Nechcem zase rozoberať moju záhradu v iných diskusiách, keď už má "záslužnú" samostatnú. Tak Vlada ďakujem za podporu a ostatným tiež, Gabreta za nápad. Možno raz k tomu jazierku príde, ale radšej sa zatiaľ zamerám na záhony, aby mi to nepreráslo cez hlavu. Zavolali sme hydrogeológa na konzultáciu, dúfam, že aj on príde s riešením. Takisto Honzov nápad s vyvýšeným záhonom sa im páči/vpodstate nedostali ani na výber/, tak asi zase začneme .
Ak vás to zaujíma, k antuke. Veľa sme zisťovali,čo to znamená pre pôdu, dokonca u známych, čo by tomu mohli rozumieť/jeden pôdozn./, každý krčil ramenom, nik netušil. Ale mne sa podarilo dopátrať na nejakej angl. stránke som našla lekársku štúdiu o škodlivom pracovnom prost. pri výrobe keramiky.

Okrem iných zaujímavých vecí som našla, že prach z nevypálenej aj z vypálenej červenej hliny sa nesmie sypať do vody. Prach nie je škodlivý, ale pigment, ktorou sa farbí hlina na červeno ,kontaminuje vodné zdroje a je škodlivý pre vodné živočíchy. Veďla nás je potok, polievam vodou z drenáže, v celej záhrade žijú žabky.Tak antuka nebude.Ale celkom ma pobavila ich reakcia.