Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání

Re:Dělání, dělání 19. led 2011 12:32 #242695

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
Amazonko, tak jsem dnes zpracovala ten genetický materiál - ulámaná Kimona, ale iluze si vůbec nedělám, je to fantasmagorie, Co když ale, že? Šla jsem až dnes postříkat broskvičku, díky Honzo, až zas budem mít něco dělat, dej vědět :-). Pažitku jsem nenašla, ještě nevylezla.
Obrala jsem od listů 4 vzrostlejší růže. I Alohu a Etoile de Hollande, ty teda píchají ! Myslíte, že bych je měla takypreventivně šplíchnout, když mám roztok?
Zuzano, to je mi jasné, že po psech nesbíráš holýma rukama :-) :-) :-), někdo to ale šprtá na lopatku a tak podobně, to jde pomalu a blbě i když to není rozblajdané.
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 19. led 2011 12:47 #242699

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
Nnechci brát iluze, ale loni jsem takhle zapíchala větvičky čajovek (např. Aquarius), co se zlámaly pod sněhem, ale nechytla se mi ani jedna. Při tom na nich už byly krásné pupeny v té době jak slezl sníh...
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 19. led 2011 12:50 #242701

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Dany wrote:
Amazonko, tak jsem dnes zpracovala ten genetický materiál - ulámaná Kimona, ale iluze si vůbec nedělám, je to fantasmagorie, Co když ale, že?

No, ona to fantasmagorie být nemusí, protože třeba rybízy se řízkují právě teď (a i další keře), a četla jsem to už i o růžích. Takže za zkoušku se fakt nic nedá, protože bys to stejně jinak vyhodila.
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 19. led 2011 12:53 #242703

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
JJ je čas řízkovat jostu :-), touhle dobou jsme to s Květou před pár lety spáchaly a keře už plodí a nejen u mě :-) ujaly se všechny větvičky do jedné. Tak proč by se to nemohlo podařit růžím, držím palce.
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 19. led 2011 12:56 #242707

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
jestli se zase něco ulomí, taky to zase znovu zkusím. Nevíte někdo, jestli by se nechytla broskev z větvičky? máme tu vynikající, ale neznám nikoho, kdo by mi ji narouboval...
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 19. led 2011 13:10 #242712

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
]
JJ je čas řízkovat jostu :-), touhle dobou jsme to s Květou před pár lety spáchaly a keře už plodí a nejen u mě :-)
Jájo mám dostat co to je pár let? Mám nařízkované josty už sou to dva velké keře přes 1,2m.... jsou řízkované tak 7let ale byly dvakrát přesazené, jsou vedle sebe a nikdy moc nezaplodíí, tak zobnout ale nic moc. Teď sou na novém místě 3 roky, jeden pán mi říkal že to je moc kvalitní zemí - jako vyhnojenou. Nevíš co by to mohlo být? :)
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 19. led 2011 13:19 #242716

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Tak to netuším, nechala jsem si dva keříky a plodí tak na zobnutí to je fatkt jsou to tak 3-4 leté keříky, třeba si to Květa bude pamatovat líp :-). Mě to stačí, nechtěla jsem latifundii, jen abych si zobla když jdu okolo :-). Zkusím je letos nepohnojit :-)
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 19. led 2011 13:58 #242738

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
Jasněže budu očekávat s řízkama růží v lednu :-) úspěch. A když nee, tak mám ještě říjnové, protože mi jedna Kimono chybí. Těm říjnovým - jsou ve skleníku - docela věřím. Někde jsem četla, že se mohou řízkovat teď nmebo v únoru i klematisky, zkoušela jsem to před rokem (řízky vymámila od zubaře :-)), ale nic z toho nebylo, nejprve jakože ano...a pak nic.
No co, aspoň není nuda. V lednu jsem ještě popíchaná od růží nebyla :-)
Amazonko, vyhodit cokoliv je pro mě vždycky problém. Musím se naučit nebrat si to tak.
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 20. led 2011 00:17 #242796

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
JitkaU2 wrote:
jestli se zase něco ulomí, taky to zase znovu zkusím. Nevíte někdo, jestli by se nechytla broskev z větvičky? máme tu vynikající, ale neznám nikoho, kdo by mi ji narouboval...

Květa nařízkovala i třešeň:woohoo: :woohoo:
Za zkoušku nic nedáš, ale broskev se (taky, nebo jenom?) očkuje. Je to snazší k naučení a snáz i seženeš někoho, kdo to umí. Jen je třeba mít podnože (semenáče). Já když si konečně opatřila semenáče, tak broskev platycarpa u známého zašla:angry: . Mají ji na stránkách paw-paw, ale asi za 700 a na to jsem příliš velký škudla.
Téma bylo zamčeno.

Re:Dělání, dělání 20. led 2011 07:04 #242808

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
tak to já mám právě jen semenáč....z pecky...už nevím, co je to zač, prostě nějaká koupená, co byla tuze dobrá...letos je to krásnej stromek, loni kvetla 10ti kvítkama, ale neudržela nic. Letos to bude snad lepší a uvidm, co z toho bude. Děda měl na zahradě taky jen z pecky, a byly to obrovské žlutomasé slaďoučké broskve. Tak uvidím, co z toho budu mít. Ale stromeček mám krásnej, zapěstovanej, letos 5ti letej.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa