Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Podmáčená zahrada

Podmáčená zahrada 13. kvě 2011 21:39 #253284

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Danah, vlastně k tomu ( možná ) nemám žádný reálný důvod.
Jen se mi jeví jako : za moc peněz málo muziky.

Už jsem slyšela reakce : jo, voní, ale pouze když zaboříš čuchometr, v kvetení se nepřetrhne, chvíli.
Za srdce mne netahá ani tvar lístků.
Navíc - on není nijak vysoký, nedá se použít do norm. ŽP., jen někam dovnitř záhonu.

.. pro mne pouze v případě, že bych měla neomezený prostor a roupama už bych nevěděla co by..

Dokonce jsem ho měla, dostala jsem ho. Putoval dál. Dárkyně, nečti to, jo ?
Poslední úprava: 13. kvě 2011 21:42 od Květa.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Podmáčená zahrada 13. kvě 2011 21:50 #253287

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
No já ho totiž mám, tehdy jak byla JanaV pro cornusy a spol. u Jirků, a jsem z něj celkem podobně rozpačitá, asi ho podaruju ségře na její rozlehlé plantáže a mojí celkem malou plochu k osázení využiju nějak efektněji.

Podmáčená zahrada 13. kvě 2011 21:56 #253288

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
:laugh:
no, to už je celkem dost dlouho na to, aby se stačil projevit, viď ?
Hm, zapisuju do hlavy - další rozpačitá reakce.

Podmáčená zahrada 13. kvě 2011 22:02 #253289

• loro
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 275
Už som si prečítala o tom calycanthuse na Liv., zo začiatku nadšenie a potom trochu smútok, že im málo kvitne. Máš pravdu, ja ho škrtám. Veľmi sa mi páči Hammamelis,Deutzia ,Stewartia, Cornus kousa Satomi,mám ich v svojom tajnom zozname už nejaký čas, tak to pridám aj do ich. Nenavrhli Nanu, pamätám si o tom niečo na Liv., tak si to opäť prečítam. Ale jedena katalpa nám tu kvitne za plotom, to jeden zo stromčekov, čo doviezli z tej zúfalej skôlky a som prekvapená, že sa mu darí. Pôjde aj tak na výrub, rozmýšlala som, že ho dám presadiť ku mne, ale je moc veľký, asi sa neujme. Bude ho večná škoda. Kyselá asi nebude, odchádza mi moja magnólia,je úplne žltá:( tá ma rada kyselú, že?

Podmáčená zahrada 13. kvě 2011 22:06 #253290

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Já to, že se mi nijak nelíbí, tedy hlavně připisovala blbému pozadí - tmavý prkenný plot - tmavé květy. Jednou či dvakrát, sotva nakvetly zmokly, zrezly :down
Letos je dost omrzlý, nohatý, semtam olistění...nenenene, má to spočítaný...zítra jedu do toho zahr. ve Zbiroze, mají tam mít ten jilm Geisha, tak jsem zvědavá, jestli mi ještě něco nepadne do oka ;)

Podmáčená zahrada 14. kvě 2011 05:55 #253294

• Lenas
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 180
Taky se přimlouvám za sledování tématu loro zahrada, je to moc zajímavé....taky bych radila prozkoumat rod viburnum. Zkušenost se spodní vodou nemám, jen s utemovanou půdou v polovině zahrady, přes kterou se hodně jezdilo bagrem, v zimě a po deštích se tam voda jen velmi pomalu vsakuje. Máme tam borůvky, v zimě doslova rostly v loužích, manžel nevěřil, že by se jim to mohlo líbit...ale naopak rostou moc dobře
Následující uživatel poděkoval: loro

Podmáčená zahrada 14. kvě 2011 06:35 #253295

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Lenas napsal:
s utemovanou půdou v polovině zahrady, přes kterou se hodně jezdilo bagrem, v zimě a po deštích se tam voda jen velmi pomalu vsakuje. Máme tam borůvky, v zimě doslova rostly v loužích, manžel nevěřil, že by se jim to mohlo líbit...ale naopak rostou moc dobře

Mám zkušenost z jednoho pozemku, kdy nahoře na mírném svahu byl pramen, který se vsakoval do země, aby pod kopečkem opět vyvěral. V pásu od pramene po vývěr byly vysázeny kanadské borůvky. Co vím, tak zem byla mírně kyselá, ale rozhodně nedosahovala hodnot, které se pro pěstování borůvek doporučují. Nicméně, ze borůvek byly 2m keře, které každý rok plodily litry a litry borůvek.

Tady je to trochu vidět, i ten "potůček", kde měly kořeny.
Následující uživatel poděkoval: loro, Lenas

Re: Podmáčená zahrada 15. kvě 2011 09:53 #253468

• loro
  • Gold Boarder
Keby bola kyslá pôda, to by šlo. Čučoriedkový lekvár milujem.:laugh:

Ďakujem Honzo za presunutie príspevkov do novej diskusie a ďakujem i za bez Loro v názve.
Vážne neviem, či mám pokračovať a zaťažovať vás nepodarenou záhradou, keď je u vás toľko nádhery,vytvorenej vašou drinou a mozolami. Trochu sa za seba hanbím. Po ponuke rastlín, čo mi dali, je mi špatne od žaludku, tlak si radšej nemerám a prehodnocujem,ako ďalej, na čo mi stačia sily.

Re: Podmáčená zahrada 15. kvě 2011 10:09 #253470

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
loro napsal:
Keby bola kyslá pôda, to by šlo. Čučoriedkový lekvár milujem.:laugh:

Ona tam právě nic moc extra kyselá půda nebyla.
Následující uživatel poděkoval: loro

Re: Podmáčená zahrada 16. kvě 2011 08:36 #253681

• loro
  • Gold Boarder
Nechcem zase rozoberať moju záhradu v iných diskusiách, keď už má "záslužnú" samostatnú. Tak Vlada ďakujem za podporu a ostatným tiež, Gabreta za nápad. Možno raz k tomu jazierku príde, ale radšej sa zatiaľ zamerám na záhony, aby mi to nepreráslo cez hlavu. Zavolali sme hydrogeológa na konzultáciu, dúfam, že aj on príde s riešením. Takisto Honzov nápad s vyvýšeným záhonom sa im páči/vpodstate nedostali ani na výber/, tak asi zase začneme .
Ak vás to zaujíma, k antuke. Veľa sme zisťovali,čo to znamená pre pôdu, dokonca u známych, čo by tomu mohli rozumieť/jeden pôdozn./, každý krčil ramenom, nik netušil. Ale mne sa podarilo dopátrať na nejakej angl. stránke som našla lekársku štúdiu o škodlivom pracovnom prost. pri výrobe keramiky.:laugh: Okrem iných zaujímavých vecí som našla, že prach z nevypálenej aj z vypálenej červenej hliny sa nesmie sypať do vody. Prach nie je škodlivý, ale pigment, ktorou sa farbí hlina na červeno ,kontaminuje vodné zdroje a je škodlivý pre vodné živočíchy. Veďla nás je potok, polievam vodou z drenáže, v celej záhrade žijú žabky.Tak antuka nebude.Ale celkom ma pobavila ich reakcia.
Moderátoři: Eva L., Květa