Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání

Re:Dělání, dělání 16. led 2011 18:57 #242312

• zdenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
... pobavily jste mě, ale důvod pro přesun kalhotkáče je úplně prostý ... v jeho zahradě bylo víc vody než u nás ... zalez tam, kde bylo sucho ... k nám za barák, bohužel do mé bílé zahrady ... lupm ... ale třeba si zachránil život .
:laugh: :laugh: :laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 16. led 2011 18:58 #242314

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
hana.johana wrote:
No, kdo mě z dědiny viděl, musel si klepat na čelo...."leden a ona s motykou v zahrádce...."!!!

Taky jsem si "rejpla" do země, a taky asi koukali ;)
Přeryla bych i zeleninový záhonek, ale tam mi ještě leží asi 10cm sněhu :laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 16. led 2011 19:24 #242315

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Téda, vy jste včelindy. Sousedi ať si trhnou.
Já tu jsem naopak jako posledníček. Všude jinde už bzučí cirkulárky, mýtí se Boubín a tak dále.
Soused čistil včelín, vždycky u toho hrozně nadává, slepice jim krákoraly o 106, už to na ně taky de.
Já si zase zahrál na vertikutátor a pohrabal švédkama trochu plesnivej trávník.
Zanadával jsem si na rozfoukanej bordel z (položených) miscanthusů, na co já je mám,
když zimní efekt je ten, že vypadají jako trochu větší hromada sněhu v té normální hromadě sněhu. :laugh:
Ostříhal jsem seda, konstatoval, že kniphophii už opravdu nebudu zkoušet, ani na vyvýšeném záhonku.
Přežil všechen kavyl - ale zatím nejásejme, že. Po silvestru už ani památky a Koudík je vzornej, počká si až na ven,
takže pouze 4 hromádky. V něcojakoskalce jsem našel díru. Pomyslel jsem si něco o pastičce, ale vypadá to vypadá,
že by mohla být čmeláčí. Dal jsem tam včera kamínek a nikdo ho neodhrabal... Je pořádně hluboká.
Už jednou tu čmeláci doupě měli, ale oni jim ho zazdili při stavbě toho zahradního domu,
tak bych si moooc přál, aby tahle díra v zemi byla taky jejich, náhradní doupě. No a nepřál bych si to jenom já,
ale i všechny cibuloviny, že. :laugh: Provětral jsem garáže a dotáhnul domů první tulipánky na rychlení - Showwinner.
Kvetou dvě jahody Mara de Bois, ty kvetou prostě furt. Tři květy má mateřídouška, kvete jeden ocůn z Litoměřic,
co to na podzim nestihl a měl být zaručeně bílej. Jasně, je vyblitě fialovej. Sedmikrásky přestávám zvládat
a zítra možná vykukne jasmín nahokvětý, už už byl dneska na rozpuknutí. Blbé je, že mi bratřík hází na buxusy
sníh, takže byly dolámané, polehaly si, něco jsem nařízkoval, zbytek shrabal, ale jak to takhle půjde dál, to tedy nefím.
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 16. led 2011 19:59 #242318

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Lidi neblbněte:laugh: je leden:)
Akorát jsem postříkala broskvoň Kuprikolem, nikde jsem nerejpala jelikož včera lelo a je všude blátivo.
Tak zase mrazy budou jo a sníh zase v nížinách jo, tak to nemám radost jo:P
Jinak sousedi jedou s cirkulárkami a pilami na plné otáčky,hm už dlouho nikdo nepřišel o prsty a že těch bezprsťáků v dědině máme:huh:
Do jabloní nepolezu, když se ořežou teď, vyženou hodně vlků potvory, možná tu jednu, asi ji přeroubuji.
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 16. led 2011 20:01 #242319

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Nevím nevím jestli mám doufat ve čmeláka to by byl bombardér.......
P1160322m.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 16. led 2011 20:06 #242320

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Tak to je pořádná myš, ale v opuštěných dírách čmeláci prý bydlí.
Gracillimus, letos už asi nepokvete.
miscanthus.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 16. led 2011 21:35 #242327

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
HonzaPM wrote:
Tak si říkám, jestli jsme tomu Kimonu trochu neukřivdili,když jsme ho před časem v jiné diskuzi trochu pomluvili...
[/quote]
Dnes jsem zaplakala nad svýma podzimníma Kimonama, jsou tam, co manžel házívá nejvíc sněhu, jsou polámaní, chudáci.Moc jsem zas nebrečela,stejně bych je stříhala. Jenže teď, jak Honza psal, že nadělal řízky z ulámaných buxusů, tak mně vnukl... napadá mě :-)...no v lednu jsem růže ještě neřízkovala:-). Ještě jsem zapomněla v předešlém, že se už probouzejí jablůňky a nejvíc raší josta.
A jájo, našla jsem i jednu růžovou čemeřici, ještě poupě u země.
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 16. led 2011 22:03 #242329

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Takže máš "jen" růžovou??? To bych Ti mohla zvětšit sortiment:-)
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 17. led 2011 08:09 #242348

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Dany wrote:
Dnes jsem zaplakala nad svýma podzimníma Kimonama, jsou tam, co manžel házívá nejvíc sněhu, jsou polámaní, chudáci.Moc jsem zas nebrečela,stejně bych je stříhala. Jenže teď, jak Honza psal, že nadělal řízky z ulámaných buxusů, tak mně vnukl... napadá mě :-)...no v lednu jsem růže ještě neřízkovala:-).

No, mě to napadlo taky, jednak ty ulámané, ale pak ještě budu všechny růže (všechny jsou v podstatě nově sázené - i když přesazované) stříhat na pár oček, to bude materiálu a k ničemu. Kdybych je zapíchala do země....:blush:
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 17. led 2011 08:44 #242352

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
Jájo, mám teď tedy čemeřici bílo-zelenou- si myslím že tak pokvete a růžovou, uvidíme dál, jsou darované,asi obyčejné.
Amazonko, to je právě to, že je mi líto (vždycky) toho genetického materiálu, tak blbnu na kvadrát.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa