Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání

Re:Dělání, dělání 01. úno 2011 09:39 #244315

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
Včera jsem objednala hnůj kravský a mohl by být i hnůj koňský. Brácha mi říkal, že zatímco kravky se moc nekrmí ničím se semeny a když, tak dobře tráví, koňský hnůj je prý plný všelijakých hrozných semen. Tak poraďte. Já bych řekla, že je to stejné. Protože podle mě je koňský to nejlepší zlato na zahradu. Moje maminka sbírá na svou zahrádku koblížky na procházkách :-). Tak asi poradíte, že oba "materiálky", ne ?
Jinak malinko řízkuju muškátky a seju některá semínka.
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 01. úno 2011 09:53 #244321

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Nejlepší koblihy sou od koní v létě, kteří jsou jen na pastvinách,.......A nejsou krmeni jádrem, o něco lepší je pokud dostávají jádro v mačkané formě- to tráví dobře, a pokud ještě dávají melasu, otruby,.....atd je to super ,...:laugh:
Já mám vždy v létě nachystané pytle u známých u ohrady a chodím sbírat:P
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 01. úno 2011 09:55 #244322

• lenpel
  • Platinum Boarder
Dany co seješ? pro inspiraci:) :)
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 01. úno 2011 09:56 #244323

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Koňskej je fakt plnej semen z plevele, neuleželej (slamnatej) je dobrej na dno pařníku, skleníku a rychle a hodně hřeje. Já bych asi raději brala kravskej pokud bych neměla skleník nebo něco na ten způsob..
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 01. úno 2011 10:02 #244326

• lenpel
  • Platinum Boarder
Jájo když je z pastvin tak semena nestíhaji dozrát,...:laugh: věřmi letité koňské zkušenosti,.....
A ještě jedna vlstnost super zlehčuje zem
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 01. úno 2011 10:06 #244328

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Nojo moji rodiče mají jen poníka a spase po zahradě kde co, tak zkušenost s jeho hnojem :-). Když je tozleželej hje to super kompost lehounkej, to máš pravdu.
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 01. úno 2011 10:19 #244332

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Z koňského mi vždycky hrozně klíčí lebeda :), ale když jsem ho zfermentovala na pěstování žampionů (což je kratší než kompostování), tak to bylo v pohodě a ještě z toho byly houby
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 01. úno 2011 10:26 #244333

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
lenpel wrote:
Jájo když je z pastvin tak semena nestíhaji dozrát,...:laugh: věřmi letité koňské zkušenosti,.....

Lenpel, většina na pastvinách dozrát nestačí, ale ta lebeda snad dozrává i v koňských střevech ;), prostě tu jsem tam měla vždycky, ať už z pastvin, nebo ze stání.
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 01. úno 2011 10:52 #244335

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
Holky zlatý, děkuju všem, takže oba :-), koňský dám (snad manžel dá ;) ) dolů do pařeniště a do skleníku a kravský do brambor :-). Plevel bude vždycky. Já jen pořád přemýšlím, že bych si dělala vlastní kompost na růže z ověřených zdrojů :-). Jak se, amazonko, fermentuje hnůj? Bylo by to dobré pro ten můj růžový kompost? Zfermentovat, zkompostovat....
Lenpel, já sela už dřív do kyblíků a dala jsem to ven na mráz, kytičky kytičky a zase kytičky, něco i do skleníku, vyzkouším, jestli mi to tam stačí vyrůst do doby sázení. Letos už seju vždycky jenom trošku, aby nás to nevystěhovalo, jako vloni :-), to jsem neměla zkušenosti. Zkusím vzpomenout- nejmilovanější ostrožky, tentokrát už z vlastních semínek, to jsem zvědavá..., všelijaké verbeny (ale tu Dreslinu nemám), lobelky, letos zkusím otočník-skrutec,hlaváč,osvědčených už pár kopretin, pár vrbic pro kamarádku, šuškarda mi vloni nevzešla,oměj taky nee,pár vrbin, nějaké zvonky, trošku šateru, suchobýlu,zkusím bělotrn, modrou limonku, malinko pomněnek, na zkoušku zaječí ocásky, pár drchniček... tak tak nějak. Ještě jsem chtěla - nemůžu si vzpomenout-takovou zelenou výplňovku, co nenápadně kvete snad do žluta a začíná na "k", tu jsem nesehnala zatím. Zásobuju taky maminu a její kamarádky v zahr. kolonii. A taky jsem zasela už papriky všelijaké a pak někdy rajčata a pórek a okurky a bazalku a majoránku a bílé balkónové kopretinky a kobeu a a a...to bude asi tak všechno :-) :-) :-)
Některé trvalky mám už od loňska a časem už tak blbnout nebudu :P .
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 01. úno 2011 11:00 #244338

• lenpel
  • Platinum Boarder
amazonka01 wrote:
lenpel wrote:

Lenpel, většina na pastvinách dozrát nestačí, ale ta lebeda snad dozrává i v koňských střevech ;), prostě tu jsem tam měla vždycky, ať už z pastvin, nebo ze stání.

Amazonko zajímavé je že co tady jeden soused má obr kompost, tak ho vždy párkrát do roko veme Randapem,.... po prvním postřiku jiný plevel nevyroste jen lebeda ano,.....děsný zase další a další rostlinky,....:)
Je to nezmar ale dobře se pleje,...
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa