Téda, vy jste včelindy. Sousedi ať si trhnou.
Já tu jsem naopak jako posledníček. Všude jinde už bzučí cirkulárky, mýtí se Boubín a tak dále.
Soused čistil včelín, vždycky u toho hrozně nadává, slepice jim krákoraly o 106, už to na ně taky de.
Já si zase zahrál na vertikutátor a pohrabal švédkama trochu plesnivej trávník.
Zanadával jsem si na rozfoukanej bordel z (položených) miscanthusů, na co já je mám,
když zimní efekt je ten, že vypadají jako trochu větší hromada sněhu v té normální hromadě sněhu.

Ostříhal jsem seda, konstatoval, že kniphophii už opravdu nebudu zkoušet, ani na vyvýšeném záhonku.
Přežil všechen kavyl - ale zatím nejásejme, že. Po silvestru už ani památky a Koudík je vzornej, počká si až na ven,
takže pouze 4 hromádky. V něcojakoskalce jsem našel díru. Pomyslel jsem si něco o pastičce, ale vypadá to vypadá,
že by mohla být čmeláčí. Dal jsem tam včera kamínek a nikdo ho neodhrabal... Je pořádně hluboká.
Už jednou tu čmeláci doupě měli, ale oni jim ho zazdili při stavbě toho zahradního domu,
tak bych si moooc přál, aby tahle díra v zemi byla taky jejich, náhradní doupě. No a nepřál bych si to jenom já,
ale i všechny cibuloviny, že.

Provětral jsem garáže a dotáhnul domů první tulipánky na rychlení - Showwinner.
Kvetou dvě jahody Mara de Bois, ty kvetou prostě furt. Tři květy má mateřídouška, kvete jeden ocůn z Litoměřic,
co to na podzim nestihl a měl být zaručeně bílej. Jasně, je vyblitě fialovej. Sedmikrásky přestávám zvládat
a zítra možná vykukne jasmín nahokvětý, už už byl dneska na rozpuknutí. Blbé je, že mi bratřík hází na buxusy
sníh, takže byly dolámané, polehaly si, něco jsem nařízkoval, zbytek shrabal, ale jak to takhle půjde dál, to tedy nefím.