Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Zahradnictví, E-shopy, Výměny II

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 18. kvě 2017 22:30 #318344

• Smuma
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 186
Babkaela kdybys přece jen jela, chtěla bych tě drze poprosit o zakoupení a poslání toho koniklece( i 2ks), kdysi dávno(před pětadvaceti lety :blush: )jsem jeden měla, byl úžasný, ale nevydržel - jako děcko jsem neřešila půdu, když jsem se po něm pídila teď, tak mi bylo řečeno, že pěstitel umřel a jinde na mě divně koukali :)
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 18. kvě 2017 23:53 #318346

• babkaela
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 414
Smumo, nepojedu určitě, je to mooooc velké riziko, že nakoupím to, co mne teď docela mrzí, že jsem nevzala a potom budu s květníky chodit po zahradě jako kočka s koťaty a nebudu mít kam umístit, je tam příliš mnoho lákadel. Ale ... má tam nakročeno v sobotu kamarádka, snad zítra nezapomenu a nákupem pověřím a taky zjištěním, cože to za voňavý minikeřík mají u branky ... je to květinářka, ta by se snad ptát nemusela.
Květo, cedulka na fotce nebyla extra čitelná.
Poslední úprava: 19. kvě 2017 00:00 od babkaela.
Následující uživatel poděkoval: Smuma

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 19. kvě 2017 08:35 #318348

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
Jen tip na nákup, když už jezdíte do Lelekovic - zahradnictví Šebrov má solidní nabídku kontejnerovaných růží. Převážně Kordes, ale i nějaké Austinky, Poulsenky a jiné. Jsou trochu ošlehlé posledními mrazy, co tu byly, ale jsou ok. Některé jsem si napsala, ale nejsou to všechny, to jsem nedala.
Prvně Ghislaine de feligonde a Guirlande d´Amour ve středním květináči, tak 5-6 silných výhonů (neprohlížela jsem všechny) za 549,-.
Pak: Mandy, Coco, Charmant, Scheekopfe, Dame de Coeur, Bonica, Red LdV + LdV, Lila Wunder, Marie Curie, Lemon Romantica, Friesia, Rötkäpchen, Topolina, Westerland, Rose de Rescht, Jacques Cartier, Rosengräfin Marie Henrietta, Gartenprincessin Maria Jose, Constanze Mozart, Oh Happy Day, Beverly, Traumfrau, Bellevue, Kordes Jubilee, Hamburger Deern, Athena, La Perla, Nostalgie, Wedding Bells, Grande Amore, Sunny Sky, Cherry Lady, Souvenir de Baden Baden, Fairest Cape, Rotes Meer, Rosa Zwerg, Babylon Coral Eyes, Hit Regina, Feline, Kapratia, Kalmar, Silvinetta, Melodia, Barbados, Lidka, Grand Prix, Handel, Papa Meiland, Achenerdom, Gold River, Multiflora, Rubrifolia Glauca, Rugosa, Nitida, Kalmani, Octavia Hill, Naheglut, Indiane, Margaret Merril, Lichtkonigin Lucia, Schneewitchen, Kronprincesse Mary...
Mají nějaký eshop, který je s nimi propojený, ale tam je těch růží jenom pár. Nevím, jestli to jde objednat jinak. Ceny většinou 289 - 359, u botanických pod sto.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 19. kvě 2017 11:57 #318351

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
noo- tak to je teda fakt velká nabídka.. ještě že už nesadím a nemám to blízko . :silly:

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 19. kvě 2017 21:26 #318357

• Smuma
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 186
To chápu mám to taky tak, teď suším 20 kusů v květináčcích a rozmejšlím:)
Děkuji moc:)

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 19. kvě 2017 22:16 #318358

• Láďa
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 597
V pondělí jsem si objednal dvě kontejnerové růže od Austina, zaplatil jsem kartou Pay-pal. V úterý jsem dostal od něho mail, že růže vyexpedoval a dnes odpoledne mně je DHL dovezl. To byla rychlost. Pefektně zabalené, v dobrém stavu. Jen výhony jsou příliš vytáhlé, skleníkové a ohnuté. Poštovné jen jedno, nikoliv za každou růži. V tomto smyslu to má na stránkách i napsáno, že poštovné je za celou dodávku. Je to poslední objednávka růží. Už nemám místo. A tak velké množství růží dává zabrat, zvláště, když mám tak špatnou půdu a ze všech stran na ně útočí houbové choroby a škudci. Obdivuji Vás, kteří máte tolik růží, velké zahrady s mnoha různými rostlinami a všechno zvládáte, zvlášť třeba Kája s jejím zdravím.

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 20. kvě 2017 06:26 #318361

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
no Láďo - neobdivuj . v takovém stavu jako letos jsem ještě zahradu neměla.v jednom kuse mi dědek nadává ,abych to zlikvidovala . je to cynik . ale opravdu už nemůžu , takže budu muset uvažovat - co s tím . nikdo z rodiny zájem nemá ..
Poslední úprava: 20. kvě 2017 06:27 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Láďa

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 22. kvě 2017 23:25 #318451

• babkaela
  • Gold Boarder
Kájo, zase bude líp, musí ... a můj dědek je téměř to samé. Taky má pořád pocit, že ta trocha kytek, kterou mám, mne odvádí od užitečnějšího.
Smumo, kamarádka byla dnes (v sobotu byla v práci) u Holzbecherů, pulsatilla patens ssp. flavescens je od minulého týdne vyprodaná, má volat ve čtvrtek, zda vedoucí pustí do prodeje něco málo z matečnice, moc tomu ale nevěří. A keřík, který mne tak okouzlil, je Daphne collina (jak dál se neptala) - je 20ti letý, mají prý v prodeji cca 5 cm proutky za 70,-. Ten bych určitě upečovala.

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 23. kvě 2017 07:49 #318453

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Kájo, to bude dobrý. Ty jsi zvyklá to mít tip ťop vypletý a trávníky zastřižený a holt to letos nebude tak dokonalý, ale kytky si nakonec poradí ;) . Ikdybys ty růže vzala pákovkami každý rok kousek nad zemí, budou kvést a dělat radost ještě řadu let ;) .
A "zlobivky" bych nechala dědka vykopat - jsem zvedavá, jak se k tomu postaví. Možná nakonec, kdyby došlo na lámání chleba, ještě by couvl a přestal remcat. Nebo taky ne a zbavíš se potížistek a necháš si ty spolehlivé.

Aha, koukám, že jsme uhnuly od tématu :whistle:

Tak, abych se aspoň trošku přiblížila tématu: Loni jsem se neudržela a koupila asi 5 kontejnerovek a letos na jaře je to velmi zlá bilance :( . 2 jsou kaput úplně, jedna zatím žije. Podlehla jsem tomu, že měli Poulsenky, které se jinak blbě shánějí, ale kdybych si už v zahradnictví dobře prohlídla spodní větve, mohla jsem si ušetřit cca 700,-, páč už tenkrát na nich byla znát nějaká houbová choroba, která je nakonec zřejmě dorazila :unsure: . Takže jen připomínám, důsledně kontrolovat ( nebo následně aspoň stříkat a stříkat - což já jsem neudělala :unsure: ).
Letos jsem v tom zahradnictví byla opět a ještě jednu z nich měli ( 1 poslední kus), chvilku jsem váhala, ale koukla jsem pořádně a ty větve vypadaly dost bídně ( ačkoliv listí vypadalo ještě jakžtakž slušně), takže jsem jí tam nechala :( .

Zahradnictví, E-shopy, Výměny II 26. kvě 2017 23:58 #318550

• babkaela
  • Gold Boarder
Smumo, tak bohužel se předpklad vyplnil, pan Holzbecher z matečnice nepustil ani kořínek natož lísteček. Máme se zeptat brzo zjara.
Moderátoři: Eva L., Květa