loro, mame druhy rok zahradu. po stavbe domu, kde som si postupne nastudovala takmer vsetko - od izolacie po kotle, som uz nemala cas (a odvahu) sa pustat aj do zahrady, aj ked malej. tak sme si dali urobit navrh. mala som nejaku predstavu z kniziek, aj som mu nejake konkretne rastliny vymenovala. zbytocne. dalsi clovek, ktory to robi cez kopir - same ihlicnany, brsleny, zlaty dazd. neposluchol ma v nicom, dokonca ani v umiestneni "casti pre deti". ked som brblala a prerabala - tvaril sa, ze som narocna. po case sme to ukoncili. nastastie som sa dostala k jednej panej, ktora to prerobila k mojej spokojnosti.
zemina - -na pozemku sme mali pomerne piesocnatu, ale myslim, ze celkom dobru. potrebovali sme vsak robit nejake terenne upravy, mame tam potok, brehy tvoria taky vysoky mantinel a potom jama smerom k domu. tak sme si dali naviezt zeminu. doviezli - z ich pohladu perfektna ornica = bez kamenov, co na tom, ze ilovita:-) a ja som v tom case tomu moc nerozumela, takze mame il, textilku a kamene

. suche to nie je nikdy, v predjari, ked bolo vsade sucho, tak mne v jednej vykopanej jame stala voda. ale....jedine, co mi za prvu zimu odislo bol orechoplodec. (tuto zimu viac, lebo som uz robila pokusy s gaurou, penstemonmi...

) ale z krikov ziadny! preto tomu nerozumiem, ze je to u teba v takom rozsahu. k tej kontaminacii -niekde si pisala, ze susedovi dali rovnaku podu a vsetko je ok - dali sme si urobit travnik - zrotavatorovali, naviezli tenku vrstvu substratu, a zasiali. a za par dni - ako nam ta trava krasne a rychlo rastie a ono to nebola trava, ale burina jezatka:-) bol zaplevelany substrat, boli sokovani, vraveli, ze ho roky beru z rovnakej firmy a este sa im to nikdy nestalo. to ma len napadlo, ci predsa len nemohli byt poskodene tie rastliny uz zo zahradnictva.
v kazdom pripade drzim palce, nech to vyriesite. a zahrada bude urcite pekna uz tento rok.