Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Hortenzie

Re: Hortenzie 06. dub 2013 14:11 #287241

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
mišpule napsal:
Dnes jsem okukovala macrophyly.Nechci to zakřiknout,ale vypadá to,že zatím dobrý.

mládež bude ráda .... :laugh: :blink:

www.novinky.cz/koktejl/298102-bavorsti-t...je-mohli-kourit.html

u mne zatím taky OK, ale uvidíme, jak bude jaro/nejaro pokračovat.

jsem zvědavá jak na tom budou dubolisté - přece jen, letos nebyly tak silné mrazy v zimě ...
Téma bylo zamčeno.

Re: Hortenzie 06. dub 2013 18:16 #287254

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Květóóó!Taky jsem to četla,pár reakcí taky,jsem se docela bavila.Pokud smažky nenahlídnou do KR,jsem v klidu.Moje panenky nejsou z ulice vidět.Kdyby náhodou někdo zavítal,nabídnu mu radši čajíček z durmanových semínek,toho pleju každé jaro hromady.Na takový rauš by hned tak nezapomněl :S
Téma bylo zamčeno.

Hortenzie 09. dub 2014 08:20 #288171

• Pohlová
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 73
Ahoj, můžu se trochu vytahovat? letos jsem si koupila hortenzii Bobo v Litomyšli a od Starkla mám Moonlight a Wilms Reds,ale!
www.nazazvorce.cz/katalog/okrasne-kere-a...tenzie--peppermint-- Fakt kvete na nových přírustcách? Prosím poraďte, moc tomu nevěřím.
Téma bylo zamčeno.

Hortenzie 09. dub 2014 09:42 #288179

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Pohlová, přijde mi to celé moc hezké na to, aby to byla pravda ( ale docela ráda bych se mýlila).

Já mám z těch kvetoucích na nových výhonech akorát Endlesku a musím si tu na ní postěžovat. Předloni, jak přišly ty pozdní mrazíky, tak pomrzly už narašené listy na dřevnatých větvičkách a rašila úplně znovu odspodu a ten rok kvetla velmi málo a pozdě. Mám jí už několik let a bylo to poprvé, co to udělala. Jinak má každoročně oproti ostatním hortenziím obrovské množství květů a neustále nakvétá novými a kdybych měla tu sílu a odstřihla odkvetlé hned poté, co se zbarví do zelena, nasadila by na nové květy ( zkusmo jsem to u jedné větve udělala).

Každopádně jsem učinila zkušenost, že problém u macrophyl není ( alespoň v naší oblasti) s tím, že by zmrzly od vysokého mrazu, ale problém je s jarním ( zimním) sluníčkem. Nevím, co přesně to způsobuje, jestli to slunko žene dřív mízu do větviček, které pak následně při větším mrazu namrznou, nebo, jestli to slunko prostě "spálí" ty nové výhony, nicméně hortenzie, které byly i v té krutozimě chráněné před zimním slunkem ( byly skované za buxusem) kvetly.
Poslední úprava: 09. dub 2014 09:46 od Jana V.. Důvod: doplnění
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, Pohlová, mišpule

Hortenzie 09. dub 2014 13:35 #288190

• Pohlová
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 73
díky za odpověď, já jsem si ji nekoupila,ale kamarádka jo :(
Už se moc těším na letošní sezonu.
Téma bylo zamčeno.

Hortenzie 10. dub 2014 14:58 #288213

• chrast
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 301
tak už jsem byla na chaloupce a očíhla jsem fšecky hortenzie

až na ospalce PW žíjí
Téma bylo zamčeno.

Hortenzie 10. dub 2014 19:59 #288220

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Jdu se poradit :) , udělala jsem si napodzim nový záhon s hortenziemi. K plotu jsem dala V. Fraise a Limelight a mám mezi nimi díru a v ní květináč - zřejmě jsem měla v úmyslu tam ještě něco zasadit, ale netuším, co jsem to mohla mít na mysli. Květo, nemluvila jsem o něčem konkrétním, co si chci pořídít? Vím, že jsem scháněla Pinky Winky pro mámu, že bych jí chtěla taky?
Každopádně potřebuju tam něco dát, něco, co bude vyšší než Limelihgt ;). Poradíte? Určitě by to měla být paniculata nebo arborescens. Zvažovala jsem Anabel, ale Danate někde před stranou 100 psala, že je u ní menší než Limelight....
Zatím jsem pročetla diskusi až do strany 109, zatím mám mezi předvybranými Phantom, ale netuším, jak je na tom s výškou. Pokud jde o barvení do růžova, nijak na něm nelpím a upřímně, čím později přijde, tím lépe ;) .
Téma bylo zamčeno.

Hortenzie 10. dub 2014 21:01 #288223

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Taky bych chtěla vědět,jak vysoký Phantom bude(zatím má 20cm :P )a pak Incrediball(taky tak).Abych je zavčasu,než si pořádně plivou pod kořínky,přesadila na stabilní místo.

Edit: Tak jsem se dočetla,že Phantom až 2,5m výška i šířka a Incediball kolem 1,5 m :woohoo:
Poslední úprava: 10. dub 2014 21:42 od mišpule.
Téma bylo zamčeno.

Hortenzie 10. dub 2014 22:15 #288225

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Pokud by Phantom dal kolem 1,5m bylo by to přesně to, co potřebuju ;) .

Někde za stranou 109 jsem četla, o Pink Anabelle - ta by taky nebyla marná, jen nevím, jak s tou výškou ( u HAvlise píšou 0,5-1,5m ). Já žádnou arborescens nemám :blush: , tak uvažuji o jejím pořízení ;) . Je k mání i jinde než u Havl.?
Taky Balla/e Anna by stála za hřích ;)
Poslední úprava: 10. dub 2014 22:24 od Jana V.. Důvod: doplnění
Téma bylo zamčeno.

Hortenzie 16. dub 2014 13:02 #288302

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Pohlová napsal:
Ahoj, můžu se trochu vytahovat? letos jsem si koupila hortenzii Bobo v Litomyšli a od Starkla mám Moonlight a Wilms Reds,ale!
www.nazazvorce.cz/katalog/okrasne-kere-a...tenzie--peppermint-- Fakt kvete na nových přírustcách? Prosím poraďte, moc tomu nevěřím.

Pohlová, Peppermint by opravdu měla být schopná kvést i na letošním dřevě, s ostatním se ztotožnuji s tím, co napsala JanaV o ESummer. S tím rozdílem, že mně to dělají každoročně - kvetou pozdě, na starém dřevě ne, omrznou.

Ty tři paniculaty znám/mám, jsou všechny velmi pěkné.
Ty hortenzky ze série Magical, kam patří i Moonlight, jsou vydařené všecky.
Bobo jsem kupovala na podzim, kvetoucí, má jemňoučké květenství, bude zakrslá.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Pohlová
Moderátoři: Eva L., Květa