu, navrch jedlovy vetve a je to stejne houby platny.Kvetou zridkakdy.Letos se na zimovani vykaslu, bud to vyjde nebo se s nima uz opravdu rozloucim, jen jeste nevim jak:unsure: :unsure:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Hortenzie 26. říj 2012 05:57 #284711

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Já jsem si koupila před několika roky nějakou jednovýhonovou macrophyllu s krásně růžovým květem.Nepřikrývám ji,vždy hodně namrzne,ale pár květů každý rok ukáže.Měla dopolední slunce,teď jsem ji přesadila na místo,kde bude mít ještě méně slunka,tak jsem zvědavá.
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie 26. říj 2012 06:08 #284712

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Taky mám na zahradě pár macrophyl a mám z nich jen keříky s pěkně zelenými listy. Bez květů. Pamatuji si (před pár lety) na nádherně modře kvetoucí macrophyly v Ostravské zoo, u výběhu ledních medvědů. Bohužel výběh byl v rámci rekonstrukce zlikvidován a s ním i hortenzie, škoda, byly obrovské. :down Neuvědomuji si, že bych je pak viděla na jiném místě. Pravda, zas tak často do Ostravy do ZOO nechodím.
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie 31. říj 2012 06:23 #284976

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Dívali jste se na video o zazimování roslin a nahoře vpravo hortenzií?
loskutak.nova.cz/clanek/ochranaavyziva/o...tlin-pred-zimou.html
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie 14. lis 2012 11:29 #285228

• papla
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 291
mám letošní endless summer, hodila jsem k ní náruč slámy a trochu ji do ní zachumlala - uvidíme zda za rok pokvete. Jak ne, půjde do kyblíku a na zimu do sklepa:-)
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie 03. led 2013 14:35 #285906

• Mates
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 2
Ahoj a zároveň Vám všem přeju vše nejlepší a mnoho pěstitelských úspěchů a radosti v tomto roce!! :-)

Chtěla bych se zeptat Vás, kdo zimujete hortenzie ve sklepě... Jak je zalíváte teď, během zimy? Já mám hodně vlhký, dost tmavý sklep, teplota kolem 5st, dnes bylo 7st. Snažím se zalívat co nejmíň, protože tam je právě vlhko a nechci,aby to brzo začlo rašit, pak je to nevzhledné a vytáhlé. Tentokrát jsem zimovala na konci listopadu a dosud ještě ani jednou nezalila. Dnes jsem ale u některých zjistila, že mají vlhké až ohnilé některé větvičky a nebo na konci větviček je kapka vody..?!? Stalo se mi to občas i v loňských letech, ale to jsem dřív zalívala, tak jsem to přisuzovala přelití. Nemají žádné listy, jen vrcholové s poupatem - snad! A proto by přeci neměli teď potřeboat vodu, ne? Mám je radši přestěhovat na stejně studené, ale sušší místo? Já právě myslela, že by to ve sklepě mohlo vlhkomilkám hortenziím vyhovovat...
Mám tam i nasázené cibuloviny, vřesy, trávy, skimmie,jehličnany a ty všechny se zdají v pohodě. H. Vanila Fraise taky vypadá v pohodě, jen ty makrophyly...
Omlouvám se za elaborát, ale potřebovala jsem to trošku popsat. Budu moc ráda za vaše doporučení.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena

Re: Hortenzie 03. led 2013 17:17 #285909

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Nemám žádnou zkušenost se zimováním hortenzií ve sklepě, ale měla bych trochu obavy z vlhkého sklepa kvůli plísním. Volila bych raději sušší místo.
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie 18. led 2013 11:53 #285993

• Lísteček
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 201
Jelikož se mi 3krát nepodařilo sem vložit fotky z budování živého plotu z hortenzií, tak jsou Heleno ke shlédnutí zde: kacka4321ted.rajce.idnes.cz/Hortenzie_-_hydrangea/#P8110030.jpg
Předem se omlouvám za kvalitu a částečné fotografie, letos jsem honila na foťáku hlavně makro :), takže na celkový pohled zahrady, třebas průběhem sezony se dostanu letos.
Poslední úprava: 17. úno 2013 19:42 od Lísteček. Důvod: změna cílové adresy
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena, mišpule, Janik
Moderátoři: Eva L., Květa